Se îngroașă gluma la Poli Iași! Echipa din Copou a suferit a doua înfrângere consecutivă în deplasare și începe să aibă emoții chiar și pentru accederea în play-off

Narcis POHOAȚĂ 24 Oct. 2022, 13:35 Liga 2
Se îngroașă gluma la Poli Iași! Echipa din Copou a suferit a doua înfrângere consecutivă în deplasare și începe să aibă emoții chiar și pentru accederea în play-off

Poli Iași continuă să navigheze în ape tulburi și după schimbarea antrenorului. Echipa din Copou a suferit, vineri, a treia înfrângere din acest sezon, 0-1 la Slatina, în uvertura etapei a 11-a, la capătul unui nou meci foarte slab făcut în deplasare.

Cum au fost, de altfel, aproape toate disputate pe teren străin în acest sezon.

Șocul s-a produs la Poli Iași, dar în sens negativ

Multă lume se aștepta ca venirea lui Leo Grozavu pe banca tehnică a Politehnicii Iași în locul lui Claudiu Niculescu să transforme peste noapte jocul echipei. Schimbările se lasă, însă, așteptate, semn că noul tehnician va avea enorm de mult de muncă pentru a-și implementa ideile.

Deocamdată, șocul schimbării antrenorul s-a produs la Iași în sens negativ, Poli jucând lamentabil la prima prezență a lui Grozavu pe banca tehnică. Iar evoluția foarte slabă a echipei nu este un accident și ar trebui să le dea de gândit oficialilor ieșeni.

Deși au declarat că vor aborda jocul la victorie, ieșenii au capotat lamentabil la Slatina, la capătul unei partide în care nu au tras niciun șut pe poartă (!) și nu și-au creat nici măcar o ocazie mai periculoasă de a înscrie.

La fel de slab au jucat ieșenii și în precedentele trei deplasări, în care au obținut un singur punct, cu mare noroc, la Slobozia.

Emoții pentru play-off

După eșecul suferit la Slatina, Poli Iași a coborât pe locul 5 în clasament, dar ar putea ajunge pe 6, în cazul în care Buzăul va trece la scor de Progresul Spartac.

În plus, Iașiul rămâne la patru puncte în spatele locul 2, care duce direct în prima ligă, iar diferența față de lider, Steaua, s-ar putea mări la 6 puncte. O situație nepermisă pentru o echipă care spera să-și asigure una din primele două poziții încă din această iarnă. Ba mai mult, chiar să se desprindă de urmăritoare.

Dacă în Copou s-a vorbit până acum doar de promovare, iar play-off-ul părea o simplă formalitate, cele două eșecuri suferite în ultimele trei runde au complicat serios calculele moldovenilor. Deși s-a trecut de jumătatea sezonului regulat, Iașiul suferă cumplit în majoritatea partidelor și este departe de a arăta ca o pretendentă la promovare. Ba chiar riscă să aibă emoții până și cu accederea în play-off.

Poli va avea în etapa viitoare un test extrem de dificil pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc, una dintre cele mai solide echipe din eșalonul secund și cu care se află la egalitate de puncte, harghitenii fiind pe locul 4 datorită golaverajului mai bun. Și dacă nu se trezesc la timp, moldovenii ar putea avea emoții în privința îndeplinirii obiectivului intermediar.

Meciul dintre Poli Iași și FK Miercurea Ciuc va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, și nu a atras interesul televiziunilor, acestea preferând să transmită Viitorul Pandurii – Steaua, de la ora 12:00.

Foto: News Flux

Narcis POHOAȚĂ 24 Oct. 2022, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă