Steaua s-a distrat în play-out! A învins și Concordia Chiajna și a terminat grupa pe locul 1. Daniel Oprița a vorbit despre viitorul echipei

Andrei PASCU 13 May. 2024, 14:43 Liga 2

Steaua a avut un meci destul de ușor contra Concordiei Chiajna, în etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 2, ultima din acest sezon. A învins la două goluri diferență în partida disputată în Ghencea, pe terenul ”militarilor”, scor 2-0, după ce la pauză a condus la un gol.

Echipa bucureșteană a deschis scorul în prima parte, iar diferența pe tabelă s-a făcut în ultimele 10 minute din timpul regulamentar, astfel că a terminat pe locul 1 Grupa B a play-out-ului.

Steaua, locul 1 în grupa de play-out, după 2-0 cu Concordia Chiajna

Steaua a început bine partida din Ghencea, iar în minutul 24 făcea 1-0 Daniel Vîrtej. A mai ratat câteva șanse importante, putea să se desprindă pe tabelă formația gazdă, dar și echipa din județul Ilfov a fost periculoasă de câteva ori și putea marca în poarta trupei lui Daniel Oprița

Repriza secundă a consemnat singurul gol pe final, atunci când partida părea că se va termina cu diferență minimă pe tabelă. Alin Raicu a punctat în minutul 79, iar Steaua finalizează prima în Grupa B a play-out-ului de Liga 2.

  • Steaua, în partida cu Concordia Chiajna: Frănculescu – Dav. Maftei (Boiciuc 72′), Vîrtej, Ceceri, Ad. Ilie – Drăghici (cpt.), Rober Sierra, Mancuso (A. Raicu 72′), Enceanu (Rz. Florea 80′) – Ad. Popa (Chipirliu 60′), Nacho Heras (Dav. Matei 80′). Rezerve neutilizate: Pletea – Mat. Marin, Pau Miguelez, Dobrescu.

Daniel Oprița, reacție după ultimul meci oficial al Stelei în acest sezon

Antrenorul ”militarilor”, Daniel Oprița, a lăudat evoluția elevilor săi, mai ales că sunt pe final de sezon. A fost ultimul meci disputat de Steaua, iar ”tehnicianul” a văzut determinare și motivație. În duelul cu Concordia Chiajna, Oprița a trimis pe teren și mai mulți tineri de la centrul de copii și juniori.

Le-am spus jucătorilor să ne facem datoria, chiar dacă este ultima etapă. Sunt mulțumit, îi felicit, și-au respectat meseria și ne bucurăm că am terminat pe primul loc, chiar și în play-out.

Am foarte mulți juniori în lot, care se antrenează cu noi, dar, chiar dacă nu avem drept de promovare, țin foarte mult la rezultate. De aceea îi folosim mai puțin, dar atunci când am avut ocazia, cum a fost și azi, i-am trimis pe teren”, a spus Daniel Oprița la Metropola TV.

Rămâne sau nu în Ghencea Daniel Oprița?

Referitor la situația antrenorului, Oprița ajunge la final de contract în finalul sezonului de Liga 2. A confirmat faptul că există interes pentru el din partea mai multor cluburi, atât din prima divizie, cât și din divizia. O decizie o va lua în curând.

Pare că înclină să rămână în Ghencea conform declarațiilor de la finalul întâlnirii cu Concordia Chiajna, dar o decizie va fi luată în viitorul apropiat. Dacă va continua, Oprița este deja pregătit să contureze lotul pentru sezonul următor, mai ales că o parte din jucătorii actuali termină acordurile.

Vor fi plecări, trebuie refăcut lotul pentru sezonul următor, pentru că toată lumea speră la mai bine. Avem nevoie să facem lucrurile mai bine, pentru că de data aceasta nu am mers în play-off.

Dacă voi continua, vom discuta despre ce vom face din vară. E clar că se anunță un sezon mai greu cel care urmează. E nevoie să ne mișcăm repede, dar nu știu dacă gândim toți la fel.

Am avut discuții cu alți jucători, pentru sezonul următor, cu cei pe care îi doresc. Deja am dat drumul la discuții! Sunt și jucători pe care i-am avut la Juventus, care mi-au fost alături și m-au ajutat în carieră să am realizări.

Sunt jucători pe final de contracte în lot, cum este și Walace sau Bărbulescu, care vor fi în stafful meu mai departe. Îi apreciez!”, a mai precizat Oprița.

”Militarii”, fără eșec în grupa pentru evitarea retrogradării

Steaua a terminat pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 44 de puncte, cu șase lungimi peste locul 2, Chindia Târgoviște, și tot cu șase peste locul 3, Concordia Chiajna.

În play-out, Steaua nu a pierdut, înregistrând cinci victorii (2-0 cu Viitorul Pandurii, 4-1 cu Progresul Spartac, 2-0 cu CSM Slatina, 2-1 cu CS Tunari și 2-0 cu Concordia Chiajna) și o remiză (0-0 cu Chindia Târgoviște).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 13 May. 2024, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă