Steaua, fără drept de promovare și la a patra participare în Liga 2! Vestea o dă juristul Florin Talpan

Antonio BURCĂ 19 May. 2024, 16:30 Liga 2
Steaua, fără drept de promovare și la a patra participare în Liga 2! Vestea o dă juristul Florin Talpan

Steaua va evolua și în sezonul 2024-2025 de Liga 2 fără drept de promovare în SuperLigă, iar anunțul care va produce mâhnire suporterilor clubului din Ghencea este făcut chiar de Florin Talpan.

Juristul CSA a explicat de ce nu e posibilă intrarea echipei de fotbal în primul eșalon fotbalistic și, în același timp, a spus că o asociere a clubului cu un privat este exclusă, deoarece riscă să se ajungă la situația din 1998.

Florin Talpan spune că Steaua nu va avea drept de promovare nici în noul sezon de Liga 2: ”Nu am ce să fac”

Steaua nu a avut drept de promovare nici în sezonul 2023-2024, însă spre deosebire de stagiunile precedente, 2021-2022 și 2022-2023, nici nu a mai ajuns în play-off-ul Ligii 2.

Formația din Ghencea a jucat în Gruba B a play-out-ului, pe care a câștigat-o fără emoții, cu un avans de 6 puncte față de principalele urmăritoare, Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna.

Întreaga suflare roș-albastră spera ca Steaua să primească dreptul de a promova pentru sezonul următor, însă Florin Talpan, juristul CSA, a venit cu un anunț dramatic.

Fără să intre prea mult în detalii, Talpan a transmis că șansele ca Steaua să poată urca pe prima scenă a fotbalului românesc sunt mici și pentru noul sezon. ”În acest moment, șansele sunt minime ca echipa să primească drept de promovare. Nu sunt comandant acolo, dacă aș fi aș avea alte soluții, nu am ce să fac”, a punctat Florin Talpan la PrimaSport.

O asociere a Stelei cu un privat este exclusă, susține juristul CSA

Steaua nu poate promova în SuperLigă din cauza formei de organizare a clubului. O soluție pentru ”militari” ar fi aceea de a se asocia cu o societate privată, însă Florin Talpan spune de ce nu se va opta pentru o astfel de măsură. ”Orice asociere la ora actuală este exclusă pentru că se poate ajunge la ce s-a întâmplat în 1998”, a mai declarat Florin Talpan.

  • În vara anului 1998 a avut loc privatizarea Stelei. Atunci, Viorel Păunescu a trecut la conducerea echipei de fotbal, prin structura AFC Steaua. Ulterior, în 2003, Gigi Becali a intrat în scenă.

Referitor la soluțiile pe care spune că le-ar fi putut pune în aplicare dacă era comandant, Florin Talpan a preferat să rămână misterios și nu și-a divulgat ideile: ”După ce Steaua a ajuns în Liga 2 am făcut tot felul demersuri pentru a modifica Legea Sportului și pentru a putea promova. Mai am și alte soluții, dar nu vreau să le spun public pentru că sunt oameni în minister care îmi fură ideile”, a completat juristul CSA Steaua.

Antonio BURCĂ 19 May. 2024, 16:30 Liga 2
Pe aceeași temă