George Ogăraru a consultat statistica jucătorilor pe care Daniel Oprița nu-i mai vrea la Steaua și are un mesaj pentru ”specialiștii” care nu-i susțin cauza!

Marius ANGHEL 15 Dec. 2023, 16:00 Liga 2

Pe baza anunțului Stelei privind cei cinci fotbaliști care nu mai sunt doriți la prima echipă, George Ogăraru (43 de ani) a făcut o scurtă analiză în care susține că juniorii promovați de la Academia pe care o conduce în lotul condus de Daniel Oprița sunt mai eficienți și sustenabili pentru club.

Tsvetelin Chunchukov, Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu sunt jucătorii care nu mai intră în planurile staffului tehnic al echipei din Liga 2 pentru partea a doua a sezonului 2023-2024, iar exemplele lui Ogăraru sunt tinerii David Matei și Alin Raicu, singurii veniți din Academia Steaua care joacă și au rezultate sub comanda lui Oprița.

George Ogăraru susține promovarea tinerilor din Academica Stelei la prima echipă a clubului și vine cu o analiză care cuprinde statistica a șapte jucători

George Ogăraru a militat în repetate rânduri că la prima echipă de fotbal a clubului Steaua ar trebui promovați și mai mulți tineri jucători crescuți în Ghencea, cu toate că Daniel Oprița a dat în ultimele sezoane de Liga 2 șanse destulor tinerilor dezvoltați în ultimii ani în Academia pe care acum o conduce fostul fundaș al celor de la Ajax.

Pentru a-și promova în continuare ideea, cel care chiar el este un produs de succes al clubului Steaua a profitat de anunțul că Oprița nu mai dorește cinci jucători din lotul de care a dispus în prima parte a sezonului pentru a-i compara cu doi dintre tinerii promovați din Academia Steaua și care au prins meciuri în Liga 2.

Analiza sa, privind statistica evoluției jucătorilor și latura financiară, a fost în favoarea tinerilor, motiv pentru care a și făcut-o publică.

În expunerea sa, Ogăraru pare să aibă o luptă cu cineva, fiindcă are tot felul de înțepături.

”Sunt momente în care trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să lăsăm diplomația deoparte!
Sunt unii “specialiști” care cred că introducerea în teren a unui junior din academie este un compromis care afectează negativ evoluția echipei de seniori…
Statisticile ne arată că, în acest sezon, juniorii proveniți din Academia Steaua, Matei și Raicu, sunt mai eficienți decât toți ceilalți cinci seniori, la care staff ul echipei mari vrea să renunțe. Trei din aceștia fiind atacanți centrali…
De menționat faptul că numărul total de minute jucate de acești doi juniori cumulează doar un sfert din timpul acordat celor cinci seniori.
Deși nu contează prea mult acest aspect la această vârstă, vreau să clarific și perspectiva financiară juniori/ seniori, în condițiile date, ale lipsei dreptului de promovare.
S-a vorbit mult despre motivarea jucătorilor atunci când știu că nu pot promova la final de sezon, în caz că își vor îndeplini obiectivul…
Pentru a avea un reper concret, trebuie știut faptul că, salariul juniorilor, membri ai echipelor naționale U18 și U19, este practic incomparabil cu al oricăruia dintre acești seniori, reprezentând aproximativ 5% din salariul lunar al acestuia.
Acest aspect însă, nu îi împiedică pe copii să livreze calitate atunci când intră în teren, la seniori, la tineret sau la echipa națională de juniori.
Valorile care îi motivează pe acești copii sunt clare și vor fi întotdeauna mai puternice decât latura financiară!
Dacă vreți să vorbim despre sustenabilitate, valoare de piață sau ROI (Return On Investment) vă invit să vă spuneți părerea despre cum este mai eficient să “cheltui banul public” …
Cred cu tărie în calitatea copiilor noștri și voi apăra cu orice preț promovarea juniorilor Academiei Steaua în echipa de seniori atât timp cât aceștia demonstrează în mod concret faptul că merită să primească șansa de a-și îndeplini visul.
P. S. Între timp, tineretul Stelei a învins tineretul Farului…”, este mesajul lui George Ogăraru, însoțit de statisticile celor șapte jucători utilizați de Daniel Oprița la prima echipă a Stelei.

Statistica folosită de Ogăraru nu este actualizată la zi!

Din informațiile Liga2.ro, George Ogăraru ar avea stipute în contractul său cu Steaua bonusuri financiare în cazul în care tineri jucători din Academia pe care o conduce sunt promovați la echipa de seniori, de aici și presiunea pe care acesta o pune pentru ca tinerii să ajungă în lotul lui Daniel Oprița pentru meciuri oficiale.

Trebuie spus și faptul că statisticile pe care Ogăraru le deține și expune public (foto, în galeria foto a articolului) nu sunt cu informațiile la zi. Jucătorii au unul, două, ba chiar trei meciuri în minus față de cum sunt în realitate, în prezent.

Statistica sa vizează în primul rând raportul golurilor marcate per meciuri și minute jucate, dar și partea financiară care îi vizează, una de la sine de înțeles dezechilibrată, ținând cont de vârsta celor analizați.

Statistica reală a jucătorilor vizați de George Ogăraru:

  • Tsvetelin Chunchukov (28 ani, atacant bulgar)

14 meciuri (594 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 0 goluri.
5 meciuri (216 minute) în Cupa României, două începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 2 goluri (ambele în 3-2 cu CSM Alexandria).

  • Rareș Enceanu (29 ani, mijlocaș)

10 meciuri (273 minute) în Liga 2, două începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 1 gol (6-2 cu Unirea Dej).
3 meciuri (112 minute) în Cupa României, doar o dată a fost titular și a fost înlocuit, 0 goluri.

  • Alexandru Buziuc (29 ani, atacant)

12 meciuri (464 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 1 gol (6-1 cu Progresul Spartac).
5 meciuri (195 minute) în Cupa României, două începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 0 goluri.

  • Alexandru Boiciuc (26 ani, atacant moldovean)

13 meciuri (688 minute) în Liga 2, opt începute ca titular și în șase a fost înlocuit, 1 gol (6-2 cu Unirea Dej).
4 meciuri (203 minute) în Cupa României, trei începute ca titular și de fiecare dată înlocuit, 1 gol (1-3 cu ”U” Cluj).

  • Mario Topuzov (24 ani, mijlocaș bulgar)

7 meciuri (282 minute) în Liga 2, patru începute ca titular și în toate a fost înlocuit, 0 goluri.
3 jocuri (92 minute) în Cupa României, în toate a intrat din postura de rezervă, 1 gol (1-0 cu Dunărea Călărași).

  • David Matei (17 ani, mijlocaș)

11 meciuri (286 minute) în Liga 2, două începute ca titular, nouă din postura de rezervă și a fost înlocuit de patru ori, 1 gol (1-1 cu CSM Slatina).
4 meciuri (209 minute) în Cupa României, trei începute ca titular și înlocuit de fiecare dată, 1 gol (3-2 cu CSM Alexandria)

  • Alin Raicu (18 ani, mijlocaș)

11 meciuri (484 minute) în Liga 2, cinci începute ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, 3 goluri (în 6-2 cu Unirea Dej, 4-4 cu Gloria Buzău și 3-1 cu CFC Argeș)
3 meciuri (38 minute) în Cupa României, de fiecare dată a intrat din postura de rezervă, 0 goluri

Cu siguranță că George Ogăraru, fost fotbalist și acum licențiat ca antrenor, știe că golurile sunt marcate, în marea lor parte, în urma unor acțiuni colective, deci cu ajutorul mai multor fotbaliști, deșii laurii sunt luați, în mare parte, de cel care bagă mingea în poartă.

În acest sezon al Ligii 2, în lotul Stelei au fost și alți tineri din Academiea clubului, însă aceștia au primit puține șanse sau deloc de a juca, însă și șansa de a fi într-o echipă de seniori la o vârstă destul de mică este o experiență pentru aceștia: Iannis Pletea (portar, 17 ani, 0 meciuri), Andrei Cristea (fundaș, 17 ani, 1 meci), Gabriel Dumitru (fundaș, 18 ani, 0 meciuri), Matei Marin (fundaș, 17 ani, 0 meciuri) și Răzvan Florea (mijlocaș, 17 ani, 1 meci).

Academia Steaua este în căutare de antrenori și specialiști!

În această perioadă, Steaua este în căutate de noi membri în cadrul Academiei clubului. Zilele trecute a publicat un anunț prin care informează că dorește să lărgească stafful de antrenori și specialiști.

”Hai în echipa noastră! Academia Steaua își lărgește staff-ul de antrenori și specialiști!

Experiența recentă ne-a demonstrat că o șansă oferită unui tânăr pasionat de fotbal poate aduce un plus de valoare considerabil în cadrul Academiei Steaua. Drept urmare ne-am decis să lansăm public invitația de a participa la un interviu/ întâlnire celor care doresc să se alăture misiunii noastre!

Astfel căutăm specialiști pentru următoarele categorii:

– antrenor cu licență UEFA și carnet de antrenor, vârstă între 22 și 30 ani: categoria ”minifotbal”;
– antrenor cu licență UEFA și carnet de antrenor: categoria “Elite”;
– antrenor de portari cu licență UEFA și carnet de antrenor: categoria “minifotbal”;
– preparator fizic;
– video/data analist;
– team manager: categoria minifotbal.

Cei interesați sunt rugați să trimită un CV pe adresa oficială a clubului [email protected], sună comunicatul clubului Steaua.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-doua-cantonamente-si-sase-amicale-19296023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-anuntat-cinci-jucatori-de-care-vrea-sa-se-desparta-19295971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/legendele-echipei-steaua-vor-sa-ajute-la-obtinerea-dreptului-legal-de-promovare-din-liga-2-in-superliga-romaniei-19295828

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/george-ogararu-a-cerut-marire-de-salariu-la-csa-steaua-i-a-lasat-pe-toti-masca-in-biroul-superiorilor-luati-din-banii-lui-oprita-exclusiv-19284566

Marius ANGHEL 15 Dec. 2023, 16:00 Liga 2
Pe aceeași temă