Speranțe la Suceava după dezastrul de la Gloria Buzău. Excluderea echipei lui „Vioară” ar duce la menținerea sucevenilor în Liga 2

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 12:39 Liga 2
Speranțe la Suceava după dezastrul de la Gloria Buzău.** Excluderea echipei lui

La aproape șapte luni după ce se făcea publică informația că formația Gloria Buzău e subiectul principal al unei anchete a Comisiei de Integritate a Federației Române de Fotbal în cazul unui dosar cu zece meciuri disputate în sezonul trecut din liga secundă, care ar fi fost aranjate de conducerea clubului pentru a obține bani din pariuri, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat hotărârea finală. Un verdict dur, istoric pentru fotbalul românesc, ce însumează 14 ani și 6 luni de interzicere a oricărei activități legate de fotbal și amenzi în cuantum total de 960.000 de lei pentru cei vinovați.

Cel mai șifonat nume din această anchetă este al antrenorului Viorel Ion, fost jucător la Gloria Buzău, Oțelul, Steaua, Bochum, Rapid sau naționala României. „Vioară”, așa cum este alintat de apropiați, a primit o suspendare de 2 ani din partea FRF și o amendă de 200.000 de lei, aceeași sancțiune fiind luată și față de secunzii săi, Romică Bunică și Marian Roșu.

Pe lângă antrenori, 14 jucători au fost pedepsiți drastic de Federația Română de Fotbal. Cel mai rău au ieșit Iulian Dăniță, Georgian Marcu (ambii cu câte 12 luni de suspendare și 50.000 de lei penalitate sportivă), Claudiu Dumitrescu, Cătălin Vlaicu, Clement Pălimaru (toți trei cu câte 10 luni suspendare și 40.000 de lei amendă), dar și Cristian Stoicescu (8 luni și 30.000 de lei amendă). Alți șase jucători, Dan Sîrbu, Sebastian Agache, George Ghiță, Gabriel Bobe, Mugurel Dedu și Dorin Burlacu, au primit 6 luni de suspendare și 15.000 de lei amendă, în vreme ce Nini Popescu și Alin Iordache au fost pedepsiți cu 2 luni de suspendare și 10.000 de lei amendă.

De asemenea, FRF a mai anunțat că în cazul președintelui Dan Tulpan și al atacantului Adrian Răduca urmează să se constituie alte două dosare.

Interesant este că printre cele zece meciuri care au stat la baza verdictului dat de Comisia de Etică și Disciplină a FRF se află și un joc Gloria Buzău – Rapid CFR Suceava, scor final 3-1, disputat în ultima etapă a sezonului precedent. Oficialii suceveni spun însă că n-au nicio legătură cu cazul anchetat de Comisia de Integritate a FRF, menționând că nimeni din anturajul Rapidului n-a fost chemat la București pentru a da declarații în această speță.

Mai mult, sucevenii speră ca instanța să pronunțe cât mai curând falimentul grupării buzoiene, formație care se află în procedură de insolvență de mai bine de trei ani. Rapidiștii își fac calcule că în cazul în care Gloria va fi exclusă de pe tabloul Ligii a II-a, ei vor urca o poziție în clasament, ceea ce le va da drept de participare la barajul pentru menținerea în eșalonul secund.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 27 May. 2016, 12:39 Liga 2
Pe aceeași temă