Șoimii Lipova și CSM Deva, pregătite de prima manșă a fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2. Pătroi: ”Pornesc favoriți” / Cherecheși: ”Șanse egale!”

Călin MNERIE 23 May. 2023, 16:46 Liga 3
Șoimii Lipova și CSM Deva, pregătite de prima manșă a fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2. Pătroi: ”Pornesc favoriți” / Cherecheși: ”Șanse egale!”

Șoimii Lipova nu are timp să savureze calificarea în semifinala barajului de promovare în Liga 2, căci miercuri are deja parte de primul duel cu CSM Deva.

Campioana Seriei a 7-a a eșalonului terț ajunge miercuri seara (ora 18:00) pe noua arenă lipovană pentru un rezultat care să-i permită să-și joace accesul în finala cu Reșița sau Filiași.

Evident, obiectivul ”șoimilor” e același, iar duelul de 180 de minute dintre cele două grupări se anunță unul echilibrat.

Ciprian Pătroi: ”Am muncit un întreg sezon, avem mare încredere că la acest meci jucătorii se vor autodepăși”

Ca și potență financiară, un oraș reședință de județ ar trebui să aibă argumente mai solide să-și ducă o echipă în anticamera SuperLigii, iar de asta sunt conștienți și lipovanii.

”Sorții au făcut să întâlnim CSM Deva, o echipă foarte bună, câștigătoare a seriei lor. Sunt oraganizați bine, au un oraș mare în spate, cu tradiție în fotbal și vor performanță. Pornesc favoriți, ne sunt superiori și ca buget și ca rezultate, dar noi zicem că se poate întâmpla orice, cu atât mai mult cu cât ambele echipe își doresc să meargă mai departe. Atuurile Devei, pe lângă buget și factorul comunității mari pe care o reprezintă, ar fi în special antrenorul Ștefan Nanu. Are experiență, a construit în ultimii ani o echipă puternică, se bazează pe continuitate, s-a înconjurat și de jucători buni, care pot face oricând diferența și aici mă refer în special la golgheterul lor, Alexandru Popescu. Nu în ultimul rând, Deva contează pe Daniel Cherecheși, directorul sportiv cu care am lucrat și eu mulți ani la Crișul și căruia i se datorează revirimentul fotbalistic din Chișineu Criș și anume, accederea în Liga a 3-a și continuitatea în rezultate bune, în fruntea seriei. El ne-a și spionat la ultima partidă de la Chișineu-Criș, când am pierdut cu 3-2, oricum îl cunoaște foarte bine atât pe antrenorul nostru cu care a lucrat multe sezoane, dar și câțiva jucători care au crescut alături de el. Din păcate, nu a putut nimeni de la noi să îi vadă pe viu, ei s-au calificat mai devreme, iar noi am avut emoții până la final. Bineînțeles, ne-am luat și noi informații despre echipa lor de la oameni de fotbal din seria lor, dar important este să ne facem jocul nostru. Am muncit un întreg sezon, avem mare încredere că la acest meci jucătorii se vor autodepăși. Miza este extrem de mare pentru cariera lor de fotbaliști. Stafful tehnic pregătește foarte atent partida de miercuri, de acasă, sperăm să țină vremea cu noi, să nu avem probleme cu gazonul. Ne așteptăm la o tribună plină, iar la finalul meciului ne dorim mult să ne bucurăm împreună cu suporterii noștri de o victorie frumoasă”, spune Ciprian Pătroi, directorul sportiv al vicecampioanei Seriei a 8-a a Ligii a 3-a, care susține că Lipova va avea întreg lotul valid pentru disputa cu devenii.

Daniel Cherecheși: ”Deși obiectivul stagional nu e promovarea, avem ambiția să ajungem în Liga a 2-a”

CSM Deva a dominat de la un capăt la celălalt Seria a 7-a a Ligii a 3-a. În sezonul regular chiar nu a avut nicio înfrângere și doar patru remize din totalul de 18 meciuri jucate, în timp ce în play-off a mai slăbit ritmul, dar asta și pentru că avansul era deja unul important, iar punctele câștigării matematice ale seriei a venit cu două etape înainte de final.

În total, s-au adunat patru eșecuri, între care ultimele două când echipa era deja sigură de locul la baraj. ”Din punctul meu de vedere, nu există o echipă favorită la acest baraj, șansele se împart egal. Oricum, ar fi o mare greșeală să nu tratăm cu maximă seriozitate echipa din Lipova, pe care, personal, o cunosc destul de bine, în special prin prisma faptului că am lucrat cu antrenorul Adi Abrudean, dar și câțiva jucători de acolo, precum Modan, Sabău, Susan, Jichici sau Clej. Pe acesta din urmă chiar l-am crescut de la 6 ani ca și antrenor. Am lucrat și cu Cipri Pătroi, care acum e oficial la Lipova, va fi î reîntâlnire frumoasă cu toți. Evident, forța Lipovei pleacă de la felul cum «Știli» Abrudean își organizează echipa plecând de la o defensivă sigură, cu accent pe fazele fixe unde sunt foarte periculoși. Au și jucători care pot dezechilibra oricând, dar sunt și minusuri în jocul lor, pe care Ștefan Nanu le cunoaște și pe care, împreună cu băieții, vor încerca să le fructifice încă de la meciul de miercuri. Avem semnale că vom avea și suporteri alături de noi, în jur de 80-100 de persoane, suntem pregătiți de acest baraj. Deși obiectivul stagional nu e promovarea, avem ambiția să ajungem în Liga a 2-a, dar pentru asta trebuie mai întâi să ne concentrăm pe dubla cu Lipova. Dacă iese totul bine, la dosarul de licențiere avem timp să lucrăm, căci Federația ne-a dat răgaz până în luna august”, afirmă și Daniel Cherecheși, directorul sportiv al devenilor.

Șulea și Plută nu vor putea juca pentru CSM-ul de la poalele cetății, care – în schimb – se bazează mult pe pofta de gol a lui Alexandru Popescu, ajuns la 27 de reușite stagionale.

Învingătoarea din duelul Lipova – Deva va juca acasă prima manșă a celuilalt baraj, Filiași – Reșița, și în deplasare returul.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/final-de-play-off-in-liga-3-iata-cele-zece-meciuri-din-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cand-au-loc-turul-si-returul-si-cum-se-fac-imperecherile-pentru-faza-finala-19271860

https://liga2.prosport.ro/liga-3/au-fost-stabilite-gazdele-barajelor-de-promovare-in-liga-2-faza-semifinala-a-barajului-incepe-miercuri-19272272

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acso-filiasi-intalneste-csm-resita-in-barajul-pentru-liga-2-19272308

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-si-corvinul-hunedoara-se-intalnesc-in-baraj-19272314

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-pustai-vrea-sa-promoveze-cu-csm-ceahlaul-in-liga-2-19272327

Călin MNERIE 23 May. 2023, 16:46 Liga 3
Pe aceeași temă