„Și să vrem și nu avem cum să nu promovăm. Și nici primul loc nu avem cum să îl mai pierdem”. Juventus nu are griji înaintea derby-ului cu UTA, în schimb arădenii tremură

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 19:04 Liga 2

Fără greșeală în 2017, în cele șase meciuri desfășurate pe teren înscriind 19 goluri și primind doar 4, Juventus București și-a mărit avansul de puncte față de ocupanta locului 2 la 15 puncte față de 6 cât avea în decembrie, atunci când s-a intrat în pauza de iarnă (66 puncte față de 51). Atunci, pe locul secund era UTA Bătrâna Doamnă (acum aflată pe locul 4), în timp ce acum se află Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (atunci situată pe locul 5).

Sâmbătă, de la ora 11:00, liderul Ligii 2 are un nou test prin care își poate demonstra superioritatea față de celelalte adversare din campionat. Echipa antrenată de Daniel Oprița are derby cu UTA Bătrâna Doamnă, una dintre cele cinci cluburi care se luptă pentru a doua poziție promovabilă direct în Liga 1. O singură sincopă a avut Juventus pe teren propriu în acest sezon, un 0-0 cu CSM Râmnicu Vâlcea, în rest, clubul din cartierul Colentina defilând cu toți adversarii care acum îi sunt în urmă și visează la promovare.

Așa s-a întâmplat și în sezonul trecut, în Seria a 2-a a Ligii 3, când nu a înregistrat nicio înfrângere, iar în meciul decisiv pentru accederea în Liga 2, ultimul al campionatului, a învins-o cu 1-0 pe Delta Dobrogea Tulcea, o altă echipă neînvinsă până în acel moment.

„În Liga a 3-a a fost mult mai greu pentru băieți, presiunea mai mare, pentru că s-au bătut până în ultima etapă cu Tulcea. Acum pot zice că nu a fost prea ușor, dar nivelul fotbalului românesc este foarte slab, trebuie să recunoaștem. Dacă ești organizat, ai stabilitate, e imposibil să n-ai rezultate. Avem echipă foarte bună, când i-am văzut pe băieți la amicale, în vara din 2016, chiar îi ziceam domnului președinte (n.r. – Gheorghe Chivorchian) că la ce lot avem, cu siguranță vom promova fără probleme”, a spus mijlocașul George Călințaru, pentru programul de meci Juventus – UTA, care apare sâmbătă și se distribuie gratuit fiecărui spectator prezent la stadionul din cartierul Colentina.

„Am avut constanță, nici nu contează dacă am făcut sau nu spectacol

În acest sezon al Ligii 2, Juventus a trecut pe teren propriu cu 4-1 de CS Mioveni, cu 2-1 de FC Brașov și 3-1 de Sepsi OSK, echipe aflate în lupta pentru locul 2 promovabil. În Colentina vină acum UTA și o va urma și Chindia Târgoviște. Bucureștenii au un avans considerabil în fața acestor cinci următitoare și chiar dacă ar pierde meciurile directe cu ele tot nu ar avea emoții în privința promovării de pe prima poziție.

„Cred că și să vrem și nu avem cum să nu promovăm. Și nici primul loc nu avem cum să îl mai pierdem. Noi am avut constanță, nici nu contează dacă am făcut sau nu spectacol. Momentan, mă gândesc să promovăm, să ne vedem matematic în Liga 1, apoi ne vom gândi și la ce este de făcut. Eu îmi stabilesc obiectivele pas cu pas și cred că toți trebuie să facă așa”, a mai spus Călințaru, care nu s-ar afla la prima promovare în cariera sa, ci la a patra. Mijlocașul de 28 de ani a mai bifat această performanță cu Victoria Brănești, Viitorul Constanța și FC Voluntari, pentru toate având meciuri în Liga 1.

„Ai purceaua moartă în curte și vorbești de cât de sănătoasă e a vecinului”

În programul de meci Juventus – UTA, Călințaru a trimis câteva săgeți și către adversarii din campionat care nu au fost fair-play la adresa clubului bucureștean. „Au fost câteva afirmații urâte ale unor adversari. Celelalte echipe comentau despre Juventus, în loc să își vadă de treaba lor. E ușor să ataci alte echipe, dar tu ai purceaua moartă în curte și vorbești de cât de sănătoasă e a vecinului. E bine să-și rezolve problemele lor și să ne vedem toți de treaba noastră. Cred că și ăsta e un aspect al anului aproape perfect făcut de noi”, a mai spus George Călințaru, care în acest sezon a evoluat în 17 meciuri pentru Juventus, în 11 ca titular, și a înscris de 5 ori.

Meciul derby dintre Juventus București și UTA Bătrâna Doamnă, ce se va desfășura sâmbătă, cu începe de la ora 11:00, și va conta pentru etapa a 30-a a Ligii 2, nu va fi transmis în direct la TV, însă va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe site-ul Liga2.ro.

Juventus e lider în campionat cu 66 de puncte adunate în 26 de meciuri, în timp ce UTA e pe locul 4 și are 50 de puncte. În partida tur, desfășurată la Arad, pe stadionul Motorul, în fața a 600 de spectatori, bucureștenii au câștigat cu 1-0 după autogolul lui Alexandru David din minutul 70.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Marian ILIE (Mediafax Foto)

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă