Sechelariu, dispus să cedeze FCM pentru 500.000 euro

11 Jul. 2012, 15:36 Liga 2
Sechelariu, dispus să cedeze** FCM pentru 500.000 euro

FCM Bacau a revenit pe gazon, insa viitorul echipei se joaca pe un alt teren. Cel al negocierilor. In cursul zilei de ieri, finantatorul echipei fanion a orasului, Dumitru Sechelariu, a facut o noua oferta autoritatilor locale. Una de nerefuzat. Sechelariu a anuntat ca intentioneaza sa cedeze echipa Consiliului Local si Consiliului Judetean pentru doar 500.000 euro. Toate datoriile clubului nu intra in sarcina cumparatorului, iar suma ar urma sa fie platita tocmai din ianuarie 2013 si sa fie esalonata pe parcursul a 10 luni, ceea ce ar presupune o rata lunara de 50.000 euro, fara niciun fel de dobânda.

Fără răspuns

Dumitru Sechelariu a anuntat inca din aceasta primavara ca nu mai poate sustine pe viitor echipa. Dupa campania electorala, Sechelariu si-a manifestat disponibilitatea de a ceda clubul catre factorii de decizie locali in schimbul sumei de un milion de euro, care urma sa fie platita in decurs de un an. Pe 20 iunie, Primaria a remis un comunicat de presa in care a anuntat ca nu este dispusa sa achite trei milioane de euro pentru FCM Bacau, invocând astfel si datoriile acumulate de club la stat. Pe 21 iunie, Dumitru Sechelariu a subliniat o data in plus ca suma totala este de numai un milion de euro, nu de trei, si ca datoriile vor fi achitate de catre Asociatia FCM Bacau, nu de catre eventualul cumparator. Mai mult, Sechelariu a propus ca respectivul milion sa fie achitat pe un interval de doi ani, si nu de unul, asa cum figura in oferta initiala. De atunci insa, factorii de decizie locali nu au mai dat niciun raspuns in legatura cu preluarea echipei.

Pentru fotbalul și pentru băcăuani

Ultima oferta facuta de Dumitru Sechelariu, 500.000 euro platibili din 2013, poate schimba insa optica autoritatilor locale. Suma este mai degraba una modica, iar oferta include, pe lânga traditia celor 62 de ani de istorie ai unuia dintre cele mai respectate cluburi din Moldova, si un lot de jucatori de mare viitor, creditat de specialisti cu sanse la promovarea in Liga I. „Oferta este pentru cedarea intregului lot de jucatori, antrenori, grupe de copii si juniori, palmares si dreptul de participare in liga secunda. Am condus clubul timp de 20 de ani si fac aceasta oferta pentru fotbalul bacauan si pentru publicul bacauan care merita sa aiba in continuare echipa pe care a iubit-o si a sustinut-o decenii de-a rândul. Este o oferta corecta. Nu vad de ce Consiliul Local nu ar accepta-o. Daca autoritatile locale pretuiesc aceasta echipa, vor da curs ofertei, daca nu, inseamna ca nu vor decât sa distruga echipa”, a declarat Sechelariu.

Fără datorii

Desi FCM Bacau se afla intr-o situatie dificila in ceea ce priveste viitorul, jucatorii sunt cu salariile la zi. „Am facut aceasta oferta de 500.000 euro autoritatilor locale deoarece ar fi pacat sa vindem jucatorii separat. Mai multe cluburi si-au manifestat interesul pentru o parte dintre acestia, dar ar fi nedrept ca acest lot sa nu continue impreuna. Jucatorii au acorduri scrise valabile cu FCM Bacau si cine isi imagineaza ca vor deveni liberi de contract se inseala. Asteptam in decurs de o saptamâna raspunsul Consiliului Local si speram ca va fi unul in favoarea fotbalului. Este esential de retinut faptul ca echipa va fi cedata fara nicio datorie la stat sau la terti, iar modalitatea de cedare-preluare va fi stabilita de avocati si juristi. Aceasta este ultima oferta pe care o fac autoritatilor locale”, a concluzionat Dumitru Sechelariu.

Proiecte de „C”

In ultimii ani, Consiliul Local a aruncat milioane de euro din bani publici pentru tot felul de proiecte fotbalistice falimentare care nu au depasit granita Diviziei C. Rând pe rând, FC Pambac, Aerostar 2008 si Sport Club Bacau au incasat sume colosale din fonduri publice, iar performanta sportiva a fost nula. Mai mult, in 2010, Consiliul Local a retrogradat la „masa verde” in Divizia C, in premiera, pe FCM Bacau, desi nu avea clubul in proprietate, ci doar in custodie. Dupa toate aceste esecuri sportive extrem de costisitoare, primarul Romeo Stavarache are in sfârsit posibilitatea de a investi cu folos si sens in fotbalul bacauan. Suma, 500.000 euro, este una mai mult decât rezonabila având in vedere ca vorbim despre echipa fanion a Bacaului.

Sursa: Deșteptarea

11 Jul. 2012, 15:36 Liga 2
Pe aceeași temă