Steaua, egală cu Metaloglobus într-un amical jucat cu porțile închise în Ghencea. Golurile, marcate în ultimele minute. Beța și Bustea au revenit după accidentări, Eusebiu Tudor a avut la dispoziție și un australian

Marius ANGHEL 23 Sep. 2022, 22:09 Liga 2

Profitând de pauza din campionat, Steaua și Metaloglobus s-au întâlnit vineri seară, de la ora 18:00, într-un amical disputat pe stadionul din Ghencea. Rezultatul testului în care la trupa oaspete a debutat pe banca tehnică antrenorul Eusebiu Tudor a fost unul asemănător cu cel înregistrat în întâlnirea directă din campionat.

1-1 s-a terminat jocul de pe stadionul Steaua, exact cât se încheia și meciul oficial dintre cele două echipe din acest sezon regular de Liga 2, în chiar prima etapă.

Dean Beța și Cristian Bustea au revenit pe teren. Răzvan Florea și Ianis Pletea, aduși la prima echipă

Dacă Steaua, fără meci disputat în etapa din weekendul trecut, a jucat pentru a pregăti întâlnirea de marți din Cupa României cu Chindia, în schimb, Metaloglobus, deja eliminată din a doua competiție în care putea evolua, a folosit acest meci pentru ca noul ei antrenor să cunoască mai bine jucătorii pe care îi are la dispoziție.

Atât Daniel Oprița, cât și Eusebiu Tudor au folosit în mare parte câte o echipă pe durata fiecărei reprize. La Steaua, Chunchukov a ieșit de pe teren în minutul 14, când a acuzat o accidentare, fiind înlocuit cu Valentin Bărbulescu, în timp ce în primul ”11” au revenit Dean Beța și Cristian Bustea, absenți după o perioadă mai lungă în care au fost accidentați. Niciunul nu a evoluat în acest noul sezon.

Totodată, Oprița a utilizat în acest meci și doi tineri de la juniori. În primul ”11” s-a regăsit Răzvan Florea, iar în partea a doua a întâlnii a fost trimis în poartă Ianis Pletea.

Olandezul Yassine Zakir, titular la Metaloglobus. În lot a fost și un nume nou: australianul Daniel Mitwali

De partea cealaltă, Metaloglobus s-a aflat la primul joc după ce s-a despărțit de frații Herea și l-a instalat ca antrenor pe Eusebiu Tudor.

În primul ”11” l-a inclus pe olandezul legitimat de curând, Yassine Zakir, iar pe banca de rezerve s-a aflat un al nume nou: Daniel Mitwali.

Mitwali este un fundaș central sau mijlocaș defensiv de 30 de ani, australian, născut la Sydney, dar care are și cetățenie siriană. Ultima dată a fost legitimat la Whittlesea Zebras, din Australia, iar în cariera sa a mai jucat pentru Persiwa Wamena (Indonesia), Kfarsoum (Iordania), Rockdale City Suns (Australia), SV Rot-Weiß Hadamar, SV Wehen Wiesbaden (ambele din Germania), St George FC, Sutherland Sharks și Altona Magic SC (toate trei din Australia).

Bogdan Chipirliu și Andrei Răuță au înscris golurile amicalului dintre Steaua și Metaloglobus

Golurile jocului desfășurat cu porțile închise pe stadionul Steaua au venit în ultimele minute.

Echipa lui Daniel Oprița a deschis scorul în minutul 87, dintr-un penalty executat în dreapta lui Nedelcovici de către golgheterul Bogdan Chipirliu. Lovitura de pedeapsă a fost obținută de Enceanu în fața lui Robert Neacșu, care a ținut în careu.

Metaloglobus a egalat însă rapid. În minutul 90, în urma unui cornel executat de Potecea, Pletea a respins slab, iar Andrei Răuță a înscris cu piciorul din 7 metri.

Steaua, prima repriză: H. Iancu (cpt.) – Calestru, Beța, Gugu, Al. Sima – Mihăescu – Rz. Florea, Bustea, Erhan, Dr. Gheorghe – Chunchukov (Val. Bărbulescu 15′)
Steaua, a doua repriză: Pletea – D. Oroian, Walace, Al. Sabău, Ad. Ilie – Balgiu – Ad. Popa, Enceanu, Șt. Pacionel, Em. Pacionel – Chipirliu. A mai intrat și Stephan Drăghici.
Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: Gavrilaș – Caramalău (cpt.), Cazan, Chatziterzoglu, Al. Gheorghe, Andr. Sava, Zakir, Gab. Șerban, Goge, Ad. Sîrbu, Huiban
Rezerve: Nedelcovici – Andr. Răuță, R. Cristea, Liș, C. Drăgan, Mitwali, Pătlăgică, Dav. Ilie, Rob. Neacșu, Moisie, Potecea
Antrenor: Eusebiu Tudor

Steaua joacă în Cupa României cu Chindia și apoi cu Șelimbăr, în campionat. Metaloglobus va merge la Miercurea Ciuc

Pentru Steaua urmează meciul din Play-off-ul Cupei României cu Chindia Târgoviște, programat marți, de la ora 18:45, pe stadionul din Mioveni, în propria organizare, după ce arena din Ghencea a fost suspendată pentru patru jocuri.

Ulterior, Steaua joacă în campionat, în etapa a 8-a, sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 12:00, în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr.

Metaloglobus, eliminată deja din Cupa României de la primul ei meci, va evolua în etapa a 8-a duminică, 2 octombrie, de la ora 11:00, în deplasare la FK Miercurea Ciuc.

Steaua se află în acest moment pe locul 8, cu 13 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat, cu Unirea Constanța, și cu șansa de a urca pe locul 1 dacă îl va câștiga. Metaloglobus, cu doar 1 punct strâns în primele șapte etape, ocupă ultima poziție în clasament, a 20-a.

https://www.youtube.com/watch?v=nFEpcjtKpiY

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-se-considera-nedreptatita-si-discriminata-in-urma-sanctiunilor-dictate-de-frf-si-face-recurs-motivarea-hotararii-19246300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-8-a-a-ligii-2-impartita-pe-patru-zile-steaua-joaca-sambata-dinamo-pune-punct-rundei-intr-o-zi-de-marti-19246290

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-chindia-targoviste-nu-se-mai-joaca-la-giurgiu-militarii-au-schimbat-stadionul-pe-care-urma-sa-aiba-loc-meciul-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19246243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-reactie-dupa-departirea-de-metaloglobus-personalitatea-mea-incepuse-sa-deranjeze-putin-sa-dea-dumnzeu-sa-faca-puncte-ca-am-plecat-19246179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-alegerea-metaloglobusului-pentru-banca-tehnica-noul-antrenor-al-bucurestenilor-a-renuntat-la-fratii-herea-19246098

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-play-off-ului-cupei-romaniei-si-partidele-televizate-cele-16-meciuri-se-joaca-in-nu-mai-putin-de-13-intervale-de-timp-19246130

Marius ANGHEL 23 Sep. 2022, 22:09 Liga 2
Pe aceeași temă