Scandal la Dinamo între creditori și firma lui Răzvan Zăvăleanu. Cifre, detalii, acuzații și reacția administratorului judiciar | EXCLUSIV

Liga2.ro 19 Nov. 2022, 11:47 Liga 2

O parte dintre creditorii chirografari ai clubului Dinamo sunt nemulțumiți că riscă să nu se aleagă cu niciun ban după aprobarea Planului de reorganizare modificat, pe când firma administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu, RTZ & Partners, va încasa o sumă consistentă.

Dinamo traversează o perioadă extrem de importantă, care cu siguranță va da direcția în care se va îndrepta clubul din ”Ștefan cel Mare”.

Dacă pe plan sportiv se speră la accederea în play-off-ul Ligii 2, după rezultatele bune din ultima perioadă, la nivel administrativ se duce lupta pentru aprobarea Planului de reorganizare modificat. Aproape toți creditorii au fost de acord cu acesta, dar sunt și câțiva care s-au opus.

Potrivit informațiilor ProSport, aceștia sunt nemulțumiți deoarece sunt trecuți cu zero în tabelul banilor pe care urmează să îi încaseze, pe când firma care se ocupă de insolvența lui Dinamo, RTZ & Partners, va încasa suma de 1.423.420 de euro.

Scandal la Dinamo între creditori și firma administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu

Creditorii chirografari sunt nemulțumiți că urmează să nu mai primească niciun ban din datoriile pe care Dinamo le are față de ei, în cazul în care Planul de reorganizare modificat va fi aprobat de judecătorul sindic.

Potrivit informațiilor ProSport, firma lui Răzvan Zăvăleanu va încasa aproximativ 1.5 milioane de euro până la finalul anului 2025, sumă care poate să crească în cazul în care vor mai fi vânduți jucători în următoarea perioadă.

*Suma de 310.679 de euro pentru atragerea unui investitor este calculată pentru o potențială tranzacție de aproximativ 10 milioane de euro, atât cât și-ar dori Dinamo să pună pe masă noul investitor.

Reacție dură a lui Răzvan Zăvăleanu: ”Încearcă să facă o atmosferă comunistă! Oamenii sunt datori față de Dinamo”

Administratorul judiciar al clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, a reacționat pentru ProSport după ce creditorii chirografari și-au exprimat nemulțumirea.

Oficialul formației din ”Ștefan cel Mare” a transmis că mulți dintre oamenii care au de primit bani ”sunt datori moral și nu numai față de Dinamo”.

”Cât timp lucrurile sunt făcute legal, această discuție nu își are rostul. Acești oameni sunt datori moral și nu numai față de Dinamo.

Până acum, RTZ & Partners nu a încasat niciun ban și, oricum, pentru ce se lucrează aici sumele ar fi putut să fie chiar mai mari.

Creditorii garantați sunt achitați în întregime, este vorba despre milioane de euro, deci nu prea este de înțeles comparația.

Cine sunt acești creditori chirografari nemulțumiți, cei care au fost plătiți și au trimis banii înapoi (n.r. – Nicolae Badea și Dorin Șerdean)? Că ei iau bătaie după bătaie nu reprezintă o surpriză pentru noi. Au dat peste un judecător pe care îl interesează dreptatea. Această discuție este de prost gust. Ei încearcă să facă o atmosferă comunistă”, a declarat Răzvan Zăvăleanu.

După 14 etape scurse din campionatul Ligii 2, cu cinci runde înainte de finalul sezonului regular, Dinamo ocupă locul 8, cu 21 de puncte acumulate, fiind la patru puncte în spatele ultimelor patru poziții care duc în play-off.

Articol scris de Ion Filip

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vesti-bune-pentru-dinamo-si-ddb-judecatorul-sindic-a-respins-contestatiile-lui-nicolae-badea-si-dorin-serdean-impotriva-planului-de-reorganizare-modificat-al-clubului-19254028

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-din-liga-2-stabilita-in-2022-derby-ul-rundei-poli-iasi-dinamo-se-joaca-sambata-steaua-fc-brasov-a-fost-pus-duminica-19253974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-a-lui-dinamo-impotriva-lui-dorin-serdean-instanta-a-respins-contestatia-formulata-de-patronul-din-acte-impotriva-planului-de-reorganizare-modificat-19253903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-conflict-deschis-cu-ovidiu-burca-si-motivul-pentru-care-pleaca-de-la-dinamo-da-l-am-injurat-cum-a-raspuns-antrenorul-in-urma-dezvaluirilor-mijlocasului-19253842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-pe-cale-sa-duca-dinamo-unde-a-promis-in-play-off-victorie-cu-csc-dumbravita-si-cainii-continua-sa-spere-am-avut-intensitate-foarte-buna-jucatorul-19253786

Liga2.ro 19 Nov. 2022, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă