„Sunt încrezător că vom ridica stacheta în retur”

12 Mar. 2012, 16:02 Liga 2

FCM Bacău a intrat în linia dreaptă a pregătirilor pentru returul de campionat. Un retur care, după două amânări consecutive, va începe cu… o zi mai devreme pentru elevii lui Gheorghe Poenaru, partida de la Constanța, contra Farului, urmând să aibă loc vineri, 16 martie, de la ora 18.00. „Cu toții așteptăm să se reia, în sfârșit, campionatul. A fost o pauză competițională masacrantă, dar care ne-a permis efectuarea unei pregătiri fizice foarte bună. Sunt încrezător că vom ridica stacheta în retur”, a dat asigurări antrenorul „galben-albaștrilor”.

Echipă de mare viitor

– Domnule Poenaru, care este starea de spirit a echipei dumneavoastră înaintea primul meci oficial al sezonului?
– Starea de spirit este bună, mai ales că jucătorii de-abia așteaptă să reintre în circuitul competițional. Îmbucurător este că nu ne confruntăm cu probleme de ordin medical înaintea startului de retur. Toată lumea este validă pentru jocul de la Constanța, excepție făcând Luncanu, absent din cauza cumului de cartonașe galbene.

– Cât de dificilă a fost această pauză competițională?
– Extrem de dificilă. Dacă aș fi anticipat amânarea cu două săptămâni a returului, cu siguranță că aș fi început mai târziu pregătirea de iarnă. Ne-a fost greu, mai ales că starea vremii și a terenurilor ne-a dat în multe rânduri planurile peste cap, însă nu numai noi am fost în situația aceasta. Ceea ce mă bucură enorm este că, din punct de vedere fizic, ne-am atins scopul în proporție de sută la sută. Cred că vom fi una dintre echipele care vor sta cel mai bine în plan fizic.

– Obiectivul pentru partea secundă a campionatului?
– E clar că ne dorim ca returul să fie mai bun ca turul și cred că vom reuși acest lucru, mai ales dacă vom da dovadă de aceeași modestie și seriozitate. Consider ca FCM Bacău este o echipă de mare viitor, mai ales că are un lot cu o medie de vârstă de 22 de ani.

Mai spectaculos în nocturnă

– Argumente pentru o ridicare de stachetă în retur?

– Dincolo de argumentul unei pregătiri fizice fără cusur, pe care l-am pomenit deja, trebuie să ținem cont că echipa este mai matură și mai încrezătoare în forțele sale. Sigur, e foarte important și cum vom începe returul, mai ales că ne așteaptă două deplasări grele, la Constanța și Tulcea, care se vor împerechea cu două jocuri acasă extrem de importante, cu Dinamo II și Gloria Buzău. Noi vom aborda toate meciurile la victorie, indiferent că vom juca în deplasare sau pe teren propriu, dar nu ascund că prioritatea numărul 1 rămân toate cele șase puncte în primele două jocuri de acasă. În ceea ce privește deplasările de la Constanța și Tulcea, sunt de părere că acestea vor constitui o probă de maturitate pentru formația noastră.

– Cum vi se pare Farul, prima dumneavoastră adversară?
– Farul este o echipă care s-a întărit considerabil în inter-sezon și care și-a fixat promovarea. La ce achiziții au făcut, consider obiectivul constănțenilor drept unul justificat. Îi avertizez însă că vor avea în noi un adversar dificil.

– Vă bucură că veți juca în nocturnă?
– De ce nu? Faptul că întâlnirea se va desfășura în noctură sporește gradul de spectaculozitate al jocului.

Fără greșeli de arbitraj

– Cum comentați lupta pentru evitarea retrogradări având în vedere că nu vor mai cădea cinci echipe, ci trei?
– Cred că nimic nu e decis. Sigur, una e să cadă cinci și alta să pice doar trei, însă anticipez că lupta pentru evitarea retrogradării va fi una crâncenă, ca și cea pentru promovare, de altfel.

– S-a vorbit la un moment și despre faptul că va retrograda o singură echipă, în condițiile în care Săgeata și Victoria Brănești erau ca și retrase.
– Din câte cunosc, atât Săgeata, cât și Victoria Brănești se vor prezenta la start, lucru care confirmă ce spuneam mai devreme și anume că va fi un retur de foc. Atât în partea superioară a clasamentului, cât și în cea inferioară.

– În tur, FCM Bacău a avut un adversar suplimentar în greșelile de arbitraj.
– Nici nu vreau să-mi mai amintesc câte puncte am pierdut pe mâna arbitrilor. Sper ca această poveste urâtă să nu se mai repete și să beneficiem de respect și de arbitraje corecte.

Ultimele detalii le-a pus la punct sâmbătă, într-un meci-școală

În pauza competițională dintre tur și retur, FCM Bacău a susținut șase meciuri de verificare. Bilanțul „galben-albaștrilor” este de patru victorii (3-0 cu Dinamo II, 3-0 cu Ceahlăul II, 3-1 cu CSMS Iași, 4-2 cu Aerostar), un egal (0-0 cu Rapid CFR Suceava) și o înfrângere (0-1 cu CSMS Iași).

Sâmbătă, băcăuanii au susținut un joc-școală cu o durată de 60 de minute, pe parcursul căruia antrenorul Gheorghe Poenaru a încercat să pună la punct ultimele detalii dinaintea startului de retur.

Sursa: Deșteptarea

12 Mar. 2012, 16:02 Liga 2
Pe aceeași temă