Speranțe pentru Rapid! Dinu Gheorghe anunță că rămâne și dacă se ratează promovarea: „Clubul nu dispare, dar mai e nevoie de acționari!”

Marius ANGHEL 14 May. 2016, 01:16 Liga 2
Speranțe pentru Rapid!** Dinu Gheorghe anunță că rămâne și dacă se ratează promovarea:

Rapidul a pierdut primul loc în Seria 1 din Liga a II-a, după înfrângerea cu Dunărea Călărași, și riscă și o depunctare de 6 puncte, care ar reduce considerabil șansele giuleștenilor de a mai promova în Liga 1 la finalul acestui sezon.

Directorul sportiv al Rapidului, Dinu Gheorghe, dă însă asigurări că echipa va supraviețui chiar și în cel mai negru scenariu, cel în care ar fi nevoită să mai joace un sezon în liga secundă. Acesta a declarat vineri că nu va părăsi corabia indifererent de modul în care Rapidul va încheia acest sezon. „Vamă” avertizează însă că patronul Valerii Moraru are nevoie de lângă el și de alți acționari care să poată asigura bugetul.

„Am promis cuiva azi că voi rămâne și dacă nu se va reuși promovarea. La Rapid, cel mai important din punct de vedere sportiv este să promoveze. Va fi foarte important dacă alături de domnul Moraru ar mai veni doi – trei acționari cu potență financiară cel puțin la nivelul domnului Moraru, ca să poată susține echipa mai bine. Sunt convins că, dacă se va promova, în vară se vor apropia de Rapid și alte persoane, care iubesc această echipă și care pot ajuta.

Nu se va declara niciun faliment, o să vedeți. Nu sunt motive să se declare falimentul. Dacă se ratează promovarea, în momentul ăla lucrurile se reașează. Probabil că anul viitor va fi foarte greu din punct de vedere financiar, fiindcă anul ăsta s-a investit cu speranța că echipa va promova și a existat o motivație. Pe cont propriu, în al doilea an, fără niciun fel de ajutor, cum ar fi drepturile de televizare din Liga 1, e greu de ținut echipa la un nivel la care să te lupți la promovare, a declarat Dinu Gheorghe la DigiSport.

Sâmbătă, Rapid joacă pe teren propriu, de la ora 13:00, un alt meci extrem de important în lupta pentru promovare. Dacia Unirea Brăila, echipa care i-a bătut pe giuleșteni în turul play-off-ului, are trei puncte mai puțin decât Rapid în clasament, și-a luat licența și visează la Liga 1.

Marius ANGHEL 14 May. 2016, 01:16 Liga 2
Pe aceeași temă