”U” Cluj, cu gândul la victorie înaintea derby-ului cu Petrolul. Erik Lincar, discurs războinic: ”Așteptările sunt foarte mari.” Promite că meciul va fi diferit de cel din sezonul regular și i-a făcut caracterizarea lui Sory Diarra

Andrei PASCU 18 Mar. 2022, 11:04 Liga 2

Play-off-ul din Liga 2 începe cu un meci tare, între primele două clasate, Petrolul și Universitatea Cluj. Ardelenii au prefațat partida de sâmbătă, de la ora 17:30, prin Erik Lincar și fundașul Mihai Dobrescu. Antrenorul se așteaptă la un meci total diferit de cel din sezonul regular.

Petrolul va juca acasă și turul play-off-ului cu ”U” Cluj, așa cum s-a întâmplat și în confruntarea din sezonul regular. În decembrie anul trecut, ploieștenii chiar au reușit să câștige, cu 1-0, însă de această dată Erik Lincar simte că va fi diferit.

Erik Lincar, încrezător înaintea derby-ului cu Petrolul: ”Așteptările noastre sunt foarte mari, mai ales prin prisma ultimelor rezultate din acest an”

Chiar dacă Petrolul e imbatabilă pe ”Ilie Oană” în acest sezon, antrenorul ”studenților” a făcut trimitere la faptul că echipa sa arată diferit față de momentul din decembrie și că jucătorii care au venit vor da un plus echipei, așa cum s-a întâmplat și în ultimele runde din campioantul regular, din 2022.

Deși Petrolul va putea miza pe Sory Diarra, Erik Lincar nu se teme în mod deosebit de acesta.

”E un adversar redutabil mai ales pe teren propriu. A făcut un singur egal cu FC Buzău, chiar anul acesta, dar diferențele sunt majore față de anul trecut, când în luna decembrie am jucat pe Stadionul Ilie Oană în ceea ce ne privește pe noi, pentru că vom avea patru, cinci jucători noi în echipă, care s-a schimbat într-un procent destul de mare. După cum am zis tot timpul, am adus jucători cu calitate foarte bună și mai ales jucători care au jucat la nivelul Ligii 1.

Așteptările noastre sunt foarte mari, mai ales prin prisma ultimelor rezultate din acest an. Nu mergem să ne apărăm, nu mergem să stăm cu fundul în poartă. Mergem la război! Avem încredere, trebuie să fim curajoși și de ce nu să obținem toate punctele din această confruntare.

E greu de spus ce se va întâmpla, mai ales că, după cum ați și remarcat, noi în aceste trei etape am reușit să marcăm nouă goluri, ceea ce reprezintă o medie destul de bună și ne dă încredere că vom reuși să marcăm și la Ploiești.

(N.r. – Despre Sory Diarra) E un jucător foarte bun, dar nu ne îngrijorează. Noi trebuie să ne luăm toate măsurile pentru a-l bloca. Deocamdată nu știm dacă va fi titular, dar cred că are șanse mari să evolueze de la început. Fundașii mei vor trebui să fie foarte atenți. E un jucător foarte abil, cu viteză, tehnic, marcator, de aceea va trebui să ne luăm toate măsurile de siguranță”, a declarat Erik Lincar la conferința premergătoare jocului cu Petrolul, de sâmbătă.

Erik Lincar, despre lupta din play-off

Erik Lincar și-a făcut planul și pentru meciul al doilea din play-off, când ”U” Cluj va juca împotriva Unirii Slobozia. Se așteaptă la un duel complicat și acolo, chiar dacă echipa sa va reuși să câștige cu Petrolul și va avea un plus la moral.

”În cazul unei victorii la Ploiești, trebuie să fim extrem de atenți la jocul următor de la Slobozia, pentru că probabil vom juca de la oră matinală, în condiții mai diferite față de celelalte stadioane și cu siguranță și acolo ne va aștepta un joc extrem de dificil. Să nu uităm că sunt zece etape, 30 de puncte puse în joc și orice punct sau puncte sunt foarte importante.

(N.r. – despre țintarul play-off-ului) Nu pot să zic că am avut o tragere la sorți extrem de norocoasă, datorită faptului că din primele patru etape, trei le jucăm în deplasare, dar vine și reversul, când după aceea vom avea în patru etape, trei acasă și una în deplasare la Steaua. Cel mai important, din punctul meu de vedere, este să tratezi foarte serios fiecare joc care urmează”, a mai spus Lincar.

Mihai Dobrescu: ”Din punctul meu de vedere va fi un meci de Liga 1. Echipele astea merită să fie în Liga 1”

La conferința de presă, înainte ca ”U” Cluj să plece spre Ploiești, a participat și Mihai Dobrescu. Reacția fundașului ardelenilor înaintea jocului de pe ”Ilie Oană”:

(N.r. – Despre acomodarea la ”U” Cluj) Au fost zile foarte bune. Cunoșteam foarte mulți dintre jucători și îmi este mult mai ușor să mă acomodez. Mă simt bine. Este o echipă foarte frumoasă, cu spectatori foarte numeroși și minunați în primul rând. Îmi doresc să ajung alături de echipa asta în Liga 1.

(N.r. – Despre meciul cu Petrolul) Va fi un meci frumos, cu mulți spectatori. Din punctul meu de vedere va fi un meci de Liga 1. Echipele astea merită să fie în Liga 1. Sper să fie un meci pe placul telespectatorilor.”

Petrolul și ”U” Cluj, despărțite de șapte puncte

Petrolul și ”U” Cluj sunt primele două clasate în acest start de play-off, cu 49 de puncte, respectiv 42 de puncte. Sub ele se află FC Hermannstadt, 41 de puncte, Steaua, 37 de puncte, Concordia Chiajna, 36 de puncte, și Unirea Slobozia, 33 de puncte.

În ultima rundă a sezonului regular, Petrolul a învins Unirea Constanța cu 3-2, în timp ce Universitatea Cluj a trecut cu 3-0 de Dunărea Călărași.

Declarațiile făcute de Erik Lincar și Mihai Dobrescu înainte de meciul Petrolul – ”U” Cluj:

Foto și video: Universitatea Cluj

Andrei PASCU 18 Mar. 2022, 11:04 Liga 2
Pe aceeași temă