Rocada mică pe podiumul Ligii 2! ”U” Cluj câștigă la Mediaș și o bagă pe Hermannstadt sub ea în clasament. Meciul s-a jucat în decoruri diferite în cele două reprize

Ovidiu BOICA 08 Mar. 2022, 21:41 Liga 2
Rocada mică pe podiumul Ligii 2! ”U” Cluj câștigă la Mediaș și o bagă pe Hermannstadt sub ea în clasament. Meciul s-a jucat în decoruri diferite în cele două reprize

Mult-așteptatul derby dintre echipele situate imediat sub Petrolul în clasamentul Ligii 2 s-a terminat cu victoria celor de la ”U” Cluj, 2-0 cu FC Hermannstadt.

La Mediaș, pe un teren verde în prima repriză, alb după pauză, echipa lui Erik Lincar a câștigat, în această seară, fără drept de apel împotriva jucătorilor lui Marius Măldărășanu. Cele două echipe fac rocada în clasament, cu o etapă înaintea play-off-ului în care ambele și-au câștigat deja dreptul de a juca.

Ispas a deviat, Tescan a băgat-o în plasă. FC Hermannstadt și-au terminat repede benzina

Sibienii au avut primii inițiativa și Florin Bejan l-a remarcat primul pe Gorcea, portarul lui ”U” respingând în afara terenului mingea reluată de fundașul central, cu capul, în urma unui corner (5).Un minut mai târziu, Biceanu a fost imprecis la un șut din marginea careului de 16 metri.

Jucătorii lui Măldărășanu au terminat prea repede benzina și clujenii nu s-au lăsat invitați de prea multe ori, iar la primul atac au deschis scorul, tot în urma unei lovituri de la colțul terenului, Tescan reluând în plasă, de la bara a doua, un balon prelungit cu capul de Ispas (8).

Tescan a trecut pe lângă ”dublă” la jumătatea reprizei, apoi Boiciuc i-a înșirat ca pe mărgele pe Antoche și Pantea, dar a fost blocat în momentul șutului, cu 10 minute înainte de pauză.

În pauză s-a schimbat decorul. Pantea și Opruța au ieșit accidentați

Între cele două reprize s-a schimbat… decorul. O ninsoare ca-n povești, cum nu s-a mai văzut de multă vreme în orașul de pe Târnava Mare, a albit în numai câteva minute terenul și ”centralul” Sorin Costreie ar fi putut lua decizia de a nu mai fluiera reluarea jocului. În cele din urmă, ninsoarea s-a potolit și meciul a putut continua, dar fundașii laterali ai Sibiului, Pantea și Opruț, au căzut pradă alunecărilor ca pe derdeluș ale adversarilor și Măldărășanu a fost nevoit să facă două schimbări forțate.

Costreie n-a dat penalty pentru FC Hermannstadt, Ely Fernandes a dublat avantajul pentru ”U” Cluj

Sibienii au alergat mult după egalare, dar Gorcea a boxat la voleul lui Balaure de pe 16 metri (67), iar trei minute mai târziu ”centralul” Costreie ar fi putut da penalty de două ori la aceiași fază, însă a ales să nu-și complice existența. Mai întâi Roberto Romeo l-a șicanat pe Călin Popescu, dar tânărul mijlocaș al Sibiului a ales să continue și a șutat în brațul lui Romario Pires, însă niciuna dintre cele două infracțiuni n-au fost suficiente pentru arbitrul ilfovean ca să indice punctul cu var (71).

Golul a picat tot în poarta lui Iliev. Ely Fernandes a primit de la Pîrvulescu și a plasat mingea la vinclu, în colțul lung, dublând avantajul lui ”U” (73).

Pentru ”alb-roșii”, a fost prea mult, aceștia nereușind să marcheze nici măcar golul de onoare. De fapt, pe un teren tot mai greu de la un minut la altul, sibienii n-au reușit nici măcar să mai amenințe poarta lui Gorcea.

Echipa clujenilor le-a administrat sibienilor al doilea eșec din sezonul regular, iar cele două echipe au făcut rocada în clasament, pe podium. ”U” a urcat pe locul secund, cu 39 de puncte, unul mai mult decât FC Hermannstadt, cu o etapă înainte finalului campionatului regular și începerea play-off-ului în care cele două echipe se vor întâlni de alte două ori.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 18-a

FC HERMANNSTADT – UNIVERSITATEA CLUJ 0-2

Dragoș Tescan 8′, Ely Fernandes 73′

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea (Tomșa 56′), Bejan, Antoche, Opruț (Issah 74′) – Mino Sota, Biceanu (I. Hora 46′) – Balaure, P. Petrescu (cpt.), Al. Oroian (C. Popescu 46′) – Buhăcianu (D. Paraschiv 82′)
Rezerve neutilizate: Muțiu – Alhassan, I. Năstăsie, Gab. Șerban
Antrenor: Marius Măldărășanu

”U” Cluj: Gorcea – P. Pîrvulescu, Fl. Ilie, D. Ispas, Romeo – Romario Pires (cpt.), Balgiu (Remacle 90′) – Tescan (I. Filip 59′), Ely Fernandes (Ribeiro 90′), Hofman (M. Ciobanu 59′) – Boiciuc (Val. Alexandru 85′)
Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Alarcon, Haită, Gugu
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Sorin Costreie (Buftea); Asistenți: Vlad Bârleanu și Mihăiță Necula (ambii din Bucureşti); Rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov); Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) și Bogdan Gheorghiță (Vaslui). 

Foto: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-universitatea-cluj-se-joaca-de-la-ora-1900-la-medias-se-da-batalia-pentru-locul-2-din-liga-2-inainte-de-play-off-19222381

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dincele-cele-zece-echipe-care-intra-la-joc-doar-una-mai-are-sanse-la-play-off-unirea-slobozia-19221698

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-steaua-este-a-patra-echipa-calificata-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-cu-o-etapa-inainte-de-final-trupa-lui-daniel-oprita-nu-are-insa-dreptul-de-a-promova-in-liga-1-19222247

Ovidiu BOICA 08 Mar. 2022, 21:41 Liga 2
Pe aceeași temă