Steliștii s-au întors cu chef la antrenamente! Valentin Bărbulescu: ”Obiectivul echipei este locul 1, dar, în cel mai rău caz, ne mulțumim și cu locul 2”

Marius ANGHEL 09 Jan. 2023, 18:17 Liga 2
Steliștii s-au întors cu chef la antrenamente! Valentin Bărbulescu: ”Obiectivul echipei este locul 1, dar, în cel mai rău caz, ne mulțumim și cu locul 2”

Steaua s-a întors la antrenamente de luni, 9 ianuarie, și la prima mișcare din 2023 Daniel Oprița și stafful său au avut la dispoziție aproape același lot cu care echipa a terminat meciurile oficiale anul trecut. A lipsit doar Costinel Gugu, care a cerut rezilierea pentru a semna cu Gloria Bistrița Năsăud, în Liga 3.

Achiziții încă nu a făcut trupa din Ghencea.

Valentin Bărbulescu: ”Obiectivul echipei este locul 1, dar, în cel mai rău caz, între ghilimele, ne mulțumim și cu locul 2 anul ăsta”

Despre revenirea la antrenamente și ceea ce urmează pentru echipa lider în Liga 2 după 16 etape au vorbit mijlocașii Valentin Bărbulescu (37 de ani) și Adrian Popa (34 de ani) și atacantul Iustin Răducan (17 ani).

”Atunci când suntem în competiție ne dorim cu nerăbdare vacanța și când suntem în vacanță ne dorim să începem cât mai repede pregătirea, ne plictisim. Suntem obișnuiți cu mișcarea, chiar dacă mergem la o mișcare în curtea școlii, dar nu se compară cu activitatea de zi cu zi de aici”, a spus Bărbulescu, unul dintre căpitanii Stelei.

Valentin Bărbulescu este ultimul marcator al Stelei în 2022, în remiza de pe teren propriu cu Gloria Buzău (scor 1-1). În noul an, mijlocașul își propune să termine sezonul pe locul 1, însă n-ar fi supărat nici dacă s-ar clasa pe 2.

”Nu sunt un marcator, rolul meu în echipă este cu totul și cu totul altul. Dacă va fi să mai marchez, cu atât mai bine. Cu echipa, ne dorim din tot sufletul să terminăm pe primul loc campionatul. Așa cum am spus de la început, obiectivul echipei este locul 1, dar, în cel mai rău caz, între ghilimele, ne mulțumim și cu locul 2 anul ăsta”, a mai declarat experimentatul jucător la microfonul Steaua TV.

Bărbulescu a evoluat în 10 meciuri (490 minute) în acest sezon de Liga 2, din totul de 16, și a înscris un gol. O bună perioadă de timp a fost accidentat.

Adi Popa: ”Îmi propun, în primul rând, să fiu sănătos, să evit accidentările și să dau un randament cât mai bun”

Adi Popa a jucat în toate meciurile din actualul sezon, în toate cele 16 fiind titular (1356 minute) și în cinci dintre ele a fost înlocuit. Are 5 goluri, este al doilea golgheter al echipei, la egalitate cu Chunchukov, însă spune că ceea ce își propune este doar să fie sănătos și să se pregătească bine pentru a dat un randament conform așteptărilor.

”Ne-am întors la muncă, ne așteaptă o perioadă grea, cea de pregătire.

Eu, la începutul fiecărei perioade de pregătire sau începutul unui sezon, nu-mi propun un anume număr de goluri, îmi propun, în primul rând, să fiu sănătos, să evit accidentările și să dau un randament cât mai bun. Că acest randament este încununat cu goluri, nu poate decât să fie benefic”, a spus mijlocașul.

Popa se va întoarce în această iarnă la baza sportivă de la Forban după o pauză de 18 ani. ”Am mai fost când eram junior, prin 2005, nu recent. Nu știu cât sau cum s-a schimbat acolo. Asta e perioada, asta s-a decis, nu avem ce să facem. Trebuie să mergem și să ne întoarcem sănătoși”, a comentat Adi Popa.

Iustin Răducan: ”Este greu la Forban, dar o să fie o pregătire foarte bună”

În ceea ce-l privește pe Iustin Răducan (foto, cu fes cu Chelsea și fular), unul dintre tinerii din lotul Stelei, acesta a fost desemnat în această pauză de iarnă câștigătorul competiției ”Golul Anului 2022”, organizată de Federația Română de Fotbal.

Atacantul de 17 ani, utilizat într-un singur joc, 15 minute, în acest sezon (în victoria cu 5-0 cu Unirea Constanța), speră să înscrie primul său gol în Liga 2.

”A fost o revedere foarte frumoasă, mi-a fost dor de fiecare și sper să terminăm pe locul 1 acest sezon.

Mi-a povestit tata că este greu la Forban, dar o să fie o pregătire foarte bună, care o să ne țină până în vară, cu siguranță”, a spus fiul lui Narcis Răducan.

https://www.youtube.com/watch?v=guCAH0vQdGA

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reunire-in-prima-zi-din-saptamana-19257409

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-are-un-nou-antrenor-multiplul-campion-cu-steaua-ionel-pirvu-va-fi-la-prima-experienta-ca-principal-la-seniori-19257371

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-mai-stabilit-un-amical-in-aceasta-iarna-noul-adversar-va-fi-chiar-primul-pe-care-il-va-intalni-inainte-de-plecarea-in-cantonament-19257318

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/iustin-raducan-a-marcat-golul-anului-2022-la-echipele-nationale-video-cu-reusita-stelistului-19257037

Marius ANGHEL 09 Jan. 2023, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă