„Și Barcelona mai pierde”

12 Jun. 2009, 11:14 Liga 2
„Și Barcelona mai pierde

Jucătorii și antrenorii Ceahlăului înțeleg supărarea propriilor suporteri, dar se plîng că aceștia nu au dovedit nici un pic de înțelegere în acest campionat. Deși promovați, pietrenii au fost fluierați la ultimul meci de pe teren propriu, pe care l-au pierdut, duminică, cu 0-2, în fața formației FC Ploiești. „Nu este normal să ne judece după un singur meci”, a declarat antrenorul pietrenilor, Mihai Ionescu. „Nimeni nu ne dădea nici o șansă la începutul campionatului, pe care l-am început cu o echipă de anonimi din divizia C. Meritul promovării este al lor, iar reușita a fost posibilă printr-un efort considerabil și sacrificiu enorm”.
 

Antrenorul pietrenilor și-a cerut scuze în numele echipei pentru evoluția din meciul cu ploieștenii, dar aceasta are cauze obiective. Prima este oboseala fizică și psihică acumulată de jucători, iar reușita promovării i-a făcut să fie mai puțin concentrați. Se întîmplă și la case mai mari, iar Mihai Ionescu a dat exemplul campioanei Europei.

 

„Barcelona, cîștigătoarea Ligii Campionilor, a pierdut acasă cu Osasuna. 90000 de oameni au aplaudat-o însă și cred că așa ar trebui să fie și publicul nemțean. Să își susțină echipa, nu doar să o sancționeze pentru fiecare greșeală”, a mai declarat Mihai Ionescu.
 

Oficialii pietrenilor s-au arătat "deranjați" de acuzele apărute în presă în ultima vreme la adresa clubului, referitoare la modul în care și-au "apărat" aceștia șansele pe teren în acest retur în meciurile cu FCM Bacău, Petrolul Ploiești și FC Ploiești. În aceste partide evoluția "portocaliilor" a lăsat de dorit, după meciul de la Bacău existând pentru scurt timp (2 etape) un "scurt-circuit" între galerie și echipă.
 

Înaintea finalului de sezon de liga a 2-a și în perioada de pregătire a noului sezon de liga 1, tehnicienii Ceahlăului și conducătorii clubului, pe lângă "rezolvarea problemelor" ce țin de o nouă participare în liga lui "Mitică" (debutul pregătirilor pentru noul sezon, întărirea lotului, alcătuirea unui buget competitiv pentru prima ligă) se confruntă și cu o gravă problemă de imagine.
 

Publicul exigent din Piatra Neamț nu mai pare dispus să accepte la nesfârșit "lipsa de atitudine" a fotbaliștilor în anumite partide. În acest sezon de campionat, deși cu o formație aproape complet schimbată, "tânară și de perspectivă" în opinia conducătorilor, Ceahlăul nu a reușit să convingă publicul de pe Borzoghean, chiar dacă intrarea la meciurile de pe propriul teren a fost liberă în retur, media de spectatori a fost una scăzută pentru un lider de serie: circa 500 de spectatori, doar la partidele cu Delta Tulcea (2.000) și FC Ploiești (1.000) aceasta medie a fost oarecum îmbunătățită.  

 

articol scris de Dan Eșanu (RL2)

12 Jun. 2009, 11:14 Liga 2
Pe aceeași temă