Șelimbărul a reușit la Călărași câte o reușită pentru fiecare meci fără gol marcat în ultimele etape. Eugen Beza: ”Nu aveam scuze dacă n-am fi câștigat. Psihic, eram un pic blocați”

Ovidiu BOICA 03 Apr. 2022, 17:44 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a câștigat la scor pe terenul penultimei clasate în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și le pasează timișorenilor de la Poli locul de baraj.

Echipa sibiană s-a impus, sâmbătă, cu 5-0 la Dunărea Călărași, după o serie de cinci meciuri de campionat în care nu reușise să marcheze vreun gol, dar și una de șase jocuri fără victorie. Buzan, Yameogo, Yazalde și Mubele au înscris pentru prima dată pentru formația din Șelimbăr într-un meci oficial.

 

Șelimbărul a ratat un penalty și a transformat altul în meciul de la Călărași

După cinci meciuri consecutive fără gol marcat și șase fără victorie, echipa din Șelimbăr a câștigat la scor pe terenul penultimei clasate în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Sâmbătă, ”călăreții roșii” s-au impus cu 5-0 la Călărași în fața unei echipe condamnate la retrogradare. În urma acestui succes care s-a lăsat atât de mult așteptat, CS Comunal urcă un loc în clasament, lăsând-o pe loc de baraj pe Poli Timișoara, care a pierdut, tot sâmbătă, cu scor de neprezentare la Miercurea Ciuc (0-3).

Sibienii puteau deschide repede scorul, dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de Lucian Buzan (foto), după o intrare imprudentă a lui Coleașă, însă portughezul Yazalde a șutat în stâlpul din dreapta portarului Costache de la punctul cu var (8). Costache a păstrat scorul alb cu 10 minute înainte de pauză, când a scos de sub transversală mingea șutată de același Yazalde din marginea careului mare.

La atacul imediat următor, Yazalde a primit în marginea careului de 16 metri, în urma unui corner bătut scurt, și a fost faultat de Moine, sibienii primind din nou penalty (36). De data asta Ion Cărăruș și-a potrivit mingea pe punctul cu var și l-a executat pe Costache, marcând primul gol pentru CS Comunal după 499 de minute!

Buzan, Yameogo, Yazalde și Mubele au marcat primele lor goluri pentru Șelimbăr

După deschiderea scorului, situația a devenit mai simplă pentru ”călăreții roșii”. Costache a evitat un nou gol trei minute mai târziu, când Mubele a primit de la Yazalde și a șutat de la 14 metri.

Șelimbărul a făcut totuși 2-0 până la pauză. Yazalde a trecut ușor de Țenea, în flancul stâng, apoi a trimis la prima bară, pentru Ciocâlteu, care a scos pentru Lucian Buzan, iar mijlocașul venit în iarnă de la FC Hermannstadt l-a învins pe goalkeeper-ul Dunării cu un șut din marginea careului de 6 metri (43).

Echipa lui Eugen Beza a marcat din nou la 13 minute de la reluare. Intrat la pauză, Blaise Yameogo a reprimit după un un-doi cu Ciocâlteu și a împins mingea pe lângă Costache, în ”ațe”, din interiorul careului de 16 metri.

Peste alte 3 minute, Mubele a deviat cu capul, pe bara a doua, o minge trimisă în careu de Yameogo dintr-o lovitură liberă, iar Yazalde a finalizat cu latul, la colțul lung, de pe 6 metri, stabilind scorul la 4-0.

Rezultatul final a fost stabilit de Firmin Mubele, congolezul fiind, de asemenea, la prima reușită pentru CSC, după Buzan, Yameogo și Yazalde. Mubele a primit pe stânga, a intrat în careu cu mingea la picior și l-a executat pe Costache cu un șut la colțul lung (65).

Golurile marcate de CS Comunal Șelimbăr în deplasarea de la Dunărea Călărași:

Eugen Beza: ”Presiunea a fost mai mare după penalty-ul ratat, dar avem jucători de calitate”

Antrenorul echipei din Șelimbăr, Eugen Beza, a declarat, la finalul meciului de la Călărași, că jucătorii săi au reușit să depășească momentele dificile din ultima perioadă, când nu au marcat nici măcar un gol în cinci meciuri de campionat. Beza spune că sibienii n-ar fi avut nicio scuză dacă ar fi obținut alt rezultat decât victoria cu Dunărea.

”Am venit la victorie, așa cum spuneam înaintea jocului. Am avut un prim ”unsprezece” foarte ofensiv. Trebuia să câștigăm astăzi, nu aveam scuze dacă n-am fi făcut-o. În general sunt mulțumit de atitudinea băieților pentru că au fost foarte concentrați, au luat jocul în serios și cred că asta a fost cheia victoriei.
(n.a. Dacă poate fi vorba de o descătușare) Nu știm! Vă dați seama că psihic eram un pic blocați pentru că nu înscrisesem de cinci jocuri. Oricât de pozitiv ai fi, trebuie să te gândești de unde vine problema. Am început și cu un 11 metri ratat. Vă dați seama că presiunea a fost mai mare, dar avem jucători de calitate și am făcut diferența înscriind cinci goluri”
, a declarat Beza, conform paginii de Facebook a echipei sibiene.

CS Comunal Șelimbăr în meciul cu Dunărea Călărași: R. Gal – Monea (cpt.), Natea, Cărăruș, Arhirii, Rob. Boboc, Ciocâlteu (T. Suciu 79′), Yazalde (Rotar 70′), Al. Luca (Antone 70′), Buzan (Yameogo 46′), Mubele (Curtean 70′). Rezerve neutilizate: Al. Șerban – Vecerdea, R. Crișan, T. Telcean.

CS Comunal Șelimbăr a părăsit locul de baraj de menținere, însă încă are emoții

În urma acestui rezultat, CS Comunal Șelimbăr a făcut 27 de puncte și a urcat pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, lăsând-o pe loc de baraj, 5, pe Poli Timișoara (24 puncte).

Clasamentul e încheiat de Dunărea Călărași (7) și Dacia Unirea Brăila (2), ambele echipe fiind retrogradate matematic.

În etapa a 3-a a play-out-ului, CS comunal Șelimbăr joacă pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, cu FK Miercurea Ciuc (locul 1, 36 puncte).

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-play-out-astra-poate-retrograda-matematic-astazi-poli-timisoara-are-meci-dificil-la-miercurea-ciuc-poli-iasi-e-favorita-la-o-victorie-la-scor-19225296

Ovidiu BOICA 03 Apr. 2022, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă