Se pregătește o revenire în forță la FC Brașov. Adunarea Generală a creditorilor convocată de urgență

Marius ANGHEL 28 Apr. 2017, 15:47 Liga 2

La FC Brașov se pregătește o revenire spectaculoasă a lui Marian Brescan la conducerea clubului. Coincidență sau nu, mutarea ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare, cu o zi înaintea unui termen important la Tribunalul Brașov în procesul în care se cere falimentul clubului.

Concret, administratorul judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a solicitat instanței scoaterea ICIM-ului de la masa credală, dar cererea a fost respinsă ca fiind tardivă. În aceste condiții, ICIM rămâne principalul creditor al FC Brașov și poate numi un alt administrator judiciar care va trebui validat de judecător.

A fost convocată Adunarea Generală a creditorilor

Alexandru Cosmin Gheorghe a confirmat această informație și a precizat că a convocat pentru marți, 2 mai, Adunarea Generală a creditorilor FC Brașov care va confirma sau nu înlocuirea administratorului judiciar. Cel mai probabil, Marian Brescan, în calitate de administrator judiciar al ICIM-ului, va decide înlocuirea lui Alexandru Cosmin Gheorghe, iar a doua zi, pe 3 mai, când este programat procesul în care se cere falimentul FC Brașov, instanța ar putea lua act de decizia numirii unui alt administrator judiciar și ar putea acorda un nou termen în acest proces. „Este greu de anticipat ce va decide instanța miercuri. Totul este posibil, un nou termen sau chiar declararea falimentului!”, spun creditori care au cerut falimentul clubului.

Coincidență sau nu, revenirea lui Brescan are loc chiar în momentul în care FC Brașov trebuie să încaseze circa 230.000 de euro de la Steaua.

FC Brașov, datorii de circa 16 milioane de euro

Cu rămânerea ICIM-ului la masa credală ca principal creditor (circa 36 de milioane de lei), datoriile lui FC Brașov ajung la circa 16 milioane de euro (Finanțele au de încasat circa 14 milioane de lei, Ioan Neculaie 12, iar restul creditorilor circa 7 milioane de lei). Marian Brescan a coordonat activitatea la FC Brașov în prima parte a sezonului, atunci când s-au cheltuit și circa 500.000 de euro. Acum, FC Brașov mai are de încasat circa 230.000 de euro, o sumă deloc de neglijat pentru o societate aflată în pragul falimentului. Și Ioan Neculaie ar agrea o revenire a lui Brescan la FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Apr. 2017, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă