Suspendat ca jucător, Gabriel Matei a fost antrenor de ocazie la Astra la meciul cu FC Brașov: ”Eu am făcut echipa, schimbările, nu avea cine altcineva!” Președintele Marian Costea știe una și bună: ”Echipa va continua”

Adi MARICA 07 May. 2022, 23:34 Liga 2
Suspendat ca jucător, Gabriel Matei a fost antrenor de ocazie la Astra la meciul cu FC Brașov: ”Eu am făcut echipa, schimbările, nu avea cine altcineva!” Președintele Marian Costea știe una și bună: ”Echipa va continua”

Antrenorul de ocazie al Astrei la Brașov, în ultimul meci al acestui sezon, a fost fotbalistul Gabriel Matei (32 de ani).

Experimentatul jucător, fost la FCSB și vechiul FC Brașov, a fost suspendat pentru meciul cu noul FC Brașov, însă a făcut deplasarea și pentru a da o mână de ajutor clubului la care a ajuns la începutul acestui an. L-a rugat președintele Marian Costea, după ce antrenorii au plecat pe rând din cauza rezultatelor dezastruoase.

Astra a pierdut cu 1-6 meciul cu FC Brașov.

Jucătorul Gabriel Matei, antrenorul de ocazie al Astrei

Înaintea partidei de pe Tineretului, din cadrul etapei a 7-a a play-out-ului Ligii 2, ultima, Matei a supervizat încălzirea coechipierilor săi, după care a urcat la ”oficială” pentru că nu putea sta pe bancă, având în vedere suspendarea de trei meciuri primită după jocul cu Unirea Dej, din etapa a 5-a.

”Am fost rugat de președintele Costea să ajut. După ultimul meci de acasă (n.r. – pierdut de Astra cu 0-6 cu Viitorul Pandurii), antrenorul nu a mai vrut să vină și președintele m-a rugat mine să rămân. Eu am făcut echipa, schimbările, nu avea cine altcineva! Am avut cinci jucători pe banca de rezerve din care unul era accidentat. Băieții au dat ce au putut la situația actuală, fiecare a jucat să prindă minute și cu speranța că își vor găsi alte angajamente din vară”, a spus Matei, jucător care se va despărți și el de la Astra în această vară: ”Eu termin contractul cu Astra, am oferte concrete, aștept acum să văd cu cine semnez.”

Din cauza problemelor de la club, financiare, cu rezultatele și nu numai, antrenorul principal Daniel Movilă, numit la începutul acestui an, a părăsit echipa după primele cinci jocuri. Ulterior, după încă un meci, ”secundul” George Șanțmare a plecat și el, însă în raportul meciurilor a fost trecut antrenorul cu portarii, Cătălin Teodorescu. După runda trecută, în care s-a pierdut cu 0-6 acasă cu Viitorul Pandurii, Teodorescu a decis să părărească și el echipa, supărat, iar jucătorii s-au antrenat singuri în această săptămână, fără îndrumarea unui antrenor. Ieri, președintele Marian Costea spunea pentru Liga2.ro că Teodorescu a fost convins să revină să stea pe bancă la acest ultim meci cu FC Brașov. În raportul jocului, Teodorescu a fost trecut pe foaie, însă Gabriel Matei spune acum că cel care a gândit echipa și schimbările a fost el.

Matei: ”Mi-aș dori ca Astra să revină, dar, până la urmă, nu este nici prima nici ultima echipă campioană care dă faliment”

Gabi Matei spune că a mai avut o perioadă asemănătoare cu cea de la Astra, cu mari probleme financiare, pe când juca la ASA Târgu Mureș, în 2016-2017.

”Nu știm ce se va întâmpla cu Astra din sezonul viitor. Toată lumea știe situația de la Astra, ce a fost în ultimele șase luni, nu trebuie să ne ascundem. Am mai avut o perioadă asemănătoare la ASA Târgu Mureș cu luni de zile în care eram neplătiți și ați văzut că s-a ajuns direct în faliment. Eu mi-aș dori ca Astra să revină, dar, până la urmă, nu este nici prima nici ultima echipă campioană care dă faliment. Asta este situația actuală din România. Din păcate”, e de părere Matei.

  • Gabriel Matei a semnat cu Astra în iarnă, la începutul anului 2022, și a prins 6 meciuri, după ce la un moment dat fusese trecut pe linie moartă de antrenorul Daniel Movilă. Plecarea lui Movilă l-a readus în echipă, iar după jocul cu Unirea Dej, în care a fost eliminat și suspendat trei jocuri, și-a încheiat sezonul. Două etape a fost suspendat în finalul acestui campionat, iar ultima o va ispăși în noul sezon, indiferent dacă va semna cu altă echipă.

Marian Costea dă asigurări: ”Nu este ultimul meci al Astrei”

Președintele Marian Costea este convins că Astra nu a jucat ultimul meci oficial din istoria sa la Brașov, chiar dacă el nu este sigur nici de viitorul său la club, în cazul în care echipa și-ar continua activitatea.

”Toată lumea ne dădea desființați încă din iarnă. Iată că am reușit să ducem campionatul la capăt. Nu va fi acesta ultimul meci. Echipa va continua. Patronul Ioan Niculae va ieși din penitenciar și nu va lăsa această echipă să se desființeze. Să nu uităm ce investiții sunt în stadionul de la Giurgiu”, a spus Costea.

  • Astra în eșecul cu 1-6 cu FC Brașov: Andr. Ștefan (R. Dumitru 46′) – Nic. Cotolan, Paliu, Gîsă, Ristea (M. Telcean 33′) – Gab. Dumitrașcu, Pahonțu (Umit 46′), N. Badea, Iul. Ilie – Firțulescu (Banu 29′) – Gavîrliță (cpt.). Rezervă neutilizată: Ad. Dr. Grigore.

Astra a retrogradat în Liga 3

În 2022, Astra a înregistrat numai înfrângeri în cele nouă meciuri disputate: 1-4 la FC Buzău, 2-3 cu Unirea Constanța, 1-3 la Poli Iași (în ultimele trei etape din sezonul regular), 1-3 cu Ripensia, 0-5 la FC Buzău, 1-2 cu Unirea Constanța, 0-1 la Unirea Dej, 0-6 cu Viitorul Pandurii și 1-6 cu FC Brașov (în play-out).

Astra a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe ultimul loc, 20, cu -1 punct în clasament, după ce i s-au scăzut 20 de puncte din cauza diverselor încălcări de regulament, sancțiunile fiind stopate după ce clubul a intrat în insolvență. Altfel, cu cele 19 puncte obținute pe teren cu Florin Stîngă antrenor, Astra s-ar fi aflat pe locul 16. Echipa a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde în șase meciuri nu a obținut niciun punct, astfel că a încheiat sezonul pe ultimul loc, 7, tot cu -1 punct, și sportiv a retrogradat în Liga 3.

Viitorul clubului campion în 2016 este incert însă. Meciul de la Brașov ar putea fi ultimul oficial disputat, pentru că este greu de crezut ca problemele financiare vor fi rezolvate.

Foto: Adi Marica

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-nu-a-avut-mila-de-astra-echipa-lui-calin-moldovan-a-marcat-la-foc-automat-in-ultimul-joc-din-play-out-nu-ne-urcam-acum-pe-pereti-ca-am-batut-astra-19230309

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-in-grupa-a-se-mai-pot-produce-modificari-in-clasament-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19230194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haos-total-la-astra-jucatorii-se-antreneaza-singuri-inaintea-ultimul-meci-oficial-din-acest-sezon-dupa-ce-a-plecat-si-antrenorul-cu-portarii-cel-care-condusese-echipa-in-ultimele-trei-meciuri-19230058

Adi MARICA 07 May. 2022, 23:34 Liga 2
Pe aceeași temă