Fotbaliştii de la FC Brașov au strâns gunoaie la Pietrele lui Solomon, pentru un punctaj mai bun la certificare!

Adi MARICA 10 May. 2023, 20:41 Liga 2

Miercuri dimineață, fotbaliștii de la FC Brașov au lăsat echipamentul de joc și au participat la o acțiune de ecologizare la Pietrele lui Solomon, o zonă preferată de brașoveni pentru petrecerea timpului liber.

Jucătorii echipei FC Brașov au adunat gunoaie!

Astfel, o parte dintre fotbaliștii echipei FC Brașov, Ivan Fustar, Vasile Constantin, Daniel Mutu și Andrei Lascu, antrenorul secund Rareș Forika, preparatorul fizic Cătălin Voicu, dar și oficialii clubului Mugurel Buga, Șerban Moraru, Marius Babeiu, Sorin Secli și Bogdan Petric au participat la o acțiunea de la Pietrele lui Solomon.

”FC Braşov îi îndeamnă pe toţi cei care iubesc natura să o păstreze aşa cum au găsit-o! Aerul tare de la Braşov este cel mai de preţ lucru pe care îl avem, iar pentru asta trebuie să protejăm tot ce avem verde în jurul nostru. Sperăm ca exemplul nostru să fie unul demn de luat în seamă, şi tot mai mulţi oameni să îl urmeze. În acestă dimineaţă, fotbaliștii de la FC Braşov împreună cu staff-ul tehnic și cel administrativ au organizat o acțiune de ecologizare la Pietrele lui Solomon, zona de agrement preferată de cei mai mulţi braşoveni. Fotbaliştii au adunat gunoaie lăsate în urmă de turiști, astfel încât natura să rămână curată și frumoasă pentru toți cei care vizitează zona. Locul de picnic este foarte bine întreţinut şi destul de curat, fapt care nu ne-a surprins, ştiind că braşovenii sunt foarte civilizaţi. Cu toate acestea pe ici colo s-au găsit unele gunoaie, pe lângă locurile de grătar sau pe albia pârâului, uitate poate din neatenţie şi din grabă. Îi rugăm pe toti cei care iubesc natura şi muntele să fie mereu atenţi atunci când fac drumeţii în pădure sau grătare în aer liber.
Prin acest demers vrem să arătăm cât de important este să protejăm mediul înconjurător și să păstrăm natura curată.
Brașovul este un oraș situat în inima munților şi este de datoria noastră să păstrăm peisajele aşa cum ni le-a oferit natura. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că aceste peisaje și natura înconjurătoare rămân curate și sănătoase pentru toți cei care vizitează zona”, precizează FC Brașov.

Deși lasă impresia că această acțiune a fost una venită din propria inițiativă, una civică, cât și de educare a suporterilor echipei, aceasta a fost, mai degrabă, una pe care FC Brașov trebuia să o bifeze în mod obligatoriu. ”Politica privind mediul înconjurător” este un punct în dosarul pentru certificarea pentru Liga 2. De curând, și echipa din Șelimbăr a avut o astfel de acțiune și s-a mândrit cu ea.

Legenda Pietrelor lui Solomon

Pietrele lui Solomon poartă numele unui rege de origine maghiară, care s-ar fi refugiat în Șcheii Brașovului. Regele ar fi reușit să scape de turci, însă, în săritură, acestuia i-ar fi căzut coroana la rădăcina unui copac. Sute de ani mai târziu, un localnic a găsit coroana pierdută de rege, pe locul în care se află acum Casa Sfatului.

Acum, Pietrele lui Solomon reprezintă unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din județul Brașov și se află în partea nord-vestică a Masivului Postăvarul.

Vacanță de vineri la echipa lui Dan Alexa

După victoria din meciul cu CSC Dumbrăvița (scor 2-1), ultimul din play-out-ul Ligii a 2-a, Dan Alexa le-a acordat jucătorilor trei zile libere.

Fotbaliștii au reveni astăzi la antrenamente, iar de vineri se va intra în vacanță până la mijlocul lunii iunie. Bradley Diallo a luat deja vacanță.

Cu 44 de puncte adunate în acest sezon, FC Brașov a câștigat Grupa B de play-out, la general ocupând locul 7 din 20 în Liga 2.

Foto: FC Brasov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bradley-diallo-primul-jucator-intrat-in-vacanta-de-la-fc-brasov-francezul-despre-posibilitatea-de-a-continua-sub-comanda-lui-dan-alexa-19270141

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-lider-in-play-out-cu-fc-brasov-si-revoltat-pe-situatia-sportiva-din-timisoara-sa-aiba-sportul-aproape-la-pamant-este-o-palma-pentru-cei-care-ne-conduc-19269765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-in-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-19269525

Adi MARICA 10 May. 2023, 20:41 Liga 2
Pe aceeași temă