Se cunosc echipele gazdă ale celor trei meciuri de baraj de promovare în Liga 2. Datele de disputate ale jocurilor nu au fost anunțate nici acum

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 15:33 Liga 3
Se cunosc echipele gazdă ale celor trei meciuri de baraj de promovare în Liga 2. Datele de disputate ale jocurilor nu au fost anunțate nici acum

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 19 iunie, prin tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalului, prima echipă gazdă a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 2, sezonul 2020/2021, rezultate în urma deciziei forului condus de Răzvan Burleanu de a ”îngheța” actuala ediție a Ligii 3 din cauza pandemiei de COVID-19. Participantele sunt Unirea Slobozia, Mostiştea Ulmu (Seria 2), Progresul Spartac, CSM Slatina (Seria 3) și Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare (Seria 5).

Astfel, în urma tragerii la sorți de astăzi, a rezultat ca prima echipă gazdă în partidele de baraj pentru promovarea în Liga 2 să fie Mostiștea Ulmu, Progresul Spartac și Minaur Baia Mare, în întâlnirea cu Unirea Slobozia, CSM Slatina, respectiv Fotbal Comuna Recea.

  • Datele oficiale de desfășurare a meciurilor tur/retur ale barajului pentru promovarea în Liga 2 nu au fost stabilite încă de FRF, însă ar putea avea loc la finalul lunii iulie – începutul lunii august.

Meciurile tur ale barajului de promovare în Liga 2:

Seria 2: Mostiştea Ulmu – Unirea Slobozia
Seria 3: Progresul Spartac – CSM Slatina
Seria 5: Minaur Baia Mare – Fotbal Comuna Recea

Aerostar Bacău și U Craiova 1948 SA au promovat direct. Din celelalte trei serii au rezultat meciuri de baraj

Comitetul de Urgenţă al FRF din 11 mai 2020, validat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 27 mai 2020, a decis ca sezonul 2019-2020 al competiţiei Liga 3 să fie ”îngheţat”, fără să se retrogradeze, din cauza pandemiei de COVID-19.

În ceea ce priveşte promovarea, s-a stabilit că în Liga 2 să meargă echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie, dacă diferența față de a doua clasate este de minimum patru puncte. Astfel, Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4), care s-au încadrat în această regulă în fața celor de la Foresta Suceava (șapte puncte în spate) și Șoimii Lipova (13 puncte în spate), au fost declarate direct promovate.

Altfel, în celelalte trei serii, unde ocupanta locului 1 și locului 2 s-au aflat la egalitate sau despărțite de maximum trei puncte, s-a decis ca învingătoarea unui baraj în dublă manșă să promoveze în Liga 2. Au rezultat meciurile dintre Unirea Slobozia şi Mostiştea Ulmu (Seria 2; echipe despărțite de trei puncte), Progresul Spartac şi CSM Slatina (Seria 3; echipe aflate la egalitate) și Fotbal Comuna Recea şi Minaur Baia Mare (Seria 5; echipe despărțite de două puncte).

Tragerea la sorți pentru stabilirea echipei gazdă a meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 2 poate fi urmărită în VIDEO-ul de mai jos:

Marius ANGHEL 19 Jun. 2020, 15:33 Liga 3
Pe aceeași temă