SCM Gloria Buzău are programate cinci meciuri amicale. Cine sunt adversarii și ce transferuri mai vrea Ilie Stan: ”Chiar dacă a plecat Vali Munteanu, în celelalte compartimente stăm bine”

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2020, 16:29 Liga 2

SCM Gloria Buzău a reînceput antrenamentele normale, după ultimele teste pentru depistarea noului coronavirus. Acestea au ieșit bine, potrivit unui comunicat emis de club, iar acum Ilie Stan poate antrena tot lotul, un lucru obișnuit înainte de pandemie și complicat după instaurarea ei. Mai mult, buzoienii pot organiza și meciuri amicale și, potrivit informațiilor oferite de ”principal”, primele sunt programate în cursul acestei săptămâni.

SCM Gloria Buzău vrea să dispute cinci meciuri amicale până la începerea noului sezon 

SCM Gloria Buzău va avea prima partidă de verificare joi, împotriva celor de la CSM Râmnicu Sărat. Ulterior, echipa lui Ilie Stan va juca și primul meci împotriva unei echipe din Liga 2, Concordia Chiajna, duminică, 9 august. Până la începutul campionatului următor, ar mai putea disputea amicale și cu CSM Focșani, CS Afumați și U Craiova 1948 SA.

Ştiţi cum e vorba, mai bine mai târziu decât niciodată (n.r. – startul Ligii 2 pe 29 august). Ce să spun, în primul rând sunt bucuros că putem să ne facem treaba. Am început pregătirea acum o lună şi jumătate, ceva mai greu „datorită” protocolului pentru prevenirea coronavirusului, pe grupe de câte patru, de câte şase şi aşa mai departe. Efortul a fost mai mare, dar jucătorii au participat sută la sută la programul pe care l-am avut. Lucrurile se aşează şi mai bine odată cu venirea rezultatelor la testul COVID. Spun asta pentru că toţi am ieşit negativ şi chiar se simte destinderea că avem posibilitatea să ne antrenăm normal, cu toată echipa şi, mai mult, putem disputa meciuri de verificare. Primul va fi astăzi, cu CSM Râmnicu Sărat, iar duminică, la Strejnic, vom întâlni Concordia Chiajna.

După meci vom intra pentru opt zile într-un cantonament la Haleş, timp în care avem în intenţie disputarea şi a altor meciuri de pregătire, printre adversare fiind contactate CSM Focşani, CS Afumaţi şi CSU Craiova. La finalul pregătirilor, cu o săptămână înainte de începerea campionatului, vom întâlni Dunărea Călăraşi, acasă sau în deplasare, în funcţie de cum va fi stabilit ţintarul pentru noul sezon”, a precizat Ilie Stan pentru SCM Gloria Buzău.

Ilie Stan vrea doi atacanți: ”Chiar dacă a plecat Vali Munteanu, în celelalte compartimente spun eu că stăm bine”

Stan își dorește și câteva transferuri. Vrea să aducă doi atacanți, pentru că în restul compartimentelor este mulțumit de jucătorii pe care îi are la dispoziție. Chiar dacă unul dintre cei mai buni oameni ai echipei, Valentin Munteanu, a plecat la U Craiova 1948 SA, antrenorul nu-și mai dorește alt fotbalist pe postul de mijlocaș central.

Sincer, îmi doresc doi atacanţi. Chiar dacă a plecat Vali Munteanu, în celelalte compartimente spun eu că stăm bine. Avem un lot omogen, cu jucători care se cunosc, se antrenează şi joacă împreună de un an, deci stăm cât de cât bine. Tot ceea ce trebuie să facem este să ducem mingea în suprafaţa de pedeapsă adversă şi să marcăm. Dacă voi avea şi atacantul pe care mi-l doresc eu, spun că ne vom descurca. Ne pregătim în continuare şi sper ca pe 29 să înceapă campionatul. În rest, să ne ajute Dumnezeu să scăpăm de această pandemie, să fim sănătoşi şi să revină şi spectatorii alături de noi, aşa cum este firesc!”, a mai punctat Ilie Stan.

  • Valentin Munteanu (30 de ani), mijlocașul care sezonul precedent a evoluat pentru SCM Gloria Buzău, a semnat cu ”FC U” Craiova un contract pe doi ani.

Referitor la veniri, SCM Gloria Buzău a făcut un singur transfer. L-a adus pe portarul Alexandru Barna (27 de ani), ultima dată la trupa nemțeană din Liga 3, CSM Ceahlăul Piatra Neamț. Pentru a fi cedat sub formă de împrumut pentru un sezon la SCM Gloria Buzău, Alexandru Barna a fost nevoit să își prelungească contractul pe încă un an cu CSM Ceahlăul, adică până la finalul lunii iunie 2022.

Foto: SCM Gloria Buzău 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-si-a-asigurat-serviciile-a-trei-fotbalisti-pentru-sezonul-urmator-au-ales-sa-imbrace-din-nou-tricoul-echipei-noastre-19138537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-perfectat-inca-un-transfer-important-oltenii-l-au-luat-pe-valentin-munteanu-de-la-scm-gloria-buzau-19142614

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-si-liga-3-sezonul-2020-2021-ar-trebui-sa-inceapa-la-29-august-razvan-burleanu-sustine-ca-ar-putea-aparea-amanari-in-functie-de-analiza-saptamanala-a-evolutiei-pandemiei-19142471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/perioada-de-transferuri-pentru-sezonul-2020-2021-a-inceput-in-mod-oficial-19139270

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Aug. 2020, 16:29 Liga 2
Pe aceeași temă