Iustin Răducan a marcat ”Golul Anului 2022” la echipele naționale. Jucătorul Stelei țintește sus: ”Îmi doresc să ajung golgheterul echipei naționale”

Marius ANGHEL 31 Dec. 2022, 11:16 Diverse
Iustin Răducan a marcat ”Golul Anului 2022” la echipele naționale. Jucătorul Stelei țintește sus: ”Îmi doresc să ajung golgheterul echipei naționale”

Jucătorul echipei Steaua Iustin Răducan (17 ani) este câștigătorul competiției ”Golul Anului 2022”, organizată de Federația Română de Fotbal prin platforma ”Peluza tricoloră”.

În finală, fiul fostului fotbalist Narcis Răducan a învins-o pe Isabela Lazăr (16 ani), jucătoarea Universității Craiova, în urma voturilor exprimate de suporteri în zilele de 29 și 30 decembrie. A primit 55 la sută din totalul voturilor în finală.

  • În competiția ”Golul Anului 2022”, FRF a propus 16 goluri înscrise în acest an la echipele naționale, fie masculine, fie feminine, de toate vârstele, iar cei înscriși pe site-ul ”Peluza tricoloră” au votat în sistem eliminatoriu.

Concursul ”Golul Anului” a fost ”înființat” de FRF din 2016, iar câștigătorii de până acum au fost următorii: Nicolae Stanciu (2016, 2017), Isabelle Mihail (2018), Florinel Coman (2019), Alexandru Maxim (2020) și Ianis Hagi (2021).

Golul Anului 2022, marcat de Iustin Răducan:

https://www.youtube.com/watch?v=LmU9i4mqWoc

Atât Lazăr, cât și Răducan au trecut de Cicâldău, singurul jucător participant cu două goluri

Iustin Răducan a concurat cu golul marcat în jocul amical dintre România U18 și Serbia U18, scor 1-1, în timp ce Isabela Lazăr a înscris în meciul România U17 – Bosnia și Herțegovița U17 2-0.

Anterior, Răducan a trecut de Andrei Coubiș (România U19), Denis Drăguș (România) și Alexandru Cicâldău (România, cu golul împotriva Moldovei / 5-0). Lazăr trecuse de Jovan Markovic (România U21), Alexandru Cicâldău (România, cu golul din egalul cu Israel / 2-2) și Olimpiu Moruțan (România).

Finala dintre Isabela Lazăr și Iustin Răducan:

https://www.youtube.com/watch?v=A-2AmCr67BI

Iustin Răducan: ”Îmi doresc să ajung golgheterul echipei naționale”

Iustin Răducan a spus pentru Liga2.ro că se simte onorat că a fost desemnat câștigător al acestui trofeu oferit de FRF pentru marcatorul celui mai frumos gol an anului 2022 în opinia suporterilor echipelor naționale.

Vrea ca reușitele sale să fie inclusiv pentru echipa națională de seniori, ba chiar să devină golgheterul acesteia.

”Sunt foarte bucuros de acest trofeu personal pentru România U18, este o onoare pentru mine.

Stanciu, Coman, Ianis Hagi sunt ultimii câștigători. Îmi doresc să ajung golgheterul echipei naționale și să joc în Top 5 campionate din Europa”, a spus, pentru Liga2.ro, atacantul Stelei.

În acest moment, golgheterii echipei naționale de seniori a României sunt Gheorghe Hagi și Adrian Mutu, ambii cu câte 35 de goluri marcate. Cel mai selecționat ”tricolor” este Dorinel Munteanu, cu 134 de prezențe în lotul României.

Tatăl său, Narcis Răducan, fost fotbalist la Unirea Focșani, Progresul București / FC Național (în două perioade, când avea nume diferit), Selena Bacău, Steaua, FCM Bacău, Rapid, Electromagnetica București, AEK Larnaca, AEL Limassol și Ceahlăul Piatra Neamț, are un singur joc la echipa națională de seniori, în România – Georgia 1-1 (4-2 l.d.d.), un amical disputat în februarie 2000 la Larnaca (Cipru).

Iustin Răducan a jucat într-un singur meci în acest sezon pentru Steaua

Isabela Lazăr are 16 ani și joacă pe postul de mijlocaș la Universitatea Craiova.

Iustin Răducan are 17 ani și este atacant la Steaua, fiul fostului fotbalist Narcis Răducan, în ciuda vârstei mici, cochetând inclusiv cu lotul echipei mari a clubului din Ghencea. În acest sezon de Liga 2 are 15 minute jucate într-un meci, în victoria cu 5-0 cu Unirea Constanța. Campionatul trecut a strâns 88 de minute în trei partide, jocuri în care a debutat la Steaua fiind unul tot contra Unirii Constanța, câștigat, întâmplător, tot cu 5-0.

”Îmi doresc să prind cât mai multe meciuri și să marchez în Liga 2”, este dorința lui Iustin Răducan la finalul anului 2022, privind prima echipă a Stelei.

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-matematicianul-din-copou-student-la-ase-robert-ion-explica-de-ce-a-ales-poli-iasi-cate-goluri-si-pase-de-gol-si-a-propus-si-cum-se-rezolva-ecuatia-promovarii-dezvaluir-19257019

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezastrul-de-la-poli-timisoara-a-ajuns-si-in-presa-italiana-clubul-nu-sta-deloc-pe-roze-asa-cum-puncteaza-si-unul-dintre-jucatorii-pusi-pe-liber-in-aceasta-iarna-19257008

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-si-a-ales-fotbalistul-anului-2022-19256994

Marius ANGHEL 31 Dec. 2022, 11:16 Diverse
Pe aceeași temă