Mărginean spune de ce fug fotbaliștii de FC Brașov, deși își dorea o campanie de achiziții spectaculoasă. Echipa ar putea merge în cantonament în Antalya

Adi MARICA 07 Feb. 2022, 10:34 Liga 2
Mărginean spune de ce fug fotbaliștii de FC Brașov, deși își dorea o campanie de achiziții spectaculoasă. Echipa ar putea merge în cantonament în Antalya

FC Brașov se mișcă greu pe piața transferurilor în această iarnă. Președintele Ioan Mărginean a sperat că va da lovitura cu jucători de la CFR Cluj, U Craiova sau FC Voluntari, însă s-a izbit de refuzul categoric al fotbaliștilor care nu au dorit să joace la o echipă de Liga a 2-a care va evolua în play-out.

”Ne dorim să facem un lot competitiv. Misiunea noastră este să scoatem echipa din zona inferioară a clasamentului, dar ne este foarte greu. Te lovești de impresari, se cer niște sume… În aceste condiții am încercat să mă îndrept către cluburile mari, CFR Cluj, U Craiova, FCSB, am discutat și cu FC Voluntari. Am întâmpinat probleme cu jucătorii, deși ne înțelesesem cu cluburile! Jucătorii au refuzat să vină să joace la o echipă de pe locul 16 în Liga 2”, a spus Mărginean la Metropola TV.

”Limoniu” s-a văzut refuzat și de jucătorii de perspectivă. ”Am vrut să-i luăm pe Atanas Trică și pe David Sala de la Craiova, doi jucători de echipa națională U18 a României, dar au refuzat pentru ca au condiții excelente în Bănie, unde preferă să se antreneze cu echipa de seniori și să joace la satelit, în Liga a 3-a”, a mai spus Mărginean.

Trag de Lambrinoc

În schimb, cei de la FC Brașov insistă pentru transferul lui Eduard Lambrinoc.

Mijlocașul de 17 ani, care a impresionat în prima parte a sezonului la Olimpic Cetate Râșnov, în Liga 3, ar fi trebuit să plece cu lotul U18 al României într-un stagiu de pregătire în Spania și Cipru, însă acțiunea a fost anulată din cauza unor cazuri de COVID.

Telenovela Andronic

”Limoniu” a anunțat, sâmbătă, transferul mijlocașului dreapta Răzvan Andronic (22 de ani). Jucătorul s-a antrenat cu Steaua în ultima perioadă, a fost la un pas de semnarea contractului cu echipa bucureșteană, dar, în cele din urmă, a fost cedat de CFR Cluj la FC Brașov!

Andronic a jucat săptămâna trecută în amicalul Stelei cu CS Tunari, după care nu s-a mai prezentat la antrenamentele echipei antrenate de Daniel Oprița. Pe fir a intrat Ioan Mărginean, iar cei de CFR Cluj au acceptat propunerea ca jucătorul să fie deținut în coproprietate de cele două cluburi.

”Andronic nu s-a înțeles cu Steaua la contract și vine la noi. Eu am o relație corectă cu Neluțu Varga. Mi-a permis să îl transferăm definitiv pe Răzvan Andronic, în coproprietate”, a spus Mărginean.

Cei de la Steaua au o altă variantă și susțin că fotbalistul nu l-a impresionat pe Daniel Oprița. ”Daniel Oprița a renunțat la Răzvan Andronic, care nu a convins în amicalele jucate. El nu s-a mai antrenat cu echipa în această săptămâna şi va semna cu FC Brașov”, a transmis Asociația Suporterilor Steliști.

Filiera croată se extinde

FC Brașov ar putea avea în lot trei jucători croați. După transferul din toamna trecută a fundașului Ivan Fustar, la FC Brașov a mai ajuns un fundaș central croat. Este vorba de Luka Maric (34 de ani), cel care a mai jucat în Liga 1 la Dinamo și Campionii FC Argeș.

Maric a ajuns încă de săptămâna trecută la Brașov, iar dacă va trece vizita medicală va semna contractul cu gruparea brașoveană. ”Maric va face vizita medicală luni. El nu vroia să vină la Brașov, dar a fost recomandat de Gabi Tamaș, care este brașovean”, a mai spus Mărginean.

Pe lista celor de la FC Brașov se află și Marko Tesija, un mijlocaș central croat de 30 de ani. Tesija este liber de contract după ce încheiat conturile cu gruparea Zrinjski Mostar din Bosnia Herțegovina și a fost propus celor de la FC Brașov.

Cantonament pe repede înainte în Antalya

De mai bine de o săptămână, Ioan Mărginean tatonează terenul pentru un cantonament în Antalya.

”Limoniu” a negociat cu mai mulți agenți care se ocupă cu organizarea cantonamentelor în Turcia. Cum bugetul pentru acest an va fi aprobat doar luna viitoare, președintele FC Brașov a găsit soluția să achite acest stagiu din drepturile tv, dar și o sponsorizare.

Singura problemă rămasă ar fi costurile legate de biletele de avion, dar și de rezultatele testelor PCR. Dacă totul va decurge bine, echipa va pleca marți în Antalya pentru un stagiu de pregătire de 10 zile. În aceste condiții, meciurile de pregătire perfectate la Brașov cu CSM Jiul și SC Oțelul ar fi anulate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-andronic-nu-mai-semneaza-cu-steaua-ci-ajunge-la-fc-brasov-jucatorul-strain-pe-care-gabi-tamas-l-a-convins-sa-mearga-la-echipa-prezidata-de-ioan-marginean-19218706

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-a-castigat-si-al-patrulea-amical-al-iernii-cu-sepsi-osk-2-calin-moldovan-are-mai-multe-nemultumiri-dupa-acest-joc-19218672

Adi MARICA 07 Feb. 2022, 10:34 Liga 2
Pe aceeași temă