Turris Oltul l-a pierdut și pe Adrian Niță. Mijlocașul de 17 ani cu clauză de transfer de 150 de milioane de euro s-a întors la FCSB

Andrei PASCU 03 Jan. 2021, 13:37 Liga 2

Turris Oltul a mai pierdut un fotbalist. După plecările nenumărate din ultima perioadă, a mai venit una, iar Eugen Trică nu va miza la reluarea Ligii a 2-a nici pe mijlocașul Adrian Niță. Jucătorul în vârstă de 17 ani s-a întors la FCSB, de unde era împrumutat.

Niță a fost cooptat în lotul echipei din prima ligă care va face deplasarea în cantonamentul pe care îl va organiza în Turcia.

Turris Oltul a contat mult pe Adrian Niță în prima parte a campionatului, fiind folosit în 14 partide de Liga 2, adică doar într-un joc nu a intrat pe teren. Contractul de împrumut dintre FCSB și Turris Oltul era valabil până în prima lună a anului 2021 și se pare că nu se va mai prelungi până la finalul campionatului.

La echipa din Turnu Măgurele, Niță a înscris patru goluri, câte două în victoriile cu Pandurii (5-0) și CSM Reșița (4-1).

FCSB i-a pus clauză de transfer de 150 de milioane de euro lui Adrian Niță

Adrian Niță este un tânăr foarte apreciat, motiv pentru care FCSB i-a pus o clauză fabuloasă pentru fotbalul românesc și nu numai. Pentru a fi sigur că nu îl pierde în orice condiții, actualul lider din Liga 1 i-a stabilit prin contract o sumă de transfer de 150 de milioane de euro.

Niță a apucat să joace în șase meciuri pentru prima echipă a FCSB.

În sezonul 2019/2020 de Liga 1 a prins patru apariții pe teren (2-2 cu Gaz Metan, 2-3 cu Astra, 0-2 cu CFR Cluj și 1-0 cu Gaz Metan, toate meciurile având loc în 2020), de două ori fiind titular, totalizând 147 de minute în tricoul roșu-albastru.

A fost utilizat și în două jocuri de Cupa României în ediția 2019/2020, cu Metaloglobus (2-0) și Dinamo (3-0).

Are în palmares Cupa României, ediția 2019/2020.

Turris Oltul riscă să rămână și fără Florian Haită, într-o situație oarecum asemănătoare cu Niță

Într-o situație oarecum asemănătoare se află Turris Oltul și în cazul mijlocașului Florian Haită (20 de ani), împrumutat până la finalul campionatului de la Viitorul Constanța. Echipa de la malul mării a anunțat că fotbalistul a fost chemat la pregătiri de antrenorul Mircea Rednic, pe 28 decembrie.

Haită poate rămâne la Viitorul Constanța și să nu se mai întoarcă până la finalul sezonului la Turris Oltul, dacă Mircea Rednic va fi mulțumit de el în perioada de pregătire și va considera că are nevoie de Haită.

Turris Oltul a anunțat oficial doar patru plecări 

Turris Oltul s-a despărțit oficial de Silviu Pană (29 de ani), care a semnat deja cu Petrolul, de Ștefan Bărboianu (32 de ani), care s-ar fi înțeles și el cu ploieștenii și va fi prezentat oficial la reunirea echipei, de Cătălin Pîrvulescu (29 de ani) și de Ionuț Cioinac (29 de ani).

La nivel neoficial, formația pregătită de Eugen Trică a renunțat la Alin Buleică (29 de ani), David Duțu (20 de ani), Denis Ispas (27 de ani) și la Adrian Voicu (28 de ani). Ultimii doi și-au găsit noi angajamente, semnând deja cu U Craiova 1948 SA, liderul Ligii 2.

Andrei PASCU 03 Jan. 2021, 13:37 Liga 2
Pe aceeași temă