Suporter Club UTA ia atitudine după umilința trăită de arădeni în meciul cu ASU Poli. Fanii cer o demitere, reabilitarea gazonului și urgentarea lucrărilor la ‘Francisc Neuman’

Suporter Club UTA ia atitudine după umilința trăită de arădeni în meciul cu ASU Poli.** Fanii cer o demitere, reabilitarea gazonului și urgentarea lucrărilor la 'Francisc Neuman'

La trei zile distanță după derby-ul dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica Timișoara, încheiat la egalitate, 1-1, după un meci desfășurat în mare parte în noroi, Suporter Club UTA, organismul oficial al fanilor echipei fanion a Aradului, a emis un comunicat prin care reacționează cu privire la condițiile de joc pe care le are UTA pe teren propriu.

Suporterii sunt mult mai vehemenți la adresa administrației locale arădene, spunând că astfel de episoade, în care toată țara a văzut că la Arad se joacă în noroi, „aduc grele prejudicii imaginii clubului” și „sunt incompatibile cu pretențiile unui club profesionist care reprezintă orașul”.

Iată comunicatul fanilor:

„În ciuda tuturor eforturilor conducerii clubului și suporterilor de a repara ce se mai poate din gazonul stadionului Motorul, derby-ul UTA – Poli s-a desfășurat pe o suprafață execrabilă. Este a doua rușine trăită de arădeni într-o jumătate de an, după episodul barajului cu FC Voluntari. Aceste episoade aduc grele prejudicii imaginii clubului nostru și sunt incompatibile cu pretențiile unui club profesionist care reprezintă orașul în care s-a jucat pentru prima oară fotbal pe terioriul de azi al României. Dincolo de aceste prejudicii de imagine, condițiile intolerabile în care se antrenează și joacă echipa noastră sunt de natură să afecteze performanța sportivă și pun într-un real pericol sănătatea jucătorilor.

Ținând cont de aceste aspecte solicităm proprietarului bazelor sportive aflate în folosința echipei noastre, adică Primăriei Municipiului Arad, să își asume răspunderea pentru aceste grave probleme și să acționeze urgent și profesionist pentru rezolvarea lor. În acest sens, Suporter Club UTA solicită:

1. Demiterea imediată a șefului bazelor sportive, Marin Dugăeșescu. Incapacitatea acestuia de a gestiona corect infrastructura aflată în subordine, incapacitate dovedită în ultimul deceniu de nenumărate ori, a fost dublată de fiecare dată de o atitudine inacceptabilă de dispreț și sfidare. Momentul de vineri seara, în care reprezentanți ai clubului, suporteri și chiar colegi ai dânsului din primărie munceau din greu pentru a proteja terenul cu o prelată, în timp ce domnul Dugăeșescu, a cărui prezență la fața locului era o îndatorire de serviciu, se afla probabil într-un loc călduț și ferit de frigul de afară, a umplut paharul. Suntem cu toții contribuabili la bugetul local și nu acceptăm să fim sfidați de un angajat plătit din banii noștri.

2. Prioritate 0 pentru reabilitarea gazonului de pe stadionul Motorul și asigurarea unor condiții de antrenament decente, în interiorul orașului, pentru echipa UTA. De asemenea, în cazul în care aducerea gazonului de pe stadionul Motorul la standarde decente nu este posibilă, solicităm efectuarea tuturor demersurilor necesare pentru mutarea jocurilor oficiale ale echipei UTA pe stadionul Gloria.

3. Urgentarea lucrărilor de finalizare a stadionului Francisc Neumann. Nu mai suntem dispuși să acceptăm nicio amânare sub niciun fel de pretext pentru depășirea termenului la care acest stadion trebuie să găzduiască meciurile echipei noastre. Este inadmisibil ca lucrările la un stadion care în 1945 a fost construit într-un singur an, din banii unui singur om și care la vremea aceea era cel mai modern din țară și avea o capacitate mai mare decât cea prevăzută pentru cel aflat în construcție, să se întindă pe durata a 4 sau 5 ani. Un astfel de termen este de neconceput de asemenea și comparativ cu ritmul în care se construiesc stadioane în țară dar și în Ungaria, stadioane terminate în 1 – 3 ani și care au capacitate dublă sau chiar triplă față de arena noastră. Ne-am săturat să vedem că lucrările la arena pe care familia Neumann a dăruit-o gratuit orașului nostru, evoluează invers proporțional cu vizitele propagantistice ale unor oameni politici care au pretenția de a-și face capital de imagine pe spatele UTA-ei și a stadionului dar care înlocuiesc cărămizile așezate de Baronul Francisc Neumann cu vorbe goale.

În cazul în care aceste solicitări ale noastre vor fi ignorate în continuare, suntem dispuși nu doar să susținem clubul în a lua atitudine ci chiar vom solicita fără echivoc conducerii clublui UTA să facă toate demersurile necesare pentru ca antrenamentele și meciurile echipei să se desfășoare într-o altă localitate. Indiferent de dificultățile și neplăcerile cauzate de o asemenea decizie, considerăm că umilința la care este supus acest club de către cei care au ca datorie asigurarea unor condiții decente de antrenament și de joc, trebuie să înceteze cu orice preț! UTA este un nume care a adus faimă Aradului și nu invers! Acest oraș are o datorie morală față de acest club, datorie care se plătește cu respect în primul rând și nu doar cu sume alocate din bugetul local. În timp ce în alte orașe din punct de vedere al infrastructurii se fac investiții sau măcar se păstrează în condiții decente infrastructura existentă, la Arad după Revoluție s-au demolat stadioane, s-au deteriorat sau au fost lăsate în paragină baze sportive și s-au făcut modernizări pe hârtie. Toate acestea trebuie să înceteze iar sportul și clubul UTA trebuie să redevină obiective respectate de către administrația locală”.

Foto: Ciprian PETCUȚ

Pe aceeași temă