Suporterii rapidiști vor să depună o plângere penală împotriva lui Viorel Duru

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 12:08 Liga 2
Suporterii rapidiști** vor să depună o plângere penală împotriva lui Viorel Duru

Rapid va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei luate de Comisia de Licențiere a FRF, care nu le-a acordat giuleștenilor dreptul de a promova în Liga I. La rândul lor, suporterii giuleșteni au pregătit și o cale de atac în instanțele civile: vor să depună plângere penală împotriva lui Viorel Duru, șeful Sistemului Național de licențiere din cadrul FRF, pentru abuz în serviciu.

Suporterii rapidiști reclamă faptul că Dinamo a primit licența deși după doar două zile clubul a cerut intrarea în insolvență, în timp ce dosarul Rapidului a fost respins pentru că giuleștenii nu ar îndeplini criteriul financiar.

Rapid a aflat sâmbătă că nu a primit licența pentru sezonul următor de Liga I. Motivul pentru care membrii Comisiei de Licențiere au respins dosarul clubului Rapid nu are legătură cu datoriile în valoare de 900.000 de euro pe care gruparea giuleșteană le are către foștii săi jucători Julio Cesar și Daniel Paulista. Decizia a fost luată pentru că gruparea giuleșteană nu a îndeplinit criteriul financiar.

Concret, până în acest sezon Departamentul de Licențiere accepta o declarație pe proprie răspundere a patronilor cluburilor în care aceștia își luau angajamentul că pot susține financiar echipele în sezonul următor. Începând cu acest an, astfel de documente nu mai sunt acceptate, cluburile fiind obligate să facă dovada faptului că au un buget care să le permită supraviețuirea în prima ligă.

Articol scris de Victor Stoicescu

Marius ANGHEL 20 May. 2014, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă