Situația Forestei este disperată. Jucătorii sunt neplătiți, nu li se asigură masa și nu au unde locui. „Avem și noi familii, vin sărbătorile și n-avem niciun ban în buzunar”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2017, 13:55 Liga 2
Situația Forestei este disperată. Jucătorii sunt neplătiți, nu li se asigură masa și nu au unde locui.**

Situația de la gruparea de Liga a 2-a Foresta Suceava rămâne în continuare încordată. Din cauza datoriei către Finanțe, cifrată la aproximativ 300.000 de lei, oficialii clubului nu au putut încă depune proiectul pentru finanțarea de la Consiliul Local pe anul în curs.

Conform Monitorul de Suceava, conducătorii Forestei au încercat să ajungă la o înțelegere pentru reeșalonarea debitului respectiv, numai că cei de la Fisc au oferit niște sume derizorii pentru garanțiile oferite. În tot acest timp, în care lucrurile bat pasul pe loc, Foresta moare încet, dar sigur. Clubul a supraviețuit până acum, în 2017, doar cu câteva zeci de mii de lei adunați de pe la sponsori, în condițiile în care cheltuielile curente, cu salarii, deplasări, arbitraje, echipe de juniori, au fost cu mult mari. Astfel, s-a ajuns în situația ca jucătorii să fie neplătiți din luna ianuarie. Mai mult, din lipsa banilor le-a fost sistată și masa, iar unii dintre ei s-au văzut evacuați din apartamentele în care stăteau cu chirie.

Chiar dacă au ajuns la disperare, fotbaliștii speră ca situația să-și găsească rezolvare pe ultima sută de metri, iar această echipă să nu dispară.

„Este păcat că s-a ajuns în situația aceasta, dar cred că lumea trebuie să știe cu ce probleme de confruntăm. Sper ca suporterii să conștientizeze ce zile trăim. Nu poți să te concentrezi la fotbal și la antrenamente în momentul în care nu ai ce să mănânci și știi că nu ai unde să locuiești. Sunt jucători aflați la sute de kilometri de casă care au venit la Suceava ca să-și facă datorii. Avem și noi familii, vin sărbătorile și n-avem niciun ban în buzunar. E foarte trist. Andrei Ciutac se zbate să scoată lucrurile la liman și toate se sparg în capul lui acum. Noi încă sperăm ca pe ultima sută de metri să ne ajute cineva, facem un apel pe această cale la toți oamenii de bine din județ. Ar fi păcat ca Suceava să rămână fără echipă de eșalonul secund, ținând cont că datoriile existente sunt mult mai mici în comparație cu ale altor cluburi. Dacă se va desființa Foresta acum, nu știu când va mai putea avea Suceava echipă de Liga a 2-a”, a declarat mijlocașul Cornel Căinari.

Dacă Foresta nu va găsi sprijin urgent ca să treacă peste această situație, una care nu este fără ieșire, atunci s-ar putea ca meciul de vineri, de pe Areni, cu Metalul Reșița, să fie ultimul pentru Foresta în fotbalul românesc. Meciul cu Steaua pare deja la ani lumină!

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 11 Apr. 2017, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă