Marius Măldărășanu pune eșecul cu ”U” Cluj pe seama agresivității adversarului. ”Îi felicit, bravo lor, au câștigat o luptă!” Concluziile antrenorul echipei FC Hermannstadt după jocul în care a pierdut locul 2

Ovidiu BOICA 08 Mar. 2022, 23:06 Liga 2
Marius Măldărășanu pune eșecul cu ”U” Cluj pe seama agresivității adversarului. ”Îi felicit, bravo lor, au câștigat o luptă!” Concluziile antrenorul echipei FC Hermannstadt după jocul în care a pierdut locul 2

Marius Măldărășanu consideră că diferența în meciul cu ”U”, pierdut de FC Hermannstadt pe teren propriu, la Mediaș, cu scorul de 0-2, a fost făcută de agresivitatea clujenilor.

Marius Măldărășanu, după eșecul cu ”U” Cluj: ”Diferența în prima repriză au făcut-o fazele fixe”

Antrenorul echipei FC Hermannstadt a acuzat că, în partea a doua, jucătorii săi au ieșit foarte greu din apărare din cauza terenului îngreunat de ninsoarea căzută la pauză deasupra Mediașului.

”Un meci neașteptat de greu, în sensul că abordarea lor a fost – ținând cont de faptul că au jucat în deplasare – una foarte agresivă. Până la urmă, a fost un meci echilibrat, era și normal, diferența – dacă pot spune așa – în prima repriză au făcut-o fazele fixe. Avem noi, la 0-0, corner, nu marcăm, după care, la primul corner al lor, au marcat primul gol. Cred că ar fi fost un joc frumos în a doua repriză dacă nu ningea de maniera în care a nins, dar pe urmă și adaptarea noastră parcă a fost greoaie, am ieșit foarte greu din apărare, am încercat să construim pe un teren destul de greu… Asta este situația! După aceea, a venit și golul doi, jocul s-a cam terminat acolo. Mai mult de-atât, cred că merită victoria doar datorită agresivității pe care-au avut-o pentru că nu le-au lăsat să jucăm, nu ne-au lăsat să putem dezvolta fazele fixe așa cum ne-am fi dorit. Îi felicit, bravo lor, au câștigat o luptă”, a declarat Măldărășanu.

”Dacă a fost penalty, cum spun mulți, a influențat rezultatul”

Marius Măldărășanu nu s-a pronunțat ferm asupra fazei din minutul 71, când sibienii au cerut penalty la hențul lui Romario Pires în fața lui Călin Popescu, dar consideră că, prin decizia sa, arbitrul Costreie a influențat rezultatul: ”Ce-aș putea să spun? Sunt supărat, mi-e foarte greu, se fac greșeli și la Liga 1, nu mai spun la Liga 2. De plătit, plătim noi, antrenorii. Într-adevăr, dacă a fost penalty, cum spun mulți, a influențat rezultatul, pentru că puteam face 1-1. Dar, mi-e greu, nu vreau să judec, să atac, oricum n-aș rezolva nimic.”

”În play-off sunt 30 de puncte, se poate întâmpla orice!”

Măldărășanu nu s-a arătat afectat de faptul că echipa sa a pierdut, în urma acestei înfrângeri, locul secund și spune că obiectivul pentru jocul următor, cel de la Timișoara, cu Politehnica, este obligatoriu victoria, pentru a intra în play-off cu un moral bun.

”În afară de Petrolul, care a cam condus campionatul, ca să spun așa, în rest, aici am mai trăit-o, am mai trecut pe locul 3, pe 4, pe urmă am revenit, am fost bărbați în multe momente grele, acum va trebui, la fel, să avem reacție după această înfrângere, mergem la Timișoara și nu există decât un singur rezultat, trebuie să câștigăm neapărat pentru a ne menține în cursa pentru primele două locuri. Sunt foarte multe puncte puse în joc, contează fiecare punct. Mă refeream la aceste două etape, și acasă, cu Clujul, și la Timișoara, pentru că poți avea un moral bun în momentul în care începi play-off-ul. Repet, sunt 30 de puncte puse în joc, se poate întâmpla orice, fiecare echipă din primele șase se poate bate, dacă nu la primul loc, de la locul 2, locul 3 sau 4, astea două locuri, 3 și 4, care dau baraj. Însă, s-a întâmplat anul trecut să câștige o echipă de Liga 2 barajul. Nu înseamnă că le va fi ușor echipelor din prima ligă, dar noi ne dorim să promovăm direct, vom vedea dacă vom reuși”, a adăugat antrenorul echipei FC Hermannstadt.

Despre accidentările lui Pantea și Opruș: ”Astfel de detalii pot face diferența”

Marius Măldărășanu mai consideră că a pierdut două schimbări în momentul în care s-au accidentat fundașii laterali Alexandru Pantea și Raul Opruț, în condițiile în care echipa sa avea nevoie de forțe noi în ofensivă: ”Sunt situații pe care nu le iei în calcul. Trebuie doar să te adaptezi pe parcurs. A trebuit să schimbăm doi apărători laterali în contextul în care noi trebuia să marcăm. Ăsta este fotbalul. Astfel de detalii pot face diferența, dar una peste alta, repet, cred că au meritat victoria doar datorită agresivității mai mari în comparație cu modul nostru de a trata faza defensivă. Ne-am retras de multe ori foarte jos, lăsându-i să paseze dezinvolt, în contextul în care aveau 1-0, lor le convenea, trecera timpul, dar asta este.”

FC Hermannstadt în meciul cu ”U” Cluj: Iliev – Pantea (Tomșa 56′), Bejan, Antoche, Opruț (Issah 74′) – Mino Sota, Biceanu (I. Hora 46′) – Balaure, P. Petrescu (cpt.), Al. Oroian (C. Popescu 46′) – Buhăcianu (D. Paraschiv 82′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Alhassan, I. Năstăsie, Gab. Șerban.

Despre eventualitatea ca Hermannstadt să joace la baraj: ”E posibil orice!”

Marius Măldărășanu a evitat să vorbească despre adversarii pe care echipa sa i-ar putea întâlni la barajul pentru promovarea în Liga 1, în eventualitatea că nu va mai prinde unul din priele două locuri la finalul sezonului. Antrenorul ”alb-roșilor” spune că are încredere în proprii jucători că vor reuși să prindă unul din primele două locuri.

”Am fost pe locul 2. Gândirea noastră era să consolidăm acest loc 2, din păcate l-am pierdut, dar acum chiar nu vreau să mă gândesc la baraj, e posibil orice, să mă gândesc la ce echipă am putea întâlni în cazul în care am ajunge la baraj. Este foarte greu. Normal, la cum arată acum clasamentul în Liga 1, probabil Dinamo va prinde barajul, dar e greu să mă gândesc acum, mai sunt multe meciuri și am încredere în jucători, în echipă, îl considerăm un eșec, îl luăm ca atare și mergem înainte”, a adăugat Măldărășanu.

FC Hermannstadt a căzut o poziție în Liga 2, de pe 2 pe 3

Cu 38 de puncte acumulate în 18 meciuri, FC Hermannstadt a căzut acum pe locul 3 în Liga 2, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular. Înaintea sa sunt ”U” Cluj (39 puncte) și Petrolul Ploiești (46 puncte).

În ultima etapă din sezonul regular, echipa sibiană joacă sâmbătă, de la ora 14:00, la Timișoara, cu Politehnica (locul 15, 21 puncte).

Ulterior urmează cele zece etape de play-off, competiție în care sunt calificate până acum Petrolul, FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Steaua, iar pentru celelalte două locuri se luptă Concordia Chiajna, FC Buzău, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia.

Video: FC Hermannstadt

Ovidiu BOICA 08 Mar. 2022, 23:06 Liga 2
Pe aceeași temă