„Trebuie să dăm și ultima picătură de energie pe teren”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2012, 17:16 Liga 2

FC Botoșani va întâlni duminică, începând cu ora 11.00, pe teren propriu, formația Delta Tulcea, una dintre contracandidatele la promovarea în primul eșalon al fotbalului românesc. Acesta este ultimul meci al roș-alb-albaștrilor în acest tur de campionat pentru că în ultima etapă gruparea botoșăneană va sta.

Cristi Popovici, antrenorul principal al FC Botoșani susține că singurul obiectiv pentru acest meci este obținerea c elor trei puncte care ar menține formația locală în lupta pentru promovare.

„E foarte important meciul acesta pentru că din nou jucăm împotriva unei contracandidate la promovare. E ultimul joc din turul ăsta de campionat. Așteptăm cu toții un rezultat pozitiv. Eu aștept o atitudine și determinare deosebită pentru că după jocul ăsta intrăm în vacanță. E clar că în cazul unei victorii, șansele noastre devin reale pentru obiectivul propus. Trebuie să dăm și ultima picătură de energie pe teren”, a spus Cristi Popovici.

Pentru acest joc, tehnicianul botoșănean va face mai multe schimbări în primul 11. În primul rând, atacantul George Cârjan și portarul Vasile Curileac sunt indisponibili.

„Sunt forțat să fac unele schimbări în echipă. Cârjan e accidentat, Curileac de asemenea. Probabil vor mai fi una-două schimbări”, a mai spus Popovici.

Delta a pierdut trei din cele cinci meciuri jucate în deplasare

Antrenorul principal al FC Botoșani a studiat jocul echipei Delta Tulca și consideră că elevii săi pot obține cele trei puncte în meciul de duminică. Tulcnii au avut evoluții foarte bune pe teren propriu dar au pierdut trei din cele cinci partide jucate în deplasare.

„Delta Tulcea este o echipă bună, cu rezultate… unele surprinzătoare pentru că au pierdut trei partide în deplasare, și rezultate la care nu se aștepta nimeni precum victoria cu 4-0 de la Sportul. E o echipă care a contat în permanență pentru pozițiile fruntașe în seria noastră. Și la ei sunt presiuni din partea conducerii, a municipalității. Toate cele șase echipe care sunt în față își pun mari speranțe în ultimele două etape sau în ultima etapă cum este cazul nostru. E foarte important rezultatul jocului de duminică și sper să tranșăm lupta în favoarea noastră”, a spus Cristi Popovici.

În acest tur de campionat, Delta Tulcea a jucat cinci meciuri în deplasare din care a obtinut doar două victorii. A marcat nouă goluri și a primit tot nouă.

A învins pe Sportul Studențesc cu 4-0 și pe Rapid CFR Suceava cu 3-2 dar a pierdut cu 2-1 la Slobozia și Buftea și cu 3-0 în fața Farului Constanța.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 23 Nov. 2012, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă