Țigănașu vrea ca noile transferuri din Copou „să vină mai cu sufletul”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2013, 15:41 Liga 2
Țigănașu vrea ca noile transferuri din Copou**

Mijlocașul Alexandru Țigănașu este unul dintre puținii jucători ai CSMS care recunoaște că echipa antrenată de atunci de nemțeanul Costel Enache nu a avut evoluții apreciate nici măcar în primele trei meciuri ale campionatului chiar dacă le câștigase pe toate.

„Nu am arătat grozav nici chiar atunci când acumulasem punctaj maxim și eram liderul clasamentului. Poate din acest motiv și bucuria ponderată după startul sezonului, cu toții fiind conștienți că evoluțiile fuseseră mulțumitoare, nicidecum bune”, a declarat Țigănașu, unul dintre cei mai constanți fotbaliști din toamnă ai formației ieșene.

Convins nu chiar ușor să continue în Copou după retrogradarea CSMS din Liga I, mijlocașul stânga a precizat, însă, că în partidele amicale din vară susținute în Republica Moldova echipa arătase mai bine decât în campionat.

Lui Țigănașu îi este greu să identifice cauza exactă a prăbușirii și mai accentuate a ieșenilor spre sfârșitul sezonului de toamnă, dar nu a ascuns că chiar el s-a „tăiat” după prestațiile convingătoare din primele runde.

Și chiar dacă CSMS și-a revenit la meciul cu Rapid (scor 2-2), cel de debut al lui Marius Lăcătuș la timona grupării din Copou, după a alternat iarăși evoluțiile bune cu cele complet nereușite. „Ne-a lipsit constanța în evoluții – asta e limpede, și poate că și aportul meu ofensiv a fost diminuat într-o oarecare măsură de absența din linia de fund a lui Vladu, un jucător experimentat pe care mă puteam baza că scoate mai toate mingile din acea zonă și cu care în echipă nu ar mai fi trebuit să fac prea mult faza defensivă. Acum nici Radu Miron nu trebuie acuzat, pentru că venise după un an și jumătate în care nu mai jucase și nu avea cum să rupă norii dintr-o dată”, a completat fotbalistul cumpărat de Astra Giurgiu, cu care se mai află sub contract până în 2016, de la FC Botoșani.

Țigănașu cere jucători care să vină cu sufletul

Conștient că dacă CSMS învinge în primele meciuri oficiale din 2014, ambele programate în deplasare cu FC Clinceni și Unirea Slobozia, viitori adversari în play-off, CSMS va avea toate atuurile să-și atingă obiectivul de revenire imediată în elită. Dar pentru a reuși să obțină șase puncte în aceste partide Alexandru Țigănașu crede că gruparea din Copou ar trebui să se întărească iarna aceasta cu niște jucători „care să vină mai cu sufletul” și care să facă o pregătire bună cu Marius Lăcătuș la cârmă încă din 10 ianuarie, când se reiau antrenamentele în vederea sezonului de primăvară.

„Dacă batem în primele două meciuri, luăm puncte importante în perspectiva play-off-ului, dar și un moral excelent în vederea confruntărilor se vor urma. Cu victorii la Clinceni și Slobozia toate lumea va avea de câștigat. Și echipa, și Iașiul, și noi. Sunt cele mai importante nu doar pentru că vor fi primele programate, ci și pentru că se anunță dificile, iar Slobozia nu este nicidecum acea echipă nou-promovată pe care mulți nu ar fi pariat aproape deloc vara trecută”, a conchis Țigănașu.

„Imediat după retrogradare spusesem, într-adevăr, că nu continui la Iași în Divizia B, dar mai apoi mi-am dat seama că mă acomodasem bine aici și că nu-mi lipsea mai nimic. Acum vin și precizez că dacă promovăm la vară, iar Astra și CSMS se mai înțeleg o dată sunt dispus să mai joc un an în Copou”
Alexandru Țigănașu, mijlocaș CSMS Iași

„Pentru al șaselea loc ce oferă dreptul de a evolua în play-off luptă Buzăul și Bacăul, dar cred că Gloria are șanse mai mari. Și chiar ar fi de dorit să ajungă ea, pentru că, de ce nu?, poate învingem în retur în Crâng, după ce am câștigat și în Copou. Nu știu dacă Berceniul trage cu adevărat la Liga I, dar știu că suntem echipă cu pretenții și că ne-a bătut”
Alexandru Țigănașu

Sursa: Evenimentul

Marius ANGHEL 21 Dec. 2013, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă