„Stegari” cu mentalitate de învingători! Cum își motivează Țălnar jucătorii să devină respectați în fața adversarilor

Marius ANGHEL 30 Aug. 2016, 10:38 Liga 2

FC Brașov este în grafic după primele patru etape ale sezonului, „stegarii „acumulând 10 puncte. Cornel Țălnar nu este pe deplin mulțumit de jocul echipei, însă este convins că în cel mai scurt timp jocul va crește. Mai mult, „Țânțarul” lucrează și la mentalitatea jucătorilor și spune că aceștia trebuie să înțeleagă că îmbracă tricoul unei echipe care în acest moment este brandul numărul 1 în Liga a 2-a.

„Important este că acumulăm puncte, acest lucru ne dă încredere și sunt convins că ușor – ușor jocul echipei va crește. În scurt timp cred că vom putea juca așa cum am făcut-o în repriza a doua a meciului cu Dunărea Călărași. Eu le-am spus jucătorilor că, aici, la Brașov, este altceva. Ei trebuie să înțeleagă că joacă la FC Brașov, care în acest moment este brandul numărul 1 în Liga a 2-a. Așa cum era pe vremuri când jucau în Divizia A, Steaua sau Dinamo și le înghețau chiloții adversarilor. Așa și acum cred că echipele pe care le întâlnim au un respect pentru tot ceea ce înseamnă FC Brașov”, spunea Țălnar.

Steaua încă nu a virat banii, FC Brașov a angajat un avocat

Referitor la situația financiară a clubului, managerul Paul Enache spune că se fac eforturi pentru ca echipa să aibă parte de cele mai bune condiții. Enache a mai spus că FC Brașov a angajat un avocat care să reprezinte clubul în cazul Chipciu și speră ca Steaua să vireze cât mai rapid banii datorați (nr. Steaua trebuie să plătească Brașovului circa 750.000 de euro).

„Nu cunosc foarte bine situația legată de cazul Chipciu. Știu că FC Brașov a angajat un avocat care se ocupă de acest caz și sper ca în cel mai scurt timp să se rezolve, iar Steaua să plătească banii cuveniți Brașovului din transferul lui Chipciu la Anderlecht. În acest moment facem eforturi să reglăm situația financiară a echipei. Important este ca echipa să continue să strângă puncte, iar noi ne vom preocupa să asigurăm tot ce este necesar. Pot spune că sunt mulțumit de rezultatele obținute de echipă în acest start de campionat. Nu cred că era cineva în această țară care să anticipeze această serie bună de rezultate. Înainte să începem campionatul mă sunau oameni de fotbal și îmi spuneau că nu avem nicio șansă”, a pus Paul Enache.

Sfaturi pentru Țălnar

Managerul lui FC Brașov a făcut și o scurtă analiză tactică a meciului cu Dunărea Călărași. Enache spune că așteaptă mult mai mult de la jucătorii experimentați și a precizat că a discutat cu Țălnar la pauza și și la finalul meciului. „În meciul cu Dunărea Călărași am avut probleme în prima repriză, când am făcut un marcaj deficitar, în special la mijlocul terenului. Am discutat cu Țălnar despre aceste aspecte la pauză, dar și la final. Așteptăm mai mult de la jucătorii consacrați, Iulian Popa, Vagner, Sburlea, la Grigorie, care în prima repriză a fost inexistent, chiar la Șerban, care a avut câteva intervenții foarte proaste. I-am spus lui Țălnar că trebuie să tacticizeze mai mult jocul și să continue să strângă puncte”, a mai spus Enache.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 30 Aug. 2016, 10:38 Liga 2
Pe aceeași temă