„Stegarii” au încredere în CCA și sunt convinși că vor avea parte de un arbitraj corect, „pe măsura unui derby cum este cel dintre UTA și FC Brașov”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2017, 13:52 Liga 2

După ce a stat în runda a 24-a a Ligii 2, FC Brașov va juca duminică, de la ora 11:00, la Șiria, cu UTA Bătrâna Doamnă, un meci de totul sau nimic. „Stegarii” se vor agăța cu orice preț în acest meci de obținerea unui rezultat pozitiv pentru a rămâne cu șanse reale în lupta pentru promovare.

Deși au contestat vehement arbitrajul de care au avut parte la Călărași, oficialii lui FC Brașov spun că nu vor face memoriu la CCA. Mai mult, șefii lui FC Brașov sunt convinși că vor avea parte de un arbitraj corect în derby-ul cu UTA.

„Chiar nu avea rost să facem memoriu la CCA după arbitrajul de care am avut parte la Călărași. Vrem să credem că a fost vorba de greșeli omenești. Avem încredere în conducerea CCA și sunt convins că vom aveam parte de un arbitraj corect, pe măsura unui derby cum este cel dintre UTA și FC Brașov”, a spus Vasile Dochița, administratorul special al FC Brașov.

Dacă FC Brașov a avut probleme cu arbitrajul la meciul cu Dunărea Călărași, etapa trecută UTA a câștigat la Mioveni, iar piteștenii au acuzat din plin arbitrajul. Mai mult, președintele celor de la CS Mioveni, Dumitru Olteanu, spune că va înainta memorii la CCA și FRF. „Am făcut un memoriu, pe care îl vom depune la federație și la CCA, vis-a-vis de modul cum am fost arbitrați în cele două meciuri, cu Dunărea și UTA. În ambele meciuri au fost faze litigioase, care au stabilit, neconform cu realitatea, rezultatul vicios al meciurilor. În acest memoriu am detaliat fazele litigioase în care am fost dezavantajați, totul culminând cu golul anulat, înscris de Ayza, gol perfect valabil, cu care egalam și altfel se desfășura partida. Pentru aceste lucruri, consider că a fost viciere de rezultat. Delegarea la aceste două meciuri a lui Balaci și a lui Robert Dumitru, doi arbitri care nu au mai arbitrat de mult în Liga 1, ridică multe semne de întrebare. Văzând ce s-a întâmplat și la meciul de la Clinceni, unde Sepsi a înscris două goluri din offside, iar nouă ni s-a anulat gol perfect valabil în lupta cu o contracandidată, UTA, la promovare, solicităm FRF și CCA să analizeze cele două meciuri și să ia măsurile corespunzătoare”, a spus președintele Mioveniului, Dumitru Olteanu.

Înaintea desfășurării etapei a 25-a, UTA e pe locul 2, cu 45 de puncte, iar FC Brașov e pe locul 4, cu 42 de puncte. Ambele echipe au câte 22 de meciuri desfășurate până acum, cu unul mai mult decât Juventus (51 puncte), Sepsi OSK (44 puncte) sau Olimpia (41 puncte).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 14 Mar. 2017, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă