”U” Cluj e pe val în acest început de an! Erik Lincar, după succesul cu FC Hermannstadt: ”Am făcut un joc destul de consistent.” Așteptările de la începutul sezonului ale antrenorului, depășite

Marius ANGHEL 08 Mar. 2022, 23:20 Liga 2
”U” Cluj e pe val în acest început de an! Erik Lincar, după succesul cu FC Hermannstadt: ”Am făcut un joc destul de consistent.” Așteptările de la începutul sezonului ale antrenorului, depășite

”U” Cluj arată în acest moment ca fiind cea mai în formă echipă din Liga 2, în special după pregătirea efectuată în iarnă și transferurile făcute, toate din Liga 1. Trupa lui Erik Lincar a zdrobit în primele două meciuri din acest an două contracandidate la promovare. După 4-0 pe Cluj Arena cu Concordia Chiajna (locul 4), alb-negrii au învins cu 2-0 și FC Hermannstadt (locul 2), la Mediaș.

Chiar dacă, la scorul de 1-0, celor de la FC Hermannstadt li s-a refuzat un penalty clar, la un henț făcut de Romario Pires în propriul careu, deci teoretic sibienii puteau egala, jocul etalat de elevii lui Erik Lincar și modul în care a decurs tot meciul nu pune la nicio îndoială victoria Universității.

Erik Lincar, după victoria clară cu FC Hermannstadt: ”Am făcut un joc destul de consistent”

După meci, Erik Lincar a lăudat jocul fotbaliștilor săi, faptul că au marcat din nou după o fază fixă, dar i-a și atenționat să nu se facă de râs la următoarea partidă, când întâlnesc cea mai modestă echipă din campionat în acest moment. Totodată, Lincar s-a declarat impresionat de numărul mare de suporteri care au fost la Mediaș să încurajeze ”U”.

”Rezultatul este foarte bun. Cred eu că în prima repriză, atâta timp cât ne-a permis și terenul, am făcut un joc destul de consistent. Am întâlnit o echipă foarte bună, solidă. Cred, din punctul meu de vedere, că au cel mai bun lot din Liga a 2-a acum, alături de noi. Am profitat de fazele fixe și noi, în sfârșit, chiar și etapa trecută am marcat și acum am reușit să deschidem jocul. E un rezultat excelent.
Chiar vorbeam cu prietenii și spuneam că îmi doresc în primele două etape șase puncte, dar să ne ferim de ce e mai rău, etapa a treia, cu Călărașiul. Noi tot timpul am mai avut surprize neplăcute. Sper eu, de data asta, ca băieții să fie foarte serioși, foarte concentrați ca să obținem victoria și în jocul de acasă, de duminică, de la ora 11:30, și îmi doresc foarte mult să vină lumea în număr mare la stadion. Astăzi chiar am fost impresionat de galeria noastră, de oamenii care ne-au susținut și din tribuna I. Sperăm să-i trezim pe toți «U»-iștii care au fost într-o stare dintr-asta mai de somnolență și să le arătăm tuturor ce reprezintă «U»”, a spus Erik Lincar.

”U” Cluj va continua tactica cu presing agresiv

Lincar a fost întrebat și dacă presingul foarte agresiv din prima repriză al jucătorilor săi nu l-a făcut să se teamă de o cădere fizică a acestora în partea a doua.

”Nu, pentru că asta antrenăm până la urmă, avem și rezerve care pot să intre în orice moment și să facă același lucru. Ăsta e stilul nostru de joc și vom continua să facem astea în toate jocurile”, a fost răspunsul antrenorului Universității, care a explicat și două dintre schimbările făcute, cele din minutul 59, când scorul era 1-0, nu neapărat că a gândit o retragere: ”Mai mult m-am gândit după pauză la starea gazonului, când fiecare echipă juca minge lungă, Filip are talie, e mult mai combativ decât Tescan, care e de profil ofensiv, și de aceea am făcut această schimbare. Plus Ciobanu, la fel, care e mult mai defensiv decât Hofman. A trebuit să ne adaptăm la gazon.”

”U” Cluj în meciul cu FC Hermannstadt: Gorcea – P. Pîrvulescu, Fl. Ilie, D. Ispas, Romeo – Romario Pires (cpt.), Balgiu (Remacle 90′) – Tescan (I. Filip 59′), Ely Fernandes (Ribeiro 90′), Hofman (M. Ciobanu 59′) – Boiciuc (Val. Alexandru 85′). Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Alarcon, Haită, Gugu.

Lincar își făcuse calcule pentru minim 35 de puncte. ”U” Cluj are 39 de puncte și poate termina sezonul cu 42

Antrenorul echipei clujene a fost surprins de modul cum s-au schimbat condițiile de joc între reprize. Dacă în prima parte terenul a fost complet verde, la pauză a nins ca-n povești, iar suprafața de joc a devenit albă, plină de zăpadă, s-a utilizat o minge portocalie și meciul a fost oprit de două ori pentru a se reface marcajele.

”Vremea a fost extraordinară și la pauză să ieși, să ningă așa, și să fie alb totul, chiar a fost o surpriză, în 10 minute, așa. Deja terenul era alunecos, aveam nevoie de ghete mult ai bune pentru acest gazon”, a declarat Lincar, care s-a declarat încântat de parcursul echipei sale din acest sezon, având în vedere că i-a depășit așteptările privind numărul de puncte câștigate: ”E o victorie de moral. Obiectivul meu, la începutul sezonului, am spus, era să facem minimum 35 de puncte. Orice ar fi fost peste e un bonus și o șansă mai mare de a fi în situația de a promova. Dacă vom reuși să batem și Călărașiul, zic eu, avem plus șapte față de ceea ce pronosticam eu la începutul campionatului și pot să mă declar mulțumit.”

”U” Cluj a urcat pe locul 2 și are un meci facil în ultima etapă a sezonului regular

Cu această victorie cu FC Hermannstadt, ”U” Cluj a acumulat 39 de puncte după 18 meciuri disputate în acest sezon și a urcat pe locul 2 în Liga 2, fiind la șapte puncte în spatele liderului Petrolul.

În ultima etapă a sezonului regular, ”U” Cluj joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 11:30, cu Dunărea Călărași (locul 18, 7 puncte).

Ulterior urmează cele zece etape de play-off, competiție în care sunt calificate până acum Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Steaua, iar pentru celelalte două locuri se luptă Concordia Chiajna, FC Buzău, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia.

Declarațiile lui Erik Lincar după FC Hermannstadt – ”U” Cluj 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=E4a9YaLVylg

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-pune-esecul-cu-u-cluj-pe-seama-agresivitatii-adversarului-ii-felicit-bravo-lor-au-castigat-o-lupta-toate-concluziile-antrenorul-echipei-fc-he-19222430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rocada-mica-pe-podium-ligii-2-u-cluj-castiga-la-medias-si-o-baga-pe-hermannstadt-sub-ea-in-clasament-meciul-s-a-jucat-in-decoruri-diferite-in-cele-doua-reprize-19222422

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-universitatea-cluj-se-joaca-de-la-ora-1900-la-medias-se-da-batalia-pentru-locul-2-din-liga-2-inainte-de-play-off-19222381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-u-cluj-si-a-prezentat-echipamentul-de-rezerva-a-fost-creat-cu-ajutorul-sponsorului-principal-si-e-dedicat-suporterilor-toti-in-negru-toti-pe-stadion-19222375

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-i-a-prelungit-contractul-lui-florinel-mitrea-accidentat-grav-in-partida-cu-concordia-chiajna-fundasul-e-sustinut-de-club-e-un-exemplu-de-seriozitate-si-sacrificiu-19222302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

Marius ANGHEL 08 Mar. 2022, 23:20 Liga 2
Pe aceeași temă