Partea lui de adevăr. Tiberiu Giuroiu a intervenit după presupusul act de rasism din Astra – Petrolul: ”Să se dea faza, să se audă dacă am înjurat sau nu”. Precizări și din interiorul clubului giurgiuvean

Andrei PASCU 31 Oct. 2021, 20:04 Liga 2

Atât de discutata fază din partida Astra – Petrolul, din minutul 35, în urma căreia Tiberiu Giuroiu a văzut cartonașul roșu direct pentru presupuse cuvinte rasiste la adresa lui Sory Ibrahim Diarra, a fost comentată și de jucătorul giurgiuvenilor. Și-a spus partea de adevăr, cu privire la momentul care i-a adus eliminarea.

Tiberiu Giuroiu neagă că i-ar fi spus ceva lui Sory Ibrahim Diarra 

Tiberiu Giuroiu a precizat la interviurile de la finalul partidei cu Petrolul că nu i-a spus absolut nimic lui Diarra, care să atragă eliminarea. Fundașul Astrei a negat chiar că ar fi comentat ceva la faza respectivă și că s-a îndepărtat de locul unde fusese faultat de Diarra.

Toate reacțiile au venit din partea jucătorilor care se încălzeau în zona respectivă și, chiar dacă nu a spus dacă era vorba de colegii lui sau de fotbaliștii de rezervă ai Petrolului, pe imagini se observă că acolo se aflau jucătorii ploieștenilor.

Tiberiu Giuroiu: ”Să se dea faza, să se audă dacă am înjurat sau nu” 

Giuroiu a fost surprins de faptul că a primit roșu direct, mai ales că în zona respectivă se afla și arbitrul asistent. Acum, jucătorul Astrei nu știe ce o să se întâmple cu amenda pe care o va primi în urma eliminării, scoțând în evidență faptul că salariile nu s-au plătit de ceva timp.

Am fost faultat, cei de pe margine au sărit cu injurii, arbitrul a crezut că eu am înjurat și asta a fost. Eu nu am înjurat, cei de pe margine au sărit și au înjurat. Au sărit… să se dea faza, să se audă dacă am înjurat sau nu. Am încercat, dar degeaba (n.r. – să explice arbitrului).

(N.r. – Cum va fi plătită amenda în urma eliminării?) Nu știu ce o să fie, nu știu să spun acest lucru. Nu am primit de foarte mult timp banii. Nu pot să spun de când. Toată lumea știe că sunt probleme cu banii, dar asta este, mergem mai departe. Ni se spune că urmează să primim.  

Tușierul m-a indicat pe mine (n.r. – să fie eliminat), cred că dacă eram în formulă completă am fi luat punct sau chiar trei puncte.

Noi asta încercăm mereu, să jucăm, să ne afirmăm, pentru că suntem tineri”, a declarat Tiberiu Giuroiu, la microfonul Look Sport.

Îmi e greu să comentez, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Au fost cuvinte, a fost arbitrul care a auzit. E clar că nu-și aveau rostul, nici pe un teren de fotbal, nici altundeva, dar arbitrul a fost aproape. Nu pot să comentez mai mult”, a spus Nae Constantin, antrenorul Petrolului, despre faza eliminării lui Tiberiu Giuroiu.

 

Eliminarea lui Tiberiu Giuroiu s-a simțit 

Faptul că Astra a jucat în 10 oameni din minutul 35 s-a simțit în jocul giurgiuvenilor, care în cele din urmă au cedat cu 1-2 în fața Petrolului, cu golul decisiv în ultimele minute de timp regulamentar. Eugeniu Cebotaru a deschis scorul pentru Petrolul în minutul 25, iar Astra a egalat în repriza a doua, în minutul 47, prin Carlo Danciu.

Efortul fizic în plus al giurgiuvenilor, în urma eliminării lui Giuroiu, s-a simțit în cele din urmă. Darius Buia a adus victoria ”lupilor galbeni” în minutul 86.

Astra termină etapa a 12-a pe locul 19, penultimul, cu 2 puncte. Etapa următoare va juca pe terenul Concordiei Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-impus-greu-cu-astra-dar-a-obtinut-a-zecea-victorie-consecutiva-in-liga-2-nae-constantin-am-facut-o-greseala-care-era-sa-ne-coste-m-a-bucurat-atitudinea-noastra-cum-19208314

 

Andrei PASCU 31 Oct. 2021, 20:04 Liga 2
Pe aceeași temă