Trei noi jucători pentru Dorinel Munteanu: doi fundași români și un atacant ucrainean. La SC Oțelul a ajuns un ”vârf” care în ultimii ani a jucat în Indonezia, Malaezia și Vietnam

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 13:00 Liga 2

Pe o parte se iese, pe alta se intră! SC Oțelul Galați continuă să facă schimbări în lot în acest final de perioadă de transferuri.

Dacă la începutul săptămânii trecute echipa nou-promovată în Liga 2 se despărțea de încă doi jucători aduși în această vară, de Reyes Villarreal și David Ilie, între timp, Dorinel Munteanu a primit în lot trei ”prospături”.

Cât vor rămâne aceștia la SC Oțelul rămâne de văzut, având în vedere că patru jucători dintre cei achiziționați și prezentați oficial după promovarea în Liga 2 au și plecat de la echipă.

Ionuț Ilieș și Dan Panait au mai jucat în Liga 2, ultimul la mai multe echipe

Noile achiziții ale clubului gălățean sunt fundașii Ionuț Ilieș și Dan Panait și atacantul Yevgen Bokhashvili.

Ionuț Aurelian Ilieș are 20 de ani, este originar din Baia Mare și ultima dată a evoluat în Liga 3 la SCM Zalău, unde a fost împrumutat de Universitatea Cluj. A apucat să joace în Liga 2, în urmă cu două sezoane, în 12 meciuri (589 minute) pentru ”U” Cluj.

Dan Lucian Panait este originar din Brăila, are 25 de ani și a avut un sezon trecut de coșmar la FC Brașov, unde a prins doar un meci, 44 de minute, în Liga 2. Interesele de la echipa brașoveană au dus la excluderea sa din lot, iar coșmarul său pare să se fi încheiat acum, când a semnat cu SC Oțelul.

Mult timp sub contract cu Viitorul Constanța, Panait a tot fost împrumutat la mai multe cluburi: ca ASA Târgu Mureș (Liga 2), Concordia Chiajna (Liga 1) și Chindia Târgoviște (L2). Ulterior a mai jucat pentru Farul Constanța (L2, actuala Unirea Constanța) și FC Brașov (L2).

”Bun venit, Ionuț Ilieș!
Formația noastră l-a transferat pe Ionuţ Ilieş, fotbalist care evoluează pe postul de fundaș dreapta. Născut în anul 2002, Ionuţ Ilieş a jucat la nivel de copii şi juniori pentru CSS 2 Baia Mare, Sporting Recea, FC Kiss Baia Mare. A ajuns apoi în curtea lui “U” Cluj, echipă pentru care a bifat 12 meciuri în Liga a II-a şi unul în Cupa României. Ilieș vine la Oțelul de la SCM Zalău, unde fusese împrumutat de către Universitatea Cluj.
Bine ai venit și mult succes, Ionuţ Ilieş!

Fundașul stânga Dan Panait este oțelar
SC Oțelul Galați a ajuns la un acord cu Dan Panait, fotbalist care evoluează pe postul de fundaș stânga. În vârstă de 25 de ani, Panait vine la echipa noastră de la FC Brașov, după ce în cariera sa a mai jucat pentru FC Viitorul, Concordia Chiajna, Chindia Târgoviște și Farul Constanța. Panait are la activ 12 meciuri și un gol marcat în Liga 1, pe când evolua pentru Concordia Chiajna, plus alte 57 de prezențe în Liga 2. Crescut la Academia Hagi, Panait este fost internaţional Under-17 şi Under-19, cu trei prezenţe şi două pase decisive în Youth League.
Bine ai venit și mult succes, Dan Panait!”, au sunat descrierile făcute de SC Oțelul celor doi jucători.

Ucraineanul Yevhen Bokhashvili a jucat din 2019 în Asia, în țări modeste fotbalistic

În fine, Yevhen Bokhashvili este un atacant ucrainean de 29 de ani, care ultima dată a fost legitimat în Vietman, la Duoc Nam Ha Nam Dinh FC, pentru care a jucat 40 de minute într-un meci.

Din 2019 a jucat doar în Asia de Sud-Est, în Indonezia (PSS Sleman și Persipura), Malaezia (Sri Pahang) și apoi Vietnam. În cariera sa a mai evoluat pentru Dnipro Dnipropetrovsk, Krivas Krivoi Rog, Karpaty Lviv, Volyn Lutsk, Naftovyk Okhtyrka, Rukh Vynnyky (toate din Ucraina), Torpedo Kutaisi (Georgia) și FC Minsk (Belarus).

La niciuna dintre acestea din urmă nu a rupt gura târgului, drept dovadă că aproape în fiecare sezon a schimbat echipa. Până să joace în Asia, cele mai multe meciuri într-un sezon le-a avut la Karpaty Lviv, 15 (doar 402 minute) în prima ligă a Ucrainei, iar cele mai multe goluri le-a dat pentru Rukh Vynnyky, 7 în 13 jocuri (1061 minute), în liga secundă.

În Asia a jucat cel mai mult pentru PSS Sleman, 33 de meciuri într-un sezon, pentru care a marcat și 16 goluri.

”Yevgen Bokhashvili, noul atacant al Oțelului
Atacantul ucrainean Yevgen Bokhashvili este, oficial, jucătorul clubului nostru. În vârstă de 29 de ani și având 1,82 metri înălțime, Bokhashvili vine la Oțelul după ce în ultimul sezon a jucat în prima ligă din Vietnam.
Născut la Dnipro, Bokhashvili a evoluat pentru 8 sezoane în campionatul Ucrainei, în 5 dintre acestea în prima ligă iar în alte 3 în liga secundă. Dnipro Dnipropetrovsk, Karpaty Lviv, Volyn Lutsk, Naftovyk Okhtyrka și Rukh Vynnyky sunt formațiile pentru care a jucat în țara sa natală. În sezonul 2014-2015, a făcut parte din lotul lui Dnipro Dnipropetrovsk care a jucat finala Cupei UEFA (n.r. – în lotul extins, pentru că în Cupa UEFA sau orice altă competiție europeană nu are niciun meci jucat și nu a fost nici pe banca de rezerve), pierdută în fața celor de la FC Sevilla!  Au urmat două sezoane în Georgia și Belarus, pentru ca apoi, Bokhashvili să plece în Asia, acolo unde a jucat în primnele ligi ale Maleziei, Indoneziei și a Vietnamului. Bokhashvili a evoluat pentru naționalele de tineret ale țării sale, pentru care are și două goluri marcate.
Bine ai venit, și mult succes Yevgen Bokhashvili”, a transmis SC Oțelul despre noul ei jucători.

Rămâne de văzut dacă vreunul dintre aceștia trei se va afla în lot și va juca la următorul meci al echipei gălățene.

SC Oțelul evoluează sâmbătă, de la ora 11:30, acasă cu Poli Timișoara, în etapa a 5-a a Ligii 2.

SC Oțelul are 8 puncte după patru etape și se află pe locul 5 în clasamentul ligii secunde.

Foto: SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-continua-parcursul-fara-esec-iar-dorinel-munteanu-e-tot-mai-increzator-imi-felicit-baietii-impresiile-antrenorului-dupa-jocul-cu-cs-comunal-selimbar-19242740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-a-facut-ce-a-promis-doi-jucatori-veniti-in-aceasta-vara-la-sc-otelul-dati-afara-le-multumim-si-le-uram-mult-succes-19242384

Marius ANGHEL 01 Sep. 2022, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă