Situație critică la Ceahlăul. Clubul intră în insolvență, rămâne fără jucători și are șanse mici să se înscrie în Liga 2

Marius ANGHEL 02 Jun. 2015, 13:53 Liga 2
Situație critică la Ceahlăul.** Clubul intră în insolvență, rămâne fără jucători și are șanse mici să se înscrie în Liga 2

Retrogradarea lasă urme adânci sub Pietricica. Clubul cel mai vechi din Moldova nu mai are scăpare. Cu toate eforturile făcute de acționarul majoritar Angelo Massone, situația finaciară nu a mai putut fi redresată, refuzul oamenilor de afaceri străini și autohtoni de a investi în club, delăsarea și dezinteresul factorilor locali, absenteismul fanilor de la stadion și din viața echipei au condus toate spre un destin inevitabil: intrarea în insolvență!

Declanșarea intrării în insolvență a Ceahlăului va fi primul pas către faliment, deoarece, în cazul în care planul de reorganizare nu va fi aprobat, se poate ca în acest an, clubul pietrean să intre în faliment oficial. Situația clubului pietrean înființat în 1919 este una dezastruoasă. Conform declarațiilor făcute de Viorel Măstăcăneanu, fostul președinte al Consiliului de Administrație, datoriile către stat, terți, jucători și angajați, în acest moment, se ridică la 1,7 milioane de euro. De săptămâna trecută clubul a rămas fără gaz metan, iar reprezentanții E.ON Moldova sunt așteptați în aceste zile pentru a debranșa clubul de la rețeaua de electricitate. Tot din cauza datoriilor, toate telefoanele clubului vor fi retrase, iar abonamentele suspendate, începând cu data de 10 iunie. Clubul riscă să rămână și fără apă rece, după ce săptămâna trecută a rămas fără apă caldă, fotbaliștii de la Ceahlăul II fiind nevoiți să se spele la dușurile din internatul Liceului Tehnic Forestier, după meciul susținut pe terenul sintetic, cu Bucovina Rădăuți, scor 1-2.

Angelo Massone nu a putut fi contactat pentru o declarație oficială cu privire la situația critică a clubului pietrean, el nerăspunzând (încă) la telefon.

În aceste condiții, pare tot mai probabil faptul că Ceahlăul nu se va înscrie în viitorul sezon de Liga a 2-a, majoritatea jucătorilor din sezonul trecut au depus cereri de a pleca liberi de contract, aceștia invocând restanțe financiare neonorate de fosta și actuala conducere.

Articol scris de Dan EȘANU

Marius ANGHEL 02 Jun. 2015, 13:53 Liga 2
Pe aceeași temă