”U” Cluj e pregătită să dea calculele peste cap și să treacă de un eventual baraj cu Dinamo. Ioan Filip, după eșecul cu FC Hermannstadt: ”Cei de la Dinamo sunt frații noștri, dar vom juca serios”

Răzvan STÎNGĂ 11 May. 2022, 08:52 Liga 2

Universitatea Cluj este resemnată cu faptul că, în foarte mare măsură, va juca barajul de promovare în Liga 1. A pierdut cu FC Hermannstadt (scor 1-2) un meci foarte important, iar acum se vede pusă în situația de a pregăti, foarte probabil, dubla manșă cu Dinamo.

Ioan Filip a declarat că e pregătit să joace împotriva fostei sale echipe după ce ”U” Cluj a cedat în partida cu sibienii, de marți seară. E conștient că modul în care s-a apărat echipa sa nu a fost cel mai bun, dar a remarcat că FC Hermannstadt a avut și ceva noroc. Practic, din puținele șuturi pe poartă pe care le-a avut, formația lui Marius Măldărășanu a reușit să puncteze de două ori, prin Daniel Paraschiv și Baba Alhassan.

Ioan Filip, după ”U” Cluj – FC Hermannstadt 1-2: ”Suntem supărați toți, am dezamăgit” 

Filip e convins că Universitatea Cluj poate trece de Dinamo în dubla manșă de promovare, chiar dacă formația din „Ștefan cel Mare” e văzută, teoretic, cu prima șansă, fiind din Liga 1.

Mijlocașul se bazează și pe meciurile nu foarte convingătoare ale lui Dinamo din acest sezon.

Suntem supărați toți, am dezamăgit. Nu am știut să gestionăm rezultatul. A fost 1-0 pentru ei, apoi ne-au prins pe o contră. Au avut două șuturi pe poartă și au dat două goluri. Probabil că trebuia să ne organizăm mai bine și să nu primim și al doilea gol. Aveam timp, la egal eram favoriți, dar acum e greu. Ei joacă împotriva Stelei și e greu ca Steaua să facă ceva.

Ne pregătim pentru baraj, pentru duelurile cu Dinamo, nu avem ce face. Trebuie să câștigăm și să promovăm, de aceea suntem aici. În fotbal tot timpul cei mai mici pot să reușească. În viață, de multe ori, ca să câștigi trebuie să știi să pierzi. Poate că așa a fost să fie, să ne bucurăm la meciul de baraj.

Cei de la Dinamo sunt frații noștri, dar nu avem ce face decât să jucăm serios”, a declarat Ioan Filip la microfonul Digi Sport.

Ioan Filip a fost ultimul jucător pe care Erik Lincar l-a aruncat în luptă contra sibienilor, marți seară, din minutul 84, în locul lui Dragoș Tescan.

Universitatea Cluj, două eșecuri în play-off-ul Ligii 2

E drept că Universitatea Cluj a avut ceva sincope în acest play-off, în cele nouă runde scurse până acum. A înregistrat patru victorii, trei egaluri și două eșecuri. Una dintre înfrângeri a venit în partida cu scandal disputată cu Unirea Slobozia, de pe Cluj Arena, scor 1-2.

”U” Cluj are ultimul meci din acest sezon pe teren străin, pe stadionul Concordiei Chiajna, duminică. Are nevoie de o victorie, iar FC Hermannstadt să nu ia niciun punct acasă cu Steaua pentru a mai prinde locul 2 direct promovabil. Altfel, va juca un baraj de promovare cel mai probabil cu Dinamo.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Răzvan STÎNGĂ 11 May. 2022, 08:52 Liga 2
Pe aceeași temă