Steaua și CSC Șelimbăr, preocupate de mediul înconjurător! Jucătorii lui Oprița au plantat pomi, cei ai lui Niculescu s-au apucat de reciclat

Marius ANGHEL 15 Apr. 2024, 17:58 Liga 2

Jumătatea lunii aprilie, când grijile din campionat au dispărut, i-a găsit pe steliști preocupați de mediul înconjurător. Opt dintre componenții lotului antrenat de Daniel Oprița au pus mâna pe cazma și s-au pus pe plantat copaci în cadrul Complexului Sportiv Steaua. Nu a lipsit aparatul foto din peisaj, pentru ca lumea întreagă să vădă acțiunea lor.

La începutul lunii aprilie, o activitate de același gen a avut și CSM Slatina, iar, săptămâna trecută, cei de la CSC Șelimbăr au avut o acțiune de reciclare a unor sticle de plastic, tot pentru a transmite că trebuie avut mai multă grijă de meciul înconjurător.

Opt jucători ai Stelei au plantat pomi în cadrul complexului sportiv din Ghencea

După ce sâmbătă au trecut cu 4-1 de amărâta Progresul Spartac, cea mai slabă echipă din Liga 2 în acest sezon, cu doar un punct acumulat în 22 de jocuri, dar marcatoare a unui gol în Ghencea, opt dintre componenții lotului Stelei au participat la o acțiune desfășurată în cadrul bazei sportive a clubului.

Horia Iancu, Alin Raicu, Rareș Enceanu, Kevin Ceceri, Mihai Dobrescu, David Matei, Adrian Frănculescu și Daniel Vîrtej au pus mâna pe cazma, au săpat gropi, au plantat pomii și i-au udat pentru a prinde cât mai repede rădăcini.

”Prin puterea exemplului, fotbaliștii roș-albaștri îi încurajează pe toți românii să facă demersuri împotriva efectelor încălzirii globale și să contribuie la asigurarea unui mediu mai sănătos pentru generațiile viitoare”, a transmis Steaua despre acțiunea componenților echipei de fotbal.

În campionat, Steaua ocupă locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 34 de puncte, precum Concordia Chiajna (locul 2), iar în acest final de sezon mai are de disputat patru jocuri.

Jucătorii de la CSC Șelimbăr au reciclat sticle de plastic

Tot în aceeași temă, de protejare a mediului înconjurător, CSC Șelimbăr a avut, săptămâna trecută, miercuri, 10 aprilie, o acțiune prin care au îndemnat la reciclare.

11 dintre jucătorii lui Claudiu Niculescu au strâns sticlele de apă rămase goale după ce au consumat băutura la antrenamentele lor și au mers la un punct de colectare. Clubul a făcut apoi publice imaginile, în încercarea de a convinge și suporterii săi să urmeze același gest.

”Cu toate că, sportul este întreaga noastră lume, anumite aspecte ale vieții, precum grija față de mediul înconjurător, nu trebuiesc neglijate!
Călăreții roșii reciclează plasticul, iar sticlele de apă rămase după antrenamentele intense sunt colectate, pentru ca mai apoi să fie depuse în punctele de colectare din Șelimbăr!
Te provocăm să faci același lucru și să lași o poză cu tine, în timp reciclezi!”, a fost mesajul clubului din Șelimbăr.

Spre deosebire de Steaua, CSC Șelimbăr joacă în acest sezon în play-off-ul Ligii 2. În etapa a 4-a joacă în deplasare la Mioveni și cu o victorie poate egala liderul Unirea Slobozia, echipa care a depășit-o în clasament după chiar prima etapă din acest turneu. Sibienii au fost mai tot timpul pe primul loc în acest sezon.

  • Astfel de acțiuni de protejare a mediului înconjurător sunt rar întâlnite la cluburile de fotbal. Ele nu vin neapărat la inițiativa cluburilor, ci mai degrabă pentru a se obține un punctaj mai bun în dosarul de certificare pentru Liga 2. ”Politica privind mediul înconjurător” se numește acel punct din dosarul pentru certificare.
  • Anul trecut, CSC Șelimbăr, FC Brașov și Viitorul Pandurii aveau acțiuni civice.

Foto: Steaua București și CSC Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/jucatorii-de-la-csm-slatina-au-lasat-mingea-deoparte-pentru-a-planta-pomi-19305007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fotbalistul-ionut-serban-are-nevoie-urgent-de-ajutor-19307628

Marius ANGHEL 15 Apr. 2024, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă