Tragere la sorți acceptabilă pentru Progresul Spartac, iar nou-promovata speră la cât mai multe puncte în primele etape din Liga 2. Andrei Erimia, încrezător: ”Sperăm să transformăm meciurile în puncte”

Andrei PASCU 21 Jul. 2022, 17:24 Liga 2
Tragere la sorți acceptabilă pentru Progresul Spartac, iar nou-promovata speră la cât mai multe puncte în primele etape din Liga 2. Andrei Erimia, încrezător: ”Sperăm să transformăm meciurile în puncte”

Progresul Spartac va începe sezonul 2022-2023 al Ligii 2 cu un meci pe teren propriu, cu Dinamo! Patronul-antrenor Andrei Erimia a vorbit pentru Liga2.ro despre țintar în sine, dar și despre ce mutări vrea să mai facă în zilele următoare.

Progresul Spartac, tragere bună la sorți a noului sezon de Liga 2

În primul rând, e entuziasm mare în tabăra Progresului Spartac, pentru că va debuta în Liga 2. E un vis îndeplinit pentru oamenii club, mai ales că e un punct important în istoria echipei, lucru recunoscut de Andrei Erimia în dialogul cu reporterul nostru.

Referitor la tragere în sine, Erimia a recunoscut că programul e unul bun pentru echipa sa. Progresul Spartac va avea în primele etape meciuri ceva mai ușoare, asta dacă ne raportăm la faptul că nu dă peste formații care au declarat public că vor promovarea.

Andrei Erimia abia așteaptă debutul în Liga 2

Erimia nu a făcut un calcul exact și o analiză a adversarilor, dar își dorește cât mai multe puncte, pentru ca jucătorii săi, tineri de altfel, să capete încredere cât mai mare și să crească de la o etapă la alta. Un lucru e cert, obiectivul Progresului Spartac este menținerea în Liga 2.

Mi se pare o tragere bună, rămâne de văzut dacă vom reuși să transformăm în puncte primele meciuri. Nu consider un avantaj că în primele etape nu jucăm cu echipe care își doresc promovarea, dar în decursul timpului, la Liga 3, am avut tot felul de situații în care începutul de sezon a fost cu adversari mai puternici.

E o tragere care sigur nu e rea, dar vom vedea ce va fi. Ne-am dorit foarte mult să ajungem aici, în Liga 2, ne bucurăm să întâlnim echipe de tradiție, cu nume”, a declarat Andrei Erimia pentru Liga2.ro.

Progresul Spartac mai pregătește veniri. Reacția lui Andrei Erimia

Progresul Spartac va continua să legitimeze jucători până la startul Ligii 2, tot tineri, dar Andrei Erimia a dorit să nu ofere prea multe detalii și vrea ca totul să fie surpriză.

E clar că echipa va continua după aceeași politică pe care a dus-o până acum și va aduce tot jucători tineri.

Va mai veni cineva, vom anunța. E vorba de jucători tineri, tot jucători care abia așteaptă să evolueze la Liga 2, pentru că până acum nu au făcut-o sau dacă au făcut-o, au făcut-o foarte puțin”, a mai spus Andrei Erimia reporterului Liga2.ro.

Progresul Spartac, start nu tocmai complicat de sezon

Progresul Spartac are, cum spuneam, teoretic, meciuri ceva mai ușoare în primele runde. Va întâlni Dinamo (etapa 1, acasă), Unirea Constanța (etapa 2, deplasare), CS Comunal Șelimbăr (etapa 3, acasă), Poli Timișoara (etapa 4, deplasare), FC Brașov (etapa 5, acasă), SC Oțelul (etapa 6, acasă), Viitorul Pandurii (etapa 7, deplasare), Unirea Dej (etapa 8, acasă), iar abia în etapa a 9-a va juca împotriva unei echipe care vrea promovarea, Concordia Chiajna.

Chiar de atunci urmează o serie cu meciuri de foc pentru Progresul Spartac, care va întâlni, consecutiv, după jocul cu ilfovenii, Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

În amicale, două eșecuri și o remiză pentru nou-promovată

Progresul Spartac a înregistrat două eșecuri și un egal în meciurile amicale jucate în această perioadă de pregătire de vară. În primul test a cedat cu 2-3 în fața echipei Metaloglobus, pentru ca ulterior să facă un rezultat de egalitate cu Unirea Constanța, scor 2-2, și să piardă cu Gloria Buzău, scor 1-8.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-umilit-progresul-spartac-formatia-lui-cristian-pustai-a-marcat-cinci-goluri-doar-in-prima-repriza-a-amicalului-iar-omul-meciului-a-fost-un-atacant-de-liga-2-nou-venit-19237548

https://liga2.prosport.ro/seria-1/10-cluburi-din-liga-2-in-randul-celor-mai-bune-academii-din-romania-fk-miercurea-ciuc-e-pe-locul-2-iar-in-top-10-se-mai-regasesc-doua-echipe-din-divizia-secunda-cate-formatii-din-liga-3-au-prins-i-19237322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-terminat-la-egalitate-amicalul-cu-unirea-constanta-andrei-erimia-per-total-sunt-multumit-am-vazut-multe-lucruri-bune-19237096

 

 

Andrei PASCU 21 Jul. 2022, 17:24 Liga 2
Pe aceeași temă