Sory Diarra întărește ideea că a fost victima rasismului: ”Sunt șocat! Suntem în 2021 și mă aflu în România să joc fotbal”. Argumentul principal care tinde să-i dea dreptate și să anuleze declarația lui Tiberiu Giuroiu

Andrei PASCU 02 Nov. 2021, 17:24 Liga 2
Sory Diarra întărește ideea că a fost victima rasismului: ”Sunt șocat! Suntem în 2021 și mă aflu în România să joc fotbal”. Argumentul principal care tinde să-i dea dreptate și să anuleze declarația lui Tiberiu Giuroiu

Incidentul de la meciul Astra – Petrolul, în urma căruia s-a zvonit că Sory Ibrahim Diarra a fost victima unui act rasist din partea lui Tiberiu Giuroiu, a fost confirmat chiar de jucătorul Petrolului. Deși fotbalistul Astrei a negat imediat după meci acest lucru, Diarra l-a corectat.

Sory Ibrahim Diarra întărește că a fost victima rasismului: ”Sunt șocat!” 

Puse în oglindă declarațiile celor doi, unul confirmă, altul infirmă cele întâmplate, doar că decizia care va fi luată de comisiile de specialitate va lămuri și stabili cum a stat cu adevărat situația. Un argument care îi poate da dreptate jucătorului Petrolului este dovada cartonașului roșu acordat lui Tiberiu Giuroiu, la indicațiile unui arbitru asistent, aflat foarte aproape de fază.

Cert este că Sory Ibrahim Diarra este șocat de ce s-a petrecut la Giurgiu. I s-a mai întâmplat să aibă contre cu anumiți adversari în timpul meciurilor, dar nu credea că va fi vreodată jignit pe criteriu rasist.

Sory Ibrahim Diarra are drept argument cartonașul roșu primit de Tiberiu Giuroiu

Fotbalistul de 21 de ani al Petrolului e conștient că e declarația lui contra declarația jucătorului de la Astra, dar e convins că prezența arbitrului asistent la tușa unde s-a produs conflictul verbal va lămuri situația.

Sunt șocat! Suntem în 2021 și eu mă aflu în România să joc fotbal. Sigur, într-un meci pot exista incidente între jucători, dar acele lucruri trebuie să rămână pe teren. Însă aceste insulte rasiste sunt prea mult. Nu mint cu nimic, arbitrul asistent a auzit insulta și cred că au fost și microfoane pe stadion în care s-a auzit ce mi-a spus. Sunt șocat!

Nu mi s-a întâmplat niciodată asta! Tocmai ăsta e motivul pentru care sunt șocat. Sper să nu se mai repete”, a declarat Sory Diarra pentru GSP.

Am fost faultat, cei de pe margine au sărit cu injurii, arbitrul a crezut că eu am înjurat și asta a fost. Eu nu am înjurat, cei de pe margine au sărit și au înjurat. Au sărit… să se dea faza, să se audă dacă am înjurat sau nu. Am încercat, dar degeaba (n.r. – să explice arbitrului)”, a declarat Tiberiu Giuroiu despre conflictul cu Diarra 

Cei doi antrenori, moderați în declarații pe baza evenimentului 

Momentul presupusului act de rasism din partida Astra – Petrolul a avut loc în minutul 35, în urma unei dispute mai dure între Sory Ibrahim Diarra și Tiberiu Giuroiu pentru posesie. S-a fluierat, în cele din urmă, fault pentru echipa gazdă, iar între cei doi a avut loc o contră verbală în care s-ar fi aruncat și anumite cuvinte rasiste din partea lui Giuroiu.

Reacțiile celor doi antrenori după meci, referitor la faza respectivă.

Nicolae Constantin: ”Îmi e greu să comentez, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Au fost cuvinte, a fost arbitrul care a auzit. E clar că nu-și aveau rostul, nici pe un teren de fotbal, nici altundeva, dar arbitrul a fost aproape. Nu pot să comentez mai mult”.

Florin Stîngă: ”S-au îmbrâncit, au căzut, chiar nu ştiu ce s-a întâmplat. Tibi e un copil, 2003, e şi în atenţia echipei naţionale, probabil şi efervescenţa acestui meci, dorind să demonstreze, să joace cât mai bine… Îl înţeleg, e un copil, cred că e la primul lui meci cu Petrolul la seniori şi probabil a cedat din punct de vedere mental”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

 

 

 

Andrei PASCU 02 Nov. 2021, 17:24 Liga 2
Pe aceeași temă