Start ratat, dar asumat. Viitorul Pandurii știa de ce se poate lovi în debutul Ligii 2. Cristian Lupuț: ”Dacă aveam lotul de anul trecut, atunci era o problemă mare”. Gorjenii pregătesc transferul unui atacant

Răzvan STÎNGĂ 05 Sep. 2021, 13:45 Liga 2
Start ratat, dar asumat. Viitorul Pandurii știa de ce se poate lovi în debutul Ligii 2. Cristian Lupuț: ”Dacă aveam lotul de anul trecut, atunci era o problemă mare”. Gorjenii pregătesc transferul unui atacant

Viitorul Pandurii a strâns doar două puncte în primele cinci etape din Liga 2, fiind una dintre dezamăgirile acestui start de sezon. Cristian Lupuț, antrenorul gorjenilor, a explicat pentru Liga2.ro cum se vede situația din interior și care sunt motivele unui început slab al formației din Târgu Jiu.

Cristian Lupuț: ”O victorie ne va descătușa! De acolo, sunt sigur că o să începem să legăm meciurile bune”

”Principalul” Viitorului Pandurii a declarat să se aștepta la un astfel de debut în Liga 2, în contextul în care au fost schimbați foarte mulți jucători în vară, mai bine de jumătate din lot. Din câte se pare, Cristian Lupuț și conducerea și-au asumat că debutul în Liga 2 poate fi unul cu rezultate nu foarte bune, dar a existat o asumare de ambele tabere.

Lupuț a afirmat că tinerii care au fost aduși la echipă au nevoie de timp să se integreze, omogenitatea și relațiile de joc fiind principalele aspecte pe care încearcă să le regleze, după cum a început dialogul cu Liga2.ro:

Am făcut un meci de Cupa României bun (n.r. – cu Pandurii), deja începem să arătăm mai bine. E nevoie de timp, pentru că avem foarte, foarte mulți jucători noi. S-a schimbat o echipă practic. Ușor-ușor, începem să prindem relațiile de joc, să ne omogenizăm. Știam de la bun început că nu va fi ușor, am discutat cu conducerea, am ajuns la concluzia că nu va fi ușor.

Lucrurile au fost clare de la începutul sezonului, există sprijin, încredere. Știam că o să fie foarte dificil, pentru că a plecat o echipă, iar acum trebuie formată altă echipă. Dacă aveam echipa de anul trecut și aveam doar două puncte, era o problemă mare. Acum, sunt jucători foarte buni ca valori individuale, dar e nevoie să facem o echipă.

Am mai trecut prin astfel de momente la Luceafărul Oradea, nu îmi e teamă de perioada asta mai puțin reușită, pentru că o să ne revenim. O victorie ne va descătușa! E foarte important să bifăm prima victorie. Ne lipsește golul victoriei, să zic așa. De acolo, sunt sigur că o să începem să legăm meciurile bune.

Până la urmă, în vară au plecat 16 jucători. Acum, era de așteptat să apară astfel de probleme. Principalele aspecte la care trebuie să lucrăm sunt lipsa omogenității și relațiile de joc”.

Cristian Lupuț simte că Viitorul Pandurii a scăpat victoriile printre degete, în anumite meciuri 

Lupuț simte o presiune la nivelul lotului acum, pentru faptul că nu a reușit să bifeze vreo victorie în campionat. Asta deși, Viitorul Pandurii putea scoate mai mult din partidele cu FC Brașov, terminată 2-2, după ce gorjenii au avut 2-0, și cu Astra, meci terminat 1-1, după ce Viitorul Pandurii a condus cu 1-0.

Nu e ușor pentru jucători, din punct de vedere mental, pentru că am luat două puncte în cinci meciuri. Au fost cel puțin trei meciuri în care puteam scoate mai mult, pe care le-am controlat. S-a văzut lipsa de experiență la nivel de jucători, lipsa de experiență la nivel de echipă, dar aceste lucruri se rezolvă în timp. Eu și fotbaliștii muncim foarte mult.

Cu Brașov e cel mai bun exemplu, pentru că am condus cu 2-0, la Astra la fel, unde am dominat în mare parte meciul”, a continuat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Viitorul Pandurii negociază transferul unui atacant 

În ceea ce privește reglarea situației pe faza de atac prin anumite transferuri, în acest moment se discută aducerea unui atacant, care să aducă o stabilitate în față. Din declarațiile lui Cristian Lupuț, va fi adus un vârf care să ”garanteze” golurile.

Am avea nevoie de un marcator, pentru că ducem fazele în poziții de finalizare, dar nu o băgăm în poartă. Suferim acolo, dar vom găsi jucătorul pe care îl căutăm. Cel mai probabil, vom mai lua un atacant până când se termină perioada de transferuri”, a mai punctat Cristian Lupuț.

Viitorul Pandurii, doar o victorie în meciurile oficiale, în acest sezon 

Viitorul Pandurii e pe locul 16 din 20 de echipe în ierarhia Ligii a 2-a, cu două puncte, la egalitate cu Dunărea Călărași, locul 15, și Dacia Unirea Brăila, locul 17. Până acum, singura victorie în meciurile oficiale, în acest sezon, a venit în Cupa României, 1-0 cu Pandurii.

În etapa a 6-a a Ligii a 2-a, Viitorul Pandurii va juca împotriva uneia dintre cele mai bune echipe la ora actuală, FC Hermannstadt.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Justine Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-in-liga-2-insa-lider-si-la-amenzi-primite-din-partea-frf-steaua-sanctionata-financiar-a-doua-oara-in-acest-debut-de-sezon-acum-si-mai-usturator-19199343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-luat-mijlocas-de-la-universitatea-craiova-19199338

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-a-pierdut-la-limita-amicalul-cu-fcsb-in-care-a-primit-gol-chiar-de-la-valentin-gheorghe-transferat-cu-o-zi-inainte-la-vicecampioana-a-inscris-si-celalalt-gheorghe-ramas-la-echipa-din-liga-2-19199290

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Sep. 2021, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă