Petrolul încheie turul cu o înfrângere și sub podium. Grigore: „Am primit două goluri pe care nici prin cele mai negre gânduri nu credeam că le putem lua”. Explicațiile lui Țigănașu

Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 11:39 Campionat
Petrolul încheie turul cu o înfrângere și sub podium.** Grigore:

Petrolul a încheiat turul de campionat cu o înfrângere, una dureroasă, în fața uneia dintre contracandidatele la promovare. Echipa ploieșteană a cedat, marți, la Clinceni, 1-2 cu Academica, după ce a condus la pauză. Rezultatul o dă jos de pe podium pe Petrolul, echipă care e la a patrulea eșec în 19 meciuri și la prima în noul mandat al lui Octavian Grigore. Robert Grecu (43) a deschis scorul chiar înainte de pauză, iar Robert Ion (53, 65) l-a întors în partea a doua în favoarea ilfovenilor care au urcat pe locul 3.

Înfrângerea cu Academica Clinceni a venit după remiza de pe teren propriu cu UTA (2-2), iar pentru Petrolul urmează o nouă deplasare grea, la Sportul Snagov, echipa cu care remiza pe teren propriu în startul campionatului (scor 0-0) și care îi este superioară în clasament.

Grigore: „Adversarul nu a creat presiune, a adus două mingi în careu și am luat două goluri”

La finalul jocului de la Clinceni, antrenorul Octavian Grigore, ușor iritat, a vorbit despre acest eșec venit, potrivit declarațiilor sale, după „două goluri pe care nici prin cele mai negre gânduri nu credeam că le putem lua”, dar și după un joc, spune el, controlat de petroliști. Tehnicianul și-a explicat decizia de a-i titulariza în centrul defensivei pe Ghinga și Cazan, acesta din urmă greșind la ambele goluri marcate de ilfoveni. Grigore nu-și explică aceste erori.

„Am condus, am făcut o primă repriză bună, ne-am dorit victoria, dar se pare că două greșeli în apărare ne-au dus la acest eșec, la această înfrângere. E păcat, pentru un joc controlat, un joc în care am avut posesia, am avut ocazii de gol. Ă‚sta e fotbalul. Nu e normal să se greșească așa, pentru că sunt jucători cu experiență, jucători cu peste 100 de meciuri în prima ligă. Am primit două goluri foarte ușor, două goluri pe care nici prin cele mai negre gânduri nu credeam că le putem lua. Nu știu dacă nu se concentrează. Probabil că… nu știu… Cred că ați văzut golurile. Sunt două goluri efectiv ușoare. La primul a fost o centrare în fața porții, Cazan este depășit de adversar foarte ușor, iar la golul doi a fost o minge înaltă, în care și portarul putea să iasă și Cazan putea să dea cu capul, s-au evitat reciproc și a apărut golul doi. Astea sunt goluri stupide, nu pot să spun altfel. Nu sunt goluri lucrate de adversar. Adversarul nu a creat presiune, a adus două mingi în careu și am luat două goluri. În ultima perioadă am încercat să vin cu o schimbare la nivelul fundașilor centrali, pentru că am luat goluri și la Brăila de cascadorii răsului, am mai luat goluri și acasă și ăsta e cuplul despre care am crezut eu că are și experiență, are și maturitate și poate să și organizeze echipa. Se pare că astăzi nu au avut cel mai reușit joc”, a spus Octavian Grigore la finalul partidei pierdute cu Academica.

Chiar dacă s-a pierdut din nou în acest sezon, însă pentru prima dată în cele șapte meciuri de când a preluat echipa ca interimar, Octavian Grigore nu dramatizează, spunând, din nou, că sezonul este lung și că Petrolul va reuși să-și îndeplinească obiectivul de a promova.

„Au mai fost eșecuri, suntem într-un campionat lung. Am mai spus, este un campionat lung, de anduranță, un campionat pe parcursul a 38 de etape. Ok, este un eșec, un eșec după șapte victorii și două egaluri. Așa se întâmplă. Nu suntem singura echipă care pierde și poate că nu o să fim singurii. Și Clinceniul a pierdut, a mai pierdut și cei din față. Ă‚sta este campionatul. O să jucăm. Nu știu cum o să jucăm, cu cine o să jucăm, cu jucătorii pe care îi mai avem la dispoziție. O să vedem”, a mai spus Grigore.

Țigănașu: „Ne dorim să promovăm, este și viitorul nostru în joc și nu am venit aici să facem act de prezență”

Adus în vară din Liga 1 la Petrolul pentru a întări defensiva și a oferi siguranță, Alexandru Țigănașu spune că la Ploiești se dorește doar promovarea și nu-și explică cum de echipa nu reușește să se impună în Liga 2.

„Am venit cu speranțe mari să obținem o victorie. Știam că ne așteaptă o săptămână cu două jocuri extrem de grele, dar, din păcate, astăzi nu am reușit să luăm cele trei puncte. Asta este viața. Etapa viitoare, cu cei de la Snagov, sperăm să ne revanșăm. Din păcate, s-a întâmplat pentru a nu știu câta oară, să începem a doua repriză cu un handicap, în minutul 48 – 49 (n.r. – s-a marcat golul egalizator în minutul 53), să primim imediat gol. Vorbim la pauză, chiar la fiecare meci, să începem bine, dar, din păcate, am primit gol și asta a fost. Și noi, cei care am venit în vară, ne dorim să promovăm, este și viitorul nostru în joc și nu am venit aici să facem act de prezență, ci să promovăm în Liga 1. Din păcate, în unele momente nu suntem concentrați și tratăm fazele cu prea mare relaxare”, a comentat și Alexandru Țigănașu la finalul jocului cu Academica Clinceni.

Cu 39 de puncte acumulate în turul campionatului, Petrolul se clasează imediat sub podium, pe locul 4, cu riscul de a pica pe 5 dacă FC Argeș câștigă meciul de astăzi cu Sportul Snagov. Pentru ploieșteni urmează un nou meci dificil, tot în deplasare, sâmbătă, de la ora 12:00, la Sportul Snagov, acum aflată pe locul 2, la egalitate cu liderul. În ultimul joc din 2018, „lupii” o vor întâlni pe teren priopriu, vineri, 7 decembrie, de la ora 17:30, pe CS Balotești.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: FC Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 28 Nov. 2018, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă