Slobozia începe noul sezon cu doar două noutăți. Mihalcea mizează pe omogenitate

Marius ANGHEL 28 Aug. 2014, 14:27 Liga 2
Slobozia începe noul sezon cu doar două noutăți.** Mihalcea mizează pe omogenitate

Unirea Slobozia nu va mai juca în acest sezon rolul de Cenușăreasă. Echipa lui Adrian Mihalcea a ocupat locul 3 în sezonul precedent și, prin urmare, adversarele vor fi mult mai atente în confruntările cu aceasta. „Nu cred că puteam avea un ghinion mai mare la tragerea la sorți!” a spus în presa botoșăneană Vespazian Colban, antrenorul celor de FCM Dorohoi, primul partener de întrecere al Unirii din acest sezon.

După două campionate în eșalonul secund, Slobozia a devenit una dintre echipele de referință ale acestei divizii. Secretul acestui progres nu este altul decât omogenitatea lotului în care se regăsesc nu mai puțin de 12 jucători care au evoluat în galben-albastru încă de când echipa activa în Liga a III-a.

Lui Dobre, Stan, Soare sau Toma li s-au adăugat, ulterior, cu succes, implanturi ca Tudorache, Florea, Bolat sau Jianu. În mod normal, campionatul 2014-2015, care debutează sâmbătă, 30 august 2014, ar trebui să aducă slobozenilor o nouă clasare finală pe podium. Va fi însă mult mai greu pentru că așa cum se poate citi printre rândurile declarațiilor antrenorului din Dorohoi adversarele nu-și vor permite s-o ia la preț de matineu pe Unirea.

De asemenea, au crescut și exigențele publicului spectator. Slobozia urmează a beneficia cu siguranță și în acest sezon de una dintre cele mai numeroase asistențe la jocurile de pe teren propriu.

Au plecat doi, vin doi

În virtutea păstrării grupului omogen, creat în ultimii ani, mișcările de trupe au fost destul de subțiri în această vară. Primul plecat din echipa lui Mihalcea a fost golgheterul din sezonul trecut Emil Nanu. Fotbalistul de 33 de ani a preferat să se întoarcă la Tulcea pentru a fi aproape de familie. De asemenea, lui Octavian Ursu nu i s-a mai prelungit împrumutul de la U Cluj. Ursu, 20 de ani, va fi adversarul Unirii în calitate de mijlocaș al celor de la ACS Berceni.

Conducerea a căutat în primul rând suplinirea golului lăsat în atac de Emil Nanu. Primul venit a fost Daniel Ene, 23 de ani, ultima dată la CS Mioveni. Ene s-a integrat foarte bine la Unirea, ba chiar și-a onorat statutul de atacant prin două goluri marcate în amicalele cu Modelu și Brăila. A doua mișcare de întărire a lotului a reprezentat-o Aurel Gohoreanu. Mijlocaș de bandă în vârstă de 20 de ani acesta a evoluat sezonul trecut la recent desființata Dunărea Galați pentru care a reușit două goluri.

Înfrângere ca-n tenis cu Dunărea Călărași

Nouă meciuri amicale a disputat Unirea în această vară. 4 înfrângeri, 3 victorii și 2 egaluri alcătuiesc bilanțul acestor întâlniri. De departe, cel mai usturător eșec suferit de Macare și compania s-a consumat miercuri, 20 august 2014, chiar pe «1 Mai». La Slobozia a venit Dunărea Călărași și a plecat după ce a administrat Unirii un scor care ar face-o invidioasă și pe Simona Halep: 6-2. 3 goluri în fiecare repriză a înscris formația pregătită de Ion Răuță, printre marcatorii călărășeni aflându-se și fostul jucător al Unirii, Viorel Stanciu. Slobozia a replicat cu câte un gol pe repriză, marcatori fiind Enis Bolat și Marius Jianu. După înfrângerea amicală cu Dunărea, echipa lui Mihalcea și-a mai spălat din păcate în întâlnirea cu CF Brăila de sâmbătă, 23 august 2014. Unirea a învins cu 2-1, goluri Patrianca și Ene. Pentru brăileni a marcat Stelică Nicoliță, fratele mai mic al lui Bănel. Golgheterul Unirii în amicale a fost Marius Jianu cel care prin cele 4 reușite anunță un sezon peste așteptări. Cu Brăila a fost ultimul amical al perioadei de pregătire.

De sâmbătă, 30 august 2014, se intră în focurile competiției. Unirea va avea, așa cum am spus, o deplasare relativ ușoară la nou promovata FCM Dorohoi. Urmează pe 6 septembrie 2014 jocul de pe teren propriu cu CF Brăila, unde ne-ar plăcea foarte mult o reeditare a rezultatului din partida amicală.

Lotul Unirii pentru campionatul 2014-2015:
Portari: Dobre, Oprea, Măstăcan
Fundași: Stan, Topală, Tudorache, Hristian, Lazăr, Soare, Toma, Florea
Mijlocași: Macare, Alexe, Coconașu, Ivașcă, Drăguț, Ibrian, Gohoreanu, Patrianca, Șolcănea
Atacanți: Bolat, Gheorghe, Jianu, Ene, Mușat

Sursa: Independent Online

Marius ANGHEL 28 Aug. 2014, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă