Suporterii ASU Poli sunt dezinteresați de barajul dintre ACS Poli și UTA: „Ar fi perfect pentru noi să joace ambele în B de la anul. Din păcate, credem că Recașul se salvează”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 14:14 Liga 2
Suporterii ASU Poli sunt dezinteresați de barajul dintre ACS Poli și UTA:**

Pe 21 mai, la Timișoara, ASU Poli se întorcea pe stadionul „Dan Păltinișanu” pentru a organiza un meci oficial din campionatul Ligii 2, un derby al Vestului, cu UTA Bătrâna Doamnă. Jocul care s-a încheiat cu o victorie la scor de neprezentare în favoarea arădenilor, 3-0, atrăgea în tribunele „Marelui Oval” aproximativ 10.000 de spectatori, iar cele două galerii ale echipelor rivale ale orașelor din vestul țării ofereau un adevărat spectacol, atât fonic, cât și vizual.

La mai puțin de o lună distanță, UTA Bătrâna Doamnă va fi nevoită să revină din nou la Timișoara, pe același stadion, de această dată pentru un meci tur de baraj care îi poate aduce în final promovarea în Liga 1. Adversar nu îi va mai fi ASU Poli, ci cealaltă echipă a orașului, ACS Poli, care a evoluat în Liga 1 și care acum încearcă să își mențină poziția în topul fotbalului românesc. Clubul susținut de primăria Timișoara nu este la fel de iubit precum cel al suporterilor, iar președintele AST Druckeria, Sebastian Novovic, crede că meciul tur nu va atrage multă lume în tribune.

„Nu cred că se va strânge prea multă lume, nu văd cum s-ar putea ajunge la 13-14 mii oameni, cifra din derby-ul de acum câteva săptămâni. Va fi liniște și pace și pe stadion, dar și în afara lui”, consideră Novocic pentru Sport Arad.

Subiectul unei favorite la barajul dintre ACS Poli și UTA printre fanii lui ASU Poli îl amuză pe liderul galeriei „alb-violete”. „Nu ne interesează absolut deloc aceste meciuri. Ar fi perfect pentru noi să joace ambele în B de la anul. Din păcate, credem că Recașul se salvează și asta doar pentru că știu și ei foarte bine că riscă, oarecum, desființarea dacă nu vor mai juca în Liga 1. În rest, avem fiecare dintre noi treburi mai bune de făcut decât să ne preocupe acest baraj, sau ce o fi el”, a adăugat Novovic, care o identifică pe ACS Poli cu ACS Recaș, în urma fuziunii din vara anului 2012.

Roșu: „Am evoluat recent la Timișoara, cunoaștem stadionul, doar că adversarul e mai bun”

Antrenorul echipei arădene, Laurențiu Roșu, nu face diferențe între cele două echipe ale Timișoarei. „Cu siguranță, faptul că jucăm cu Poli îi motivează pe jucătorii noștri. Chiar dacă nu vorbim despre echipa susținută de majoritatea suporterilor, vrem să scoatem un rezultat cât mai bun, cu gol sau goluri marcate, pentru a păstra șanse de promovare pentru retur. Am evoluat recent la Timișoara, cunoaștem stadionul, doar că adversarul e mai bun. Știm că lor le va lipsi acea galerie pe care am văzut-o acum câteva săptămâni, dar, oricum, nu suporterii sunt cei care intră pe teren. E bine că jucăm primul meci la Timișoara, căci în retur, dacă va fi un scor strâns, e bine să ai sprijinul suporterilor tăi. Mai ales, dacă se va ajunge la prelungiri sau penalty-uri”, a spus, pentru Sport Arad, antrenorul UTA-ei.

Meciul tur al barajului dintre ACS Poli și UTA Bătrâna Doamnă are loc luni, 12 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Returul are loc joi, 15 iunie, de la ora 17:30, pe arena „Otto Greffner” din Șiria.

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 14:14 Liga 2
Pe aceeași temă