„Știu la ce m-am înhămat. Este un obiectiv destul de greu.” Noul antrenor al echipei CS Balotești debutează în Liga 2 contra Forestei

Marius ANGHEL 01 Mar. 2017, 15:55 Liga 2

CS Balotești va juca primul meci oficial din 2017 cu un nou antrenor principal pe banca tehnică. Augustin Călin (36 ani) a fost instalat, luni, în această funcție, iar sâmbătă, de la ora 11:00, va conduce primul joc, pe teren propriu, cu Foresta Suceava.

Conducerea clubului ilfovean i-a stabilit lui Augustin Călin un obiectiv îndrăzneț, locurile 1-10, cu toate că echipa se află în acest moment pe locul 16 și se gândește mai mult la evitarea singurei poziții retrogradabile rămase, în mare luptă cu Metalul Reșița. Între cele două echipe ultime clasate în Liga 2 e o diferență de trei puncte, însă Baloteștiul are și avantajul unui meci mai puțin desfășurat.

„La prima vedere, este un obiectiv destul de greu, evitarea retrogradării, dar știu la ce m-am înhămat. Părarea mea este că aceste provocări ne ajută în viață. Eu am petrecut multă vreme în străinătate și sunt obișnuit cu astfel de situații. Mi-a și fost dor de casă…

Am licența A, iar antrenoratul l-am început la nivel de copii și juniori. Am antrenat în Liga 4, apoi în Liga 3, după care, în 2006, am plecat în Africa. În ultima perioadă am antrenat în Algeria, ultimii 5 ani, dar pe unde am fost am pregătit mai mult echipe din al doilea eșalon. În Algeria, în jur de 3.000-4.000 de euro câștigă un jucător la un asemenea nivel. Am antrenat și în Burkina Faso, unde jucătorii sunt foarte tehnici, dar atât. Algerienii sunt invers, le lipsește tehnica, dar românii le au cam pe toate. Indiferent unde m-aș duce am nevoie de licența PRO și este o prioritate pentru mine în următorii ani”, a declarat, la radio Sport Total FM, Augustin Călin.

Originar din București, tizul fostului mijlocaș ofensiv al echipelor Universitatea Craiova, Steaua, Dinamo, Rocar sau Oțelul, e posesor al licenței A UEFA, iar până acum a pregătit echipe din ligile inferioare din România sau din Algeria. Augustin Călin a antrenat în România echipe precum Phoenix Ulmu, Comprest GIM și Electroaparataj, în timp ce în Algeria a pregătit echipe de Liga 2 ca US Chaouia, ES Collo, Ramdane Djamel și USM Blida, aceasta din urmă fiind ultima pe care a pregătit-o.

La CS Balotești, Călin îl va avea în stafful tehnic pe aceiași membri care l-au ajutat și pe Cornel Nica: secundul Emil Stanca, antrenorul cu portarii Mircea Marin și masorul Bashir Ekir Mark.

Foto: Mihai ANDRIEȘ

Marius ANGHEL 01 Mar. 2017, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă