INTERVIU | Stejărel Vișinar se desparte cu regret de Ceahlăul, dar continuă în Liga 2. Fostul căpitan al nemțenilor a reacționat după declarațiile finanțatorului Anton Măzărianu: ”E total fals! Nu există așa ceva”

Narcis POHOAȚĂ 04 Jul. 2024, 13:17 Liga 2
INTERVIU | Stejărel Vișinar se desparte cu regret de Ceahlăul, dar continuă în Liga 2. Fostul căpitan al nemțenilor a reacționat după declarațiile finanțatorului Anton Măzărianu: ”E total fals! Nu există așa ceva”

Fundașul central Stejărel Vișinar va îmbrăca din noul sezon tricoul nou-promovatei în Liga 2 CSM Focșani, urmând să continue, astfel, la acest nivel fotbalistic.

Deși s-a pregătit în ultimele luni în baza sportivă a Ceahlăului, jucătorul în vârstă de 26 de ani nu a ajuns la un acord cu nemțenii pentru prelungirea contractului și a acceptat oferta primită de la Focșani, în condițiile în care acum a devenit liber de Aerostar Bacău, de unde fusese împrumutat până în iarnă de Ceahlăul.

Refăcut după accidentarea groaznică suferită la ultimul meci din 2023, Vișinar, fost căpitan al trupei din Piatra Neamț, s-a prezentat luni, 1 iulie, la reunirea Focșaniului și în aceeași zi a semnat un contract pe un sezon cu gruparea de pe Milcov.

Stejărel Vișinar se desparte cu regret de Ceahlăul și dezminte afirmațiile lui Anton Măzărianu

La scurt timp după ce a semnat cu CSM Focșani, Stejărel Vișinar a explicat pentru Liga2.ro motivele despărțirii de Ceahlăul.

Totodată, fostul căpitan al nemțenilor a ținut să dezmintă declarațiile recente ale finanțatorului Anton Măzărianu, care spunea că Vișinar a avut pretenții exagerate pentru a continua la Piatra Neamț. Vișinar avea anumite pretenții pe care noi nu am putut să le asigurăm. Nu poți să vii cu pretenții cu salarii de 3-4-5.000 de euro”, spunea, la mijlocul lunii trecute, Măzărianu.

Mai jos puteți citi un interviu cu Stejărel Vișinar:

La un moment dat, discuțiile cu Ceahlăul pentru semnarea unui nou contract erau destul de avansate. Ce s-a întâmplat?
Nu am ajuns la un acord cu Ceahlăul, pentru că am stat aproape trei luni de zile în curtea lor după ce m-am întors de la București, m-am antrenat zi de zi la baza lor și nu s-a putut rezolva legat de contract. Iar după terminarea contractului cu Aerostar am decis să semnez cu CSM Focșani, pe un sezon.

Finanțatorul Ceahlăului, Anton Măzărianu, spunea recent că ai avut pretenții exagerate.
Nu există așa ceva. E total fals ce s-a spus. Nu știu de unde și până unde s-au vehiculat chestiile astea. Eu mi-am dorit doar să primesc ceea ce mi s-a promis în momentul în care eu m-am accidentat, pentru că au fost niște discuții și după o perioadă nu s-au mai concretizat. Pe lângă toate acestea, din acea sumă promisă am mai renunțat la o parte din bani pentru a rămâne la Ceahlăul. Și chiar și așa, conducerea a evitat să-mi dea un răspuns clar. Acum nu știu dacă m-au mai vrut la echipă sau a fost doar un pretext ca eu să nu mai semnez cu ei.

Cu ce sentiment te desparți de la Ceahlăul?
Pot să spun că plec cu regret, pentru că m-am simțit extraordinar acolo, am trăit poate cele mai frumoase momente ca fotbalist. Am jucat cu 10.000 de suporteri, am promovat, am promovat în Liga 2 în calitate de căpitan, am jucat cu echipe bune, de tradiție, am câștigat cu ele, am și pierdut. Am fost acolo, am sperat la play-off și chiar plec cu o mică dezamăgire.

  • 13 meciuri din cele 15 de campionat de Liga 2 a jucat Stejărel Vișinar pentru Ceahlăul în prima parte a sezonului recent încheiat, în primele 12 fiind integralist. La ultimul joc din 2023, chiar la ultima partidă în care mai avea contract cu nemțenii, el fiind împrumutat de la Aerostar, a suferit o accidentare groaznică în minutul 8 al partidei de la Slobozia: dublă fractură de peroneu și maleolă. În cariera sa a mai jucat în Liga 2 într-un singur sezon, în 2018-2019, în 15 partide pentru Aerostar Bacău, când a și înscris un gol.

Vișinar, despre Ceahlăul: ”Nu a mai rămas nimic din acea echipă frumoasă pe care am avut-o anul trecut”

Cum vezi noul proiect de la Ceahlăul?
Sunt puțin dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Ceahlăul. Ținând cont de faptul că anul trecut a fost o echipă chiar foarte bună, un grup foarte unit. S-a întors totul la 180 de grade. Nu a mai rămas nimic din acea echipă frumoasă pe care am avut-o anul trecut. S-au schimbat multe lucruri, dar probabil asta e strategia clubului. Îmi doresc să reușească, să aibă rezultate și să nu se desființeze. Ar fi păcat să se întâmple asta. A plecat tot nucleul de jucători, au mai rămas doi-trei băieți. Dar dacă asta e strategia lor, așa au gândit ei, nu pot să comentez.

Cum te simți acum, ți-ai revenit complet după accidentare?
Mă simt foarte bine. Sunt la turație maximă, în programul echipei. Eu mă antrenez de ceva timp singur, am continuat procesul de recuperare dat de Ovidiu Kurti. Am ținut legătura cu el, mi-a spus ce trebuie să fac și totul a decurs cum trebuie. Am venit la Focșani sută la sută din punct de vedere fizic și îmi doresc să facem o treabă cât mai bună. Eu sper să reeditez cel puțin rezultatele pe care le-am avut cu Ceahlăul, tot din postura de nou-promovată.

Ce vă propuneți în viitorul sezon la Focșani?
Vă dați seama, ca nou-promovată, toți își pun ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Dar după cum văd, cât de organizați sunt, cât de motivați sunt, ce grup bun este aici, cu jucători care au mai jucat la Liga 2 sau chiar la Liga 1, eu zic că putem face un sezon bun. Sperăm să facem o figură frumoasă.

  • Sporting Suceava, Bucovina Rădăuți, Aerostar Bacău, Foresta Suceava și Ceahlăul Piatra Neamț sunt echipele pentru care a evoluat Stejărel Vișinar în cariera sa.
Narcis POHOAȚĂ 04 Jul. 2024, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă