Se așteptau la cu totul altceva. Ultimii doi străini aduși de CS Mioveni au fost atrași de prestația din sezonul trecut, dar acum situația e total schimbată. Ce spun Eithan Velblum și Gomes Garutti

Andrei PASCU 21 Sep. 2020, 19:38 Liga 2
Se așteptau la cu totul altceva. Ultimii doi străini aduși de CS Mioveni au fost atrași de prestația din sezonul trecut, dar acum situația e total schimbată. Ce spun Eithan Velblum și Gomes Garutti

Eithan Velblum (mijlocaș central, 23 de ani) și Gomes Garutti (fundaș central, 26 de ani) sunt ultimele două transferuri făcute de CS Mioveni. Mutările au fost parafate chiar înaintea meciului de sâmbătă, cu Metaloglobus (scor 0-1). Au venit inițial în probe, iar Claudiu Niculescu a decis să-i păstreze în lot după ce i-a urmărit o săptămână la antrenamente. Transferurile celor doi jucători au fost anunțate de Liga2.ro.

Eithan Velblum: ”Trebuie să începem să marcăm goluri şi să câştigăm meciuri dacă vrem să promovăm” 

Eithan Velblum a jucat în partida cu Metaloglobus 60 de minute. Antrenorul Mioveniului l-a trimis pe teren încă din primul ”11”, dar l-a schimbat în partea a doua. A fost crescut de Maccabi Haifa și trecut și pe la Hapoel Ramat Gan, Hapoel Nazareth Illit și Bnei Yehuda Tel Aviv. Pentru aceasta din urmă a evoluat în sezonul trecut în 14 meciuri, doar de două ori fiind titular și acumulând doar 419 minute pe teren.

Mijlocașul israelian a declarat că a venit la Mioveni, după ce a auzit cum s-a descurcat echipa anul trecut și că a fost foarte aproape de promovarea în Liga 1.

”Am ales CS Mioveni pentru că am vrut să pornesc pe un nou drum în cariera mea şi am auzit că Mioveniul este un loc bun pentru acest lucru. Am auzit şi despre sezonul trecut, ceea ce s-a întâmplat şi am vrut să ajung la o echipă care are ca obiectiv promovarea în Liga 1. Am găsit aici o atmosferă foarte bună. Colegii de echipă antrenorii şi conducerea m-au primit foarte bine şi m-au ajutat să mă integrez în echipă, să cunosc oraşul şi m-au ajutat cu tot ce am avut nevoie, încă de la început.

Mi-am propus să am un sezon bun cu echipa şi să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru ca sezonul trecută să fie uitat şi să promovăm în acest an. Nu am fost aici de la început, am venit de puţin timp, dar ştiu rezultatele înregistrate. Ştiam că în primele ttrei etape au fost numai remize, iar ultimul rezultat, cel cu Metaloglobus, nu este OK.

Trebuie să începem să marcăm goluri şi să câştigăm meciuri dacă vrem să promovăm. Am încredere că antrenorii ne vor face să devenim o echipă din ce în ce mai bună, şi să creştem de la meci la meci!”, a declarat Eithan Velblum pentru site-ul oficial al CS Mioveni.

Gomes Garutti: ”Am vorbit şi cu Ayza când am venit” 

Născut în Brazilia, Garutti a vorbit recent despre cum a ajuns în România, la o echipă precum CS Mioveni. A declarat că nu a auzit de echipă, dar că a cerut mai multe sfaturi din partea brazilienilor pe care îi cunoaștea și despre care știa că au trecut prin țara noastră. Unul dintre ei este Roberto Ayza, iar la câteva zile de la venire, Guilherme Gomes Garutti pare mulțumit cu alegerea făcută.

Garutti a fost legitimat ultima dată la Sertaozinho, pentru care în 2020 a jucat în trei meciuri. Tot în acest an a prins șase meciuri și pentru Aparecidense. CS Mioveni va fi prima echipă din afara Braziliei pentru care va evolua, după ce până acum a mai făcut-o și pentru Marilia, Guarani, Barretos, Oaste, Anapolina sau Portuguesa.

”Am ales să vin la CS Mioveni pentru parcursul şi campania avută sezonul trecut. Cred că putem avea un sezon grozav şi în acest an. Nu aveam prea multe informaţii despre club, dar am vorbit cu mai multe persoane şi mi-au spus că CS Mioveni este un club bine organizat din toate punctele de vedere. De când m-am alăturat lotului am fost foarte bine primit atât de conducere, antrenori cât şi colegi. Am găsit aici un grup unit şi muncitor. Cred foarte mult în ceea ce fac, în munca mea şi de aceea sper să pot să dau ce am mai bun atunci când sunt pe teren. Cred în acest obiectiv stabilit, promovarea şi sper să pun şi eu umărul la realizarea lui.

Obiectivul meu este să fac o treabă bună la echipă, iar în consecinţă să îndeplinim şi obiectivul clubului. Până acum au fost acele meciuri de egalitate în care nu am putut marca dar nici nu am primit gol, apoi a venit această înfrângere cu Metaloglobus, un meci de la care meritam mai mult. Se pare că am avut în faţă adversari mai grei decât era de aşteptat. Sper să obţinem cât mai repede o victorie. Înainte să vin la Mioveni, am întrebat mai multe cunoştinţe care au jucat în România, despre club.

 Am vorbit şi cu Ayza când am venit. El mi-a spus despre club şi despre oraş şi mi-a plăcut ce a zis. Nu ştiam prea multe despre Ayza, dar ştiu că a fost un jucător mare pentru club”, a declarat Garutti pentru csmioveni.ro.

Cu CS Mioveni au mai semnat în această vară portarul Iustin Popescu (Chindia), fundaşii Fabrizio Constantin (Unirea Bascov), Alexandru Iacob (Rapid), mijlocaşii Laurenţiu Marinescu (Petrolul), Szilard Vereş (FK Csikszereda), Daniel Toma (Farul, aparține de FCSB), Marius Chindriș (Farul) și atacantul Sergiu Negruţ (Turris).

CS Mioveni a început destul de slab sezonul. A adunat doar trei puncte în patru etape, din egalurile cu ASU Politehnica (0-0), SCM Gloria Buzău (0-0) și Unirea Slobozia (0-0). În etapa a cincea, CS Mioveni se deplasează pe terenul ultimei clasate, Pandurii Târgu Jiu.

Foto: CS Mioveni 

 

 

Andrei PASCU 21 Sep. 2020, 19:38 Liga 2
Pe aceeași temă