Scandalul dintre Ogăraru și Oprița continuă! Antrenorul Stelei, ”desființat” de conducător în fața colegilor. Motivul ascuns pentru care șeful Academiei clubului din Ghencea cere promovarea tinerilor la prima echipă | EXCLUSIV

Alin GRIGORE 20 Dec. 2023, 23:33 Liga 2
Scandalul dintre Ogăraru și Oprița continuă! Antrenorul Stelei, ”desființat” de conducător în fața colegilor. Motivul ascuns pentru care șeful Academiei clubului din Ghencea cere promovarea tinerilor la prima echipă | EXCLUSIV

Scandalul dintre George Ogăraru și Daniel Oprița este departe de a se fi încheiat! Deși amândoi au făcut parte din generația UEFAntastică a FCSB din 2006, iar acum apără împreună culorile clubului Steaua, cei doi foști fotbaliști sunt ”la cuțite”.

Conflictul dintre cei doi steliști datează încă din anul 2019, când Ogăraru și Iulian Miu au făcut parte din stafful lui Oprița. Cei trei n-au fost pe aceeași lungime de undă, iar Ogăraru și Miu au ajuns în conducerea Centrului de Copii și Juniori de la CSA Steaua.

Oprița, ”desființat” de Ogăraru în fața colegilor, la Steaua

ProSport a aflat că ultimul episod în conflictul dintre Ogăraru și Oprița a avut loc zilele trecute, când fostul fundaș de la Ajax Amsterdam a vorbit cu mai mulți antrenori de la grupele de copii ale Academiei Steaua, al căreia îi este șef, și l-a criticat pe Daniel Oprița, antrenorul principal al echipei de seniori a clubului din Ghencea.

”A venit în vestiar și a început să vorbească despre tactică, despre echipă și ne explica nouă cum ar trebui să joace echipa mare și faptul că Oprița nu alcătuiește primul 11 cum trebuie la echipa din Liga 2. Ne-a explicat nouă cum ar trebui să joace echipa mare. Sincer, nimeni din club nu înțelege de ce cei doi nu-și spun ce au de spus față-n față și să se termine conflictul ăsta, că are de suferit și clubul, nu doar ei doi”, a spus o sursă din cadrul clubului Steaua.

De ce vrea Ogăraru mai mulți tineri în lotul lui Oprița

Săptămâna trecută, George Ogăraru a avut un nou atac la adresa lui Daniel Oprița. Șeful Academiei Steaua a postat pe pagina sa de Facebook un text prin care l-a atacat pe actualul antrenor al echipei din Liga 2. Fostul fundaș a analizat evoluția din acest sezon a celor cinci jucători la care Oprița vrea să renunțe și i-a comparat cu doi tineri promovați de la juniori. A ajuns la concluzia că Oprița trebuie să folosească mai mulți juniori proveniți de la grupele de juniori ale clubului.

Ogăraru i-a dat exemplu pe juniorii Alin Raicu și David Matei, despre care a spus că au fost mai eficienți decât Tsvetelin Chunchukov, Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu, cei nemaidoriți la club. Deși Ogăraru susține că cei doi juniori sunt din propria pepinieră, adevărul e cu totul altul. Alin Raicu a ajuns la Steaua la vârsta de 14 ani de la Sport Team, iar David Matei a fost adus la aceeași vârstă de Cătălin Dănilescu de la Dinamo, subiect despre care a scris ProSport.

ProSport a aflat și motivul pentru care Ogăraru insistă ca jucătorii din academie să evolueze la prima echipă. Pe lângă faptul că trebuie să-și justifice într-un fel salariul de 4.500 de euro, Ogăraru mai are un motiv pentru are își dorește tot mai mulți juniori la formația din al doilea eșalon. Din informațiile noastre, Ogăraru are trecut în contract un punct prin care trebuie să primească un bonus financiar pentru fiecare jucător care este promovat la prima echipă a Stelei.

Reporterul ProSport l-a contactat pe George Ogăraru pentru un punct de vedere și un drept la replică, însă șeful Academiei Steaua n-a vrut să răspundă întrebărilor legate de contractul său și a închis telefonul: ”N-am ce să discut cu tine, domnule Alin Grigore. Nu știu de ce insiști. Nu mă interesează să discut cu dumneata.”

Dreptul la replică al lui George Ogăraru pentru articolul din ProSport din data de 20.12.2023, după ce în prealabil i-a transmis jurnalistului Alin Grigore că nu vrea să discute cu acesta:

„Informațiile și datele prezentate de Alin Grigore, autorul articolului scris in stilul său caracteristic și totodată denigrator, sunt din nou false și nu prezintă în mod corect realitatea.

1. Postarea mea de pe Facebook la care face referire nu este un atac la adresa lui Daniel Oprița.

2. Salariul meu la Steaua nu este cel menționat in articol.

3. In contractul meu nu exista bonusuri pentru debutul sau promovarea juniorilor la echipa de seniori

4. Nu este prima dată când autorul menționează dialoguri închipuite între mine și persoane( surse) care nu reprezintă realitatea.

5. Nu există niciun jucător in cadrul Academiei Steaua cu numele Radu Matei.

6. Alin Raicu nu este transferat de la Academia Sport Team.

Au trecut mai mult de trei ani de când purtați o campanie de discreditare la adresa mea în ziarul ProSport.
Vă aduc la cunoștință faptul că voi continua să construiesc o academie puternică la Steaua și nu sunt în niciun fel descurajat de articolele introduse în online prin intermediul publicației ProSport. Eu nu port război cu nimeni la Steaua. Crăciun fericit!”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-echipei-steaua-cer-obtinerea-dreptului-legal-de-promovare-din-liga-2-19296300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-disensiuni-la-steaua-daniel-oprita-reactie-dupa-postarea-lui-george-ogararu-19296238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-ogararu-vrea-si-mai-multi-tineri-jucatori-in-lotul-lui-oprita-19296131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-doua-cantonamente-si-sase-amicale-19296023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-anuntat-cinci-jucatori-de-care-vrea-sa-se-desparta-19295971

Alin GRIGORE 20 Dec. 2023, 23:33 Liga 2
Pe aceeași temă