Bogdan Lobonț și Valeriu Răchită, printre antrenorii de pe lista Iașiului pentru a prelua postul de „principal”

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 18:53 Diverse
Bogdan Lobonț și Valeriu Răchită,** printre antrenorii de pe lista Iașiului pentru a prelua postul de

Oficialii Politehncii Iași au început să caute înlocuitori pentru Mihai Teja, antrenorul de care echipa din Copou s-a despărțit luni dimineață. Pe lista întocmită de către conducătorii Politehnicii sunt mai mulți tehnicieni. Unii mai experimentați, considerați mai „scumpi”, alții fără un CV bogat în spate.

Un nume se detașează de pe listă. Cel al lui Bogdan Lobonț, fost internațional și fost component al grupării AS Roma. Numele lui Lobonț a fost vehiculat în ultimele ore în Copou ca posibil înlocuitor al lui Mihai Teja. Șansele acestuia de a prelua Poli sunt însă destul de mici, și asta pentru că oficialii ieșeni caută un antrenor care să aibă și experiență, pe lângă notorietate. Un tehnician capabil să resusciteze o echipă dărâmată cum este în acest moment Poli Iași.

Pe lista ieșenilor se mai află Cristiano Bergodi, Eugen Neagoe, Vasile Miriuță, Mircea Rednic, Dan Alexa și Gigi Mulțescu, dar în ultimele ore au mai apărut și noi propuneri, cum ar fi Vivi Răchită sau Adrian Mihalcea.

„Nu ne grăbim, pentru că vrem să luăm decizia cea mai bună. Nu trebuie să ne pripim. Va trebui să alegem foarte atent, un antrenor care să aibă puțină experiență, care să știe să țină și vestiarul, care să aducă și puncte. Și sunt sigur că le vom obține dacă vom aduce câțiva jucători”, a declarat președintele executiv Adrian Ambrosie.

În cariera de „principal”, Bogdan Lobonț (42 ani) a antrenat o singură echipă, pe Universitatea Cluj, în perioada decembrie 2018 – iunie 2019, în Liga 2, când echipa a terminat pe locul 3, a jucat barajul pentru promovare în Liga 1 cu FC Hermannstadt (0-2 la Cluj-Napoca și 1-0 la Sibiu), însă l-a pierdut.

Printre numele vehiculate a prelua Poli Iași se află și Valeriu Răchită (49 ani), antrenor care în acest sezon de Liga 2 a condus-o pentru câteva etape, în startul campionatului, pe Sportul Snagov.

La finalul primei părți a campionatului, după 22 de etape, Poli Iași ocupă locul 11 din 14 în Liga 1, cu 22 de puncte, cu două mai mult decât penultima clasată Academica Clinceni și cu unul mai mult decât Chindia.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 18:53 Diverse
Pe aceeași temă